Samsung 970 Evo Asus 970 Gaming'de Çalışır mı?

Çalışır sıkıntı olmaz. Daha fazla sorununuz olursa Asus Support ile iletişime geç çok ilgililer. (En azından bana karşı :) ) Sorularıma detaylı bir şekilde cevap verdiler. (Ayrıca anakartının okuma yazma hızı ile SSD'yi karşılaştırarak kolay ve hızlıca anlayabilirsiniz. Herhangi bir darboğaz olup olmayacağını)

Çalışır sıkıntı olmaz. Daha fazla sorununuz olursa Asus Support ile iletişime geç çok ilgililer. (En azından bana karşı :) ) Sorularıma detaylı bir şekilde cevap verdiler. (Ayrıca anakartının okuma yazma hızı ile SSD'yi karşılaştırarak kolay ve hızlıca anlayabilirsiniz. Herhangi bir darboğaz olup olmayacağını)
Anakartın okuma yazma hızı derken? Ben tam anlayamadım.

Anakartın sitesinden bakabilirsin:

Depolama
AMD SB950 kontrolcüsü :
Siyah, 6 x SATA 6Gb/s port(lar),
Raid Desteği 1, 0, 10, 5
, 1 x M.2 Soket 3, M Key ile, tip 2242/2260/2280 depolama aygıtları desteği (PCIE 2.0 x4)

PCI-E Gen 3 teorik olarak kanal başına 8GB/s anlık hız vaat ediyor. Bu da yine pratikte alabileceğiniz maks. 800MB/sn anlık hız demektir. x2 slot ile pratikte alabileceğiniz anlık hız 1.6GB/sn olur. 970 Evo'nun pratikte belirtilen okuma hızı 3.5GB/sn, yazma hızı ise 1.5GB/sn. Kısaca özetleyecek olursak;
  • Anakartın desteklediği anlık maksimum Okuma Hızı: 1.6GB/sn
  • SSD'nin desteklediği anlık maksimum Okuma Hızı: 3.5GB/sn
  • Anakartın desteklediği anlık maksimum Yazma Hızı: 1.6GB/sn
  • SSD'nin desteklediği anlık maksimum Yazma Hızı: 1.5GB/sn
Alıntı olarak aldım başka konudan bunlar Z97 için olan değerleri konuya bakabilirsin. Asus Z97 Pro Anakartta Samsung Evo 970 SSD Düzgün Çalışır mı?

Anakartın sitesinden bakabilirsin:

Depolama
AMD SB950 kontrolcüsü :
Siyah, 6 x SATA 6Gb/s port(lar),
Raid Desteği 1, 0, 10, 5
, 1 x M.2 Soket 3, M Key ile, tip 2242/2260/2280 depolama aygıtları desteği (PCIE 2.0 x4)

PCI-E Gen 3 teorik olarak kanal başına 8GB/s anlık hız vaat ediyor. Bu da yine pratikte alabileceğiniz maks. 800MB/sn anlık hız demektir. x2 slot ile pratikte alabileceğiniz anlık hız 1.6GB/sn olur. 970 Evo'nun pratikte belirtilen okuma hızı 3.5GB/sn, yazma hızı ise 1.5GB/sn. Kısaca özetleyecek olursak;
  • Anakartın desteklediği anlık maksimum Okuma Hızı: 1.6GB/sn
  • SSD'nin desteklediği anlık maksimum Okuma Hızı: 3.5GB/sn
  • Anakartın desteklediği anlık maksimum Yazma Hızı: 1.6GB/sn
  • SSD'nin desteklediği anlık maksimum Yazma Hızı: 1.5GB/sn
Alıntı olarak aldım başka konudan bunlar Z97 için olan değerleri konuya bakabilirsin. Asus Z97 Pro Anakartta Samsung Evo 970 SSD Düzgün Çalışır mı?
Bu arada 8GB/s 800MB/sn değil 8000MB/sn hızına denk. Bir yanlışlık olabilir mi?
Yardımcı olabilecek başkası var mı?

Son düzenleme:
Bu arada 8GB/s 800MB/sn değil 8000MB/sn hızına denk. Bir yanlışlık olabilir mi?
Yardımcı olabilecek başkası var mı?
Hocam konuyla alakası yok ama 2.el satış bölümüne mesaj yazma yetkim yok. Ekran kartı için bana canalbatraoz@gmail.com Gmail hesabımdan ulaşır mısın?
Kusura bakmayın arkadaşlar. İyi sosyaller.

PCIe 2.0 x4 M2 Soketine sahip anakartın. 3.0 ile 2.0 arasında ne kadar fark var bilmiyorum ama çok bir performans kaybı olacağını sanmıyorum. x2 veya x4 olması önemli x2 olsaydı yarı performansta çalışırdı 970 Evo.
Teşekkür ederim ama bana kesin bir bilgi lazım. 970'i tam performansta alamazsam 960 veya uğraşmayım 860 evo alacağım. 970 almama değmesini istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek profesyonel kişiler var mı? Yani kesin bir cevap verebilecek.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı