Rehber Samsung cihazları için ürün yazılımı ayıklayıcısı

By @YZBruh

Yeni bir tool ile karşınızda yım!
Aletim Samsung cihazların Stock ROM'unu ayık lar. Daha fazlası için okumaya devam! (İndirilenler en aşağıda).

Termux yeterli!
Aletimi çalıştırmak için Termux kullanmanız gerekir. Sadece 64-bit cihazlarda çalıştırabilirsiniz (ARM64). İlk sürüm: 1.0.0-arm64-termux

Depolama dostu
Aletim bir dosya ile işi bittikten sonra onu hemen yok eder! Böylece diğer işler için yer kalır ve kullanıcının hafızasını agresif biçimde tüketmez.

Daha fazla açıklama
Hedef platform: Termux (Android)
Hedef mimari: ARM64 (64-bit)
İnternet gereksinimi: Kısmen. Açıklayacağım.
Sürüm: 1.0.0-arm64-termux
İlerideki hedef sürüm: 1.1.0-arm64-termux
Ve de yeni platformlar (x86_64, x86, ARM)

Özellikleri:
★ZİP biçimindeki yazılımı ayıklayabilir. Sizin uğraşmanıza gerek kalmaz.
★Dosyaları düzgün kategoriler.
★Hafıza dostu.
★Kısmen de olsa internet gerekmez.
★Optimize ve planlı çalışır (yazması da o kadar zor oldu tabii )
★Kabuk dosyasının ad koruması. Yani indirdiğiniz dosyadaki ayıklayıcı dosyasının adını değiştirirseniz çalışmaz. Orjinalliği korumak amaçlı.

Gereksinimleri:
-Yeteri kadar depolama (bunu siz hesap etmelisiniz).
-Linux sistemine aşina olmak (sonuçta Termux Linux kopyası gibi bir şey. Linux anlayan onuda halleder).
-Kısmen internet (aşağıda açıklayacağım)

Kullanımı
1. İlk olarak cihaz yazılımını indirin. Bunu Termux ana dizinine kopyalayın ($HOME birimine). Zip arşivini ayıklamayın
2. İndirdiğiniz aleti zip arşivinden ayıklayın. Ve onuda Termux un ana dizinine yerleştirin.
3. Kabuk dosyasının izinlerini ayarlayın. Şunu yürütün:

chmod 777 samsung-software-unpacker-arm64-termux.sh

4. Kabuk dosyası özellikleri:
Eğer nasıl kullanıldığını öğrenmek istiyorsanız yürütün;

./samsung-software-unpacker-arm64-termux.sh --yardım

Bayrakları görüntülemek için:

./samsung-software-unpacker-arm64-termux.sh --bayraklar

Gerekli paketlerin kurulumunu yapmak için;

./samsung-software-unpacker-arm64-termux.sh --kur

Bu işlemi yapmak için internet gerekir. İlk çalıştırmayı yapmadan önce yürütmenizi öneririm. (Kısmen internet gerekli derken bunu kastediyordum.)

5. Artık çalıştıralım! Yürütün;

./samsung-software-unpacker-arm64-termux.sh

İşlemlerin ilerlemesi size bildirilecek. Bitince çıktınız şurada olacak (dizinde): /sdcard/Software

Ayıklama sonrası Termux kök dizinine kopyaladığınız ROM silinir. Ve başarısız olma durumunda da. Sorunları ve hataları bildirin.

Merak ettiğiniz bir şey mi var? Sormaktan çekinmeyin. Ve zip arşivini çıkarınca BENİOKU.txt dosyasında da kullanımdan biraz bahsettim.

İndirilenler;

Son düzenleme:
oneplus payload.bin i için bir aracınız ve ya bildiğiniz araç var mı acaba

ota dumperi biliyorum ama bana hemde toplayabilen bir tool lazım flashlanabilir rom yapmaya çalışıyorum
Flaşlanabilir ROM derken? Biraz daha açıklayabilirmisiniz?

@Youtı Bölümlemdirmeleri ayrıştırmaktan bahsediyorsunuz galiba..

Son düzenleme:
Flaşlanabilir ROM derken? Biraz daha açıklayabilirmisiniz?

@Youtı Bölümlemdirmeleri ayrıştırmaktan bahsediyorsunuz galiba..
aynen öyle partitionları ayrıştırıp toplayabilen bir tool romu debloat edip twrpden kuracağım

aynen öyle partitionları ayrıştırıp toplayabilen bir tool romu debloat edip twrpden kuracağım
xiaomilere rom yapmışlığım çok fakat onrplus için bir tool bulamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…