Samsung 860 EVO SSD'yi Magician Tanımıyor

Lotrer

Femtopat
Katılım
28 Ekim 2020
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi Samsung 860 EVO 500 GB SATA bir SSD alıp MSI GL65 9SE dizüstü bilgisayarıma sorunsuz bir şekilde taktım. Windows taktığım bu SSD'yi hemen tanıdı ve zaten bilgisayarın orijinalinde mevcut olan 512 GB bir M.2 NVMe SSD'ye sistemimi kurduğum için 860 EVO'yu depolama alanı olarak kullanıyorum. Samsung'un sitesinden Magician yazılımını indirip en güncel şekilde kullanıyor olmama rağmen ve Samsung SSD'nin sürücüsünün de güncel olmasına rağmen ben Samsung Magician yazılımına 860 EVO SSD'mi ne yaptıysam tanıtamadım. Magician, sistemimdeki WD marka M.2 SSD'yi görüyor fakat 860 EVO'yu görmüyor. Yazılım üzerinden RAPID Mode gibi bazı önemli özellikleri kullanmak istiyorum fakat durum böyle. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Not: BIOS'ta AHCI etkin.
 

Dosya Ekleri

  • magician ss.png
    magician ss.png
    72,4 KB · Görüntüleme: 134
Son düzenleme:
Buradan SSD'nin Firmware dosyasını indir ve güncelle. Bir de sitede Magician için 6.1 sürümünü veriyorlar hala senin SSD için. Normalde 6.2.1 versiyonu çıkmış durumda eskiyle dene bir de olmazsa yeniyle dene.

SSD Tools & Software | Download | Samsung V-NAND SSD

http://downloadcenter.samsung.com/c...rmware_Update_Utility_User_Manual_English.pdf
6.1, 6.2.1 ve bazı daha eski sürümleri de dahil olmak üzere birkaç farklı versiyonunu denedim yazılımın fakat durum aynı. Ayrıca manuel olarak firmware güncellemesi yapmayı da denedim. Eksiksiz yapmama rağmen boot esnasında bir hatayla karşılaştım ve tekrar o kısım açılmıyor şu an. Yani boot önceliği USB'de olmasına rağmen bilgisayar normal olarak açılıyor.
 

Geri
Yukarı