Samsung 960 Evo performans sorunu

sharkemir

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Samsung Evo 960 250GB ve 500GB olarak iki tane M.2 var bilgisayarımda. Ancak testlerde vaadedilen performansı bir türlü yakalayamadım, oldukça düşük çıkıyor her ikisi içinde. Özellikle IOPS degerleri. Acaba yapmam gereken bir ayar, atladığım ya da gözden kaçırdığım bir nokta mı var? Bana bu konuda fikir, tavsiye verebilirseniz sevinirim.

BIOS'um güncel, AHCI açık, son Samsung NVMe driverları kurulu ve iki diskinde Firmware'ları güncel. ASUS Z370-F anakart, i7 8. nesil 8700K işlemci, RAM'ler 32 GB 3200MHz Corsair (4x8 Dual Channel) XMP açık, MSI Armor GTX1080 görüntü kartı mevcut bilgisayarımda. İşletim sistemim Windows 10 1909 (18363.720).

Test görüntülerini aşağıya ekliyorum.

Capture.JPG

Capture2.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba,
samsung'un öngördüğü (ya da en azından kağıt üstünde) 3200/1900mb okuma yazma (özellikle yazma cok dusuk kalıyor) ve 380/360K IOPS degerlerinin yanina bile yakasamiyor nedense. Ya da ben çok şey bekliyip abartıyorum pek anlamadım bu durumu.

Technopat inceleme videosunda da Samsung'un öngördüğü değerlere çok yakın değerler çıkıyor. O yüzden sormak istedim bende mi problem var acaba diye.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı