Samsung C27RG5 ve Monster Abra v16.6.5 G-SYNC uyumu

Hem Acer hem de Samsung olanda FreeSync var. Paylaştığım görsele bakarsan Denetim Masası'nın ekran ayarları dahil olmak üzere birçok fark içerdiğini görürsün. O ayarlar olmadan G-Sync paneli de çıkmayacak karşına. G-Sync mümkün değil kısaca. Hangi monitörü aldığın bir şeyi değiştirmez o konuda.

İkisini de https://www.hepsiburada.com/paugge-...2-mini-displayport-kablo-ck01-p-HBV000008BVI8 bu linkteki kablo ile laptop'uma bağlayabilir ve bu kablo ile ikisinde de 240Hz alabilirim değil mi? Eğer öyleyse satın alacağım birisini. Oyunlarda, özellikle CS:GO'da 4 ms ile 1 ms arasında pek fark olacağını düşünmüyorum, sizce de öyle mi?
 
Peki https://www.epey.com/monitor/acer-ed270x.html bu linkteki monitörde FreeSync mevcut. NVIDIA FreeSync'i G-SYNC'e çevirebiliyor ve FreeSync monitörde G-SYNC kullanabiliyorum diye biliyorum. Sizce bu linkteki Acer marka monitörü alsam G-SYNC kullanabilir miyim? Bir de hangi montiorü Samsung'u mu yoksa Acer'i mi almam mantıklı olur?
Not: Oyunlar için ve özellikle CS:GO için soruyorum.
Devre dışı bıraktığınızda tam perfonmans alabiliyormusunuz hocam? Bende 16.6.3 sürümü var da. Olmadı deneyim.
 
240 Hz kullanırsın ancak G-Sync optimus laptoplarda mümkün değil. Kullandığın dizüstü üründe dahili ekran kartının devre dışı bırakılabiliyor olması lazım. NVIDIA Denetim Masası'na girersen eğer masaüstü ekran kartlarında olan birçok ayarın olmadığını görürsün.

Eğer monitörü bağlamak için ekran kartının çıkışını kullanırsan NVIDIA denetim masasında görünmeyen ayarların hepsi normal şekilde geliyor. (Optimus olsa bile)
Merhaba. https://www.epey.com/monitor/samsung-lc27rg50fqmxuf-c27rg5.html bu linkte paylaştığım monitörde hem G-Sync destekli, 240 Hz ve Display Port girişi mevcuttur. Kullandığım bilgisayar Monster Abra v16.6.5 notebook ve bilgisayarımda bir tane mini Display Port girişi mevcuttur.
https://www.hepsiburada.com/paugge-...2-mini-displayport-kablo-ck01-p-HBV000008BVI8
Bu linkteki kabloyla monitörü laptopuma bağladığımda monitördeki hem 240 Hz yenileme hızını hem de G-Sync desteğini laptopumda kullanabilir miyim?
Not: Laptopumda bulunan GTX 1650 Ti ekran kartımın G-Sync desteği bulunuyor. Kaynak: Buy Now: NVIDIA GeForce GTX 1650 LT Gaming Laptops

Çıkışın 240 Hz destekleyip desteklemediğine bakman lazım, çıkışın sağladığı maksimum hızı araştırman lazım. Ben pek destekleyeceğini sanmıyorum ama.
 
Son düzenleme:
Eğer monitörü bağlamak için ekran kartının çıkışını kullanırsan NVIDIA denetim masasında görünmeyen ayarların hepsi normal şekilde geliyor. (Optimus olsa bile)
Hocam konu benim değil ama, televizyona takıyorum ben, fakat masaüstündeki seçenekler bende gelmiyor. Her hangi bir monitör olabilir mi acaba? Bir diğeri de ekran kartının çıkışı, display port mu? Yoksa HDMİ'mı, televizyona takınca direk hdmi kablosu ile yapıyorum, fakat 3 tane seçenek çıkıyor.
 
Hocam konu benim değil ama, televizyona takıyorum ben, fakat masaüstündeki seçenekler bende gelmiyor. Herhangi bir monitör olabilir mi acaba? Bir diğeri de ekran kartının çıkışı, Display Port mu? Yoksa HDMI'mı, televizyona takınca direk HDMI kablosu ile yapıyorum, fakat 3 tane seçenek çıkıyor.

Her bilgisayarda farklı şekilde oluyor çıkış. Eski ASUS laptopumda ekran kartı çıkışı HDMI tarafındandı, şu anki kullandığım laptopun ekran kartı çıkışı ise Mini DP destekli Type-C tarafından. Monster için bilemiyorum, müşteri hizmetlerini ararsan söylerler diye düşünüyorum.
 
Her bilgisayarda farklı şekilde oluyor çıkış. Eski ASUS laptopumda ekran kartı çıkışı HDMI tarafındandı, şu anki kullandığım laptopun ekran kartı çıkışı ise Mini DP destekli Type-C tarafından. Monster için bilemiyorum, müşteri hizmetlerini ararsan söylerler diye düşünüyorum.
Teşekkürler, monster'ın arkasında 2 giriş gördüm, ya Mini DP, yada HDMI. Fakat televizyona bağlanınca, seçenekler gelmiyor. Perfonmans kaybı oluyor sonra. Olmadı sabah arayıp sorucam.
 
Teşekkürler, Monster'ın arkasında 2 giriş gördüm, ya mini DP, ya da HDMI. Fakat televizyona bağlanınca, seçenekler gelmiyor. Performans kaybı oluyor sonra. Olmadı sabah arayıp soracağım.

O ayarlar gelmezse yine Optimus'u kullanıyorsun demektir. Doğru ekran kartı çıkışını bulduğunda tüm ayarlar gelecektir. HDMI'da göremediğine göre çıkış Mini DP'den ancak yine de sormak lazım.
 
Bu monitörlerin ikisi de ayni Sync teknolojisine sahip. Senin durumunun monitörle ilgisi yok, dizüstünle alakalı bir durum. G-Sync olmazsa olmaz bir şey de değil ayrıca. Ben hiç açmıyorum bile. Bunlardan birini alacak olsam Samsung olanı seçerdim herhalde.

Masaüstü sistemlerde panel:
Usta bi tık yanlış bilgilendirme yapmışsın. Evet laptoplarda daha az seçenek var çünkü görüntü intel gpu üzerinden fakat laptobunda nvidia ekran çıkışı veren bi port varsa intel komple devre dışı kalıyor görüntü nvidia ya geçtiği için bu paneldeki ayarların hepsi geliyor. kendi laptobumda hdmi ve dp nvidiadan görüntü veriyor ikisinde de nvidiadaki tüm ayarlara ulaştım fakat g-sync deneyemedim büyük ihtimal oda laptopta sorunsuz çalışıcak gibi
 
2017'de aldığım dizüstü bilgisayarda da bahsettiğiniz özellik vardı. Az sayıda, genellikle üst seviye cihazlarda HD grafiğin devre dışı kaldığı senaryolar oluyor. Bunu da ilk mesajımda belirttim zaten. Monster Abra serisinde 2016'dan sonra böyle bir model görmedim ben.

Yanlış hatırlamıyorsam @Recep Baltaş bir videoda yeni nesil optimus cihazlarda da bu özelliğin geleceğini belirtmişti. İntel ve NVIDIA ortak çalışması sonucu her cihazda bu geçiş mümkün olacaktı. O cihazlar piyasaya çıktı mı bilmiyorum.

Bu videonun 9. dakikasından sonra bilgi mevcut. Dahili ekrana dair bir video ama harici monitörde de benzer bir durumu beklemek lazım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Yener K. senin gelişmeyle ilgili bilgin var mı?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı