Samsung 970 EVO SSD anakarta zarar verir mi?

Mert Frnc

Hectopat
Katılım
22 Mart 2020
Mesajlar
527
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhabalar geçtiğimiz hafta perşembe günü laptopumu garantiye yollamıştım bugün anakart değişimi yapılması gerektiğini söylediler. Sorunu kısaca anlatmak gerekirse Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD aldım ve laptopuma taktım, daha sonra güç kaynağına basınca güç geliyordu ekran gelmiyordu ve laptop 1-2 dakika içerisinde kapanıyordu. HDMI kablosu bağlayarak BIOS kısmına erişim sağladığımda yine aynı şekilde 1-2 dakika içinde laptop kendini kapatıyordu. Yeni aldığım SSD takılı olmadan denediğimde yine aynı şeyler yaşanıyordu. Yani bir SSD neden bu kadar sorun açmış olabilir sorun SSD mi yoksa farklı bir sorun mu var anlam veremedim konu hakkında bilgisi olanlar fikirlerini söyleyebilir mi?
 
Bazı cihazlarda SATA M.2 girişine NVMe M.2 SSD takıldığında hasar oluşabiliyordu. Cihazınızın modeli neydi? NVMe desteği var mıydı?

Lenovo Legion 5 Pro hocam, YouTube üzerinde SSD takan kişilere baktım NVMe M.2 SSD takıyorlardı bir sıkıntı olmuyordu. Hatta Crucial web sitesinde cihazla uyumlu SSD'ler bile M.2.
 
Anakarta para vermemişseniz sizden kaynaklı bir şey yoktur zaten. Bende de Lenovo cihaz var. SSD'den kaynaklı sorun olsaydı parasını ödemenizi isterlerdi. Sizin taktığınız parçadan kaynaklanan sorunlar garanti dışında.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı