Samsung A73 alınır mı?

Peki bana Exynos'un Snapdragon'dan iyi bir yönünü söylesene hadi madem en bilgili sensin anlat bakalım bizde öğrenelim. Binlerce kişinin dediği şeyin aksini iddia edebiliyorsan bir şeyler biliyorsundur galiba.
Kimse Exynos, Qualcomm işlemcilerinden daha iyi demiyor. Genel olarak Qualcomm daha iyi. Ancak her Qualcomm, her Exynos modelinden iyi değil. Farklı segment işlemciler olduğunu bile bilmiyorsun gelmişsin Exynos kötü diyorsun. Bir şey bildiğin yok çünkü. SD 778G, Exynos 2100 rakibi bir işlemci değil. A73 modelinde kullanılan CPU SD 778G açıkça S21 modelindeki Exynos 2100 modelinin gerisinde. Binlerce kişinin bilgi seviyesi senden farksız değil. İşlemciler hakkında en ufak bilgisi olmayan kişiler gelip yorum yapmasın CPU hakkında.
 
Kimse Exynos, Qualcomm işlemcilerinden daha iyi demiyor. Genel olarak Qualcomm daha iyi. Ancak her Qualcomm, her Exynos modelinden iyi değil. Farklı segment işlemciler olduğunu bile bilmiyorsun gelmişsin Exynos kötü diyorsun. Bir şey bildiğin yok çünkü. SD 778g, Exynos 2100 rakibi bir işlemci değil. A73 modelinde kullanılan CPU SD 778g açıkça S21 modelindeki Exynos 2100 modelinin gerisinde. Binlerce kişinin bilgi seviyesi senden farksız değil. İşlemciler hakkında en ufak bilgisi olmayan kişiler gelip yorum yapmasın CPU hakkında.

Dikkat edersen ben Exynos 2100 SD778G'den iyi falan demedim okuma yazman varsa anlayabilirsin. Farklı segment olduklarını ben de biliyorum aradaki puan sıralaması farklarını ben de biliyorum. Ama Exynos cidden ne optimizasyon olarak iyi ne sıcaklık olarak iyi S21'in Snapdragon'lu modelini TR'ye getirseler cidden yok satacak bir telefon ama getirmiyorlar kardeşim. Benim demek istediğim şey A73 çöp falan değil yabancı forumlarda da gayet karşılaştırılıyor ve kimse böyle şeyler yazmıyor. A serisi ile s segmenti evet karşılaştırılması bile saçma ama a serisi bir telefon Android 16 alıyor tasarım olarak iyi batarya ömrü uzun tek fark işlemcisi (kamera dır 4K dır onlara dikkat eden biri değilim).
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ama Exynos cidden ne optimizasyon olarak iyi ne sıcaklık olarak iyi S21'in Snapdragon'lu modelini TR'ye getirseler cidden yok satacak bir telefon ama getirmiyorlar
Optimizasyon olarak Qualcomm önde ama bu abartılı düzeyde değil. Exynos 2100 iyi bir işlemci. Sıcaklık ve güç tüketimi konularında da genel olarak Qualcomm avantajlı. SD 888 ve Exynos 2100 arasında S20 serisindeki gibi sıcaklık, güç tüketimi ve performans farkı yok. Tüm Exynos işlemcilere kötü diyemezsin.

Exynos 2100 SD778G'den iyi falan demedim okuma yazman varsa anlayabilirsin.
Gereksiz yorum yapma, üslubuna da dikkat et. Gidip Exynos çöp diyorsun sonra ben Exynos 2100, SD 778G modelinden daha kötü demedim diyorsun şaka gibi. Bahsettiğimiz modellerde bu işlemci var, CPU karşılaştırmasını bu modellerle yapacaksın.

Mantığa bak Android 16 alıyor diye A73 almalıymışız. S21'de Android 15 alacak. Gidip öyleyse A33 alalım o da Android 16 alıyor. Bir telefonun güncelleme desteğinin fazla olması diğer telefondan daha iyi olduğu manasına gelmiyor.

Kameraya falan önem vermemek senin sorunun, bu artıları yok sayamazsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı