Rehber Samsung cihazların boot logosu nasıl değiştirilir?

Merhaba, bu yazımda Samsung cihazların boot logosu nasıl değiştirilir onu anlatacağım. Bu arada yanlış anlamış olmayın diye söylüyorum bu yazıda boot animasyonunu değil boot logosu, splash screen yani açılışta gelen marka model falan yeri değiştirmeyi öğreteceğim, ayrıca download mod gibi yerlerinde fotoğrafını değiştirebilirsiniz. Bununla alakalı bir Türkçe kaynak bulamadım o yüzden yabancı bir kaynağı Türkçeye çevirmişim gibi düşünebilirsiniz.

!DİKKAT! BU İŞLEM OLDUKÇA TEHLİKELİ BİR İŞLEMDİR VE HER ŞEYE KARŞI HER ADIMI DOĞRU YAPTIĞINIZDAN EMİN OLUN, OLABİLECEK SORUNLARA KARŞIN CİHAZDAKİ HER ŞEYİN YEDEĞİNİ ALMANIZI VE STOCK ROMUNUZU YANINIZDA YEDEK OLARAK TUTMANIZI ŞİDDETLE ÖNERİRİM.

-Gerekenler-
Rootlu bir telefon
Termux uygulaması (Play Store'deki olmaz)
Yeni boot logonuz

-Kurulum linkleri-
Termux
Telefon rootlama

Her şeyden önce şunu söylemeliyimki Download modu değiştirmenizi asla önermiyorum aksi takdirde cihazınız bozuldğunda düzeltemeyebilirisniz.

Adım 1: Param. Bin dosyasını çıkarma
Benim cihazım Samsung Note 4 bu cihazda param. Bin dosyası /dev/block/ klasörünün içinde olan mmcblk0p8 dosyasında, sizin cihazınızda farklı olabilir ama genellikle /dev/block klasörlerinin içinde olur, hepsine bakabilirsiniz ben /dev/block/mmcblk0p8 klasöründen ilerliyeceğim. Öncelikle Termux'u açıp Root yetkisi veriyoruz bunun için.

Kod:
su

Komudunu giriyoruz, ardından dosyayı sdcarda aktarmak için

Kod:
dd if=/dev/block/mmcblk0p8 of=/mnt/sdcard/param.bin bs=4096

Komudunu giriyoruz.

Adım 2: Yeni bir dosya oluşturma ve param. Bin dosyasını ayıklama
Param. Bin dosyasını çıkardıktan sonra yeni bir klasör oluşturup param. Bin dosyasını dosyanın içine ayıklayacağız bunun için

Kod:
mkdir /sdcard/param
cd /sdcard/param
tar xf /sdcard/param.bin

Adım 3: Kendi boot logomuzu aktarma
Her şey yolunda gittiyse, tüm görüntülerini içeren "param" adlı bir klasör görmelisiniz. Biz logo. JPG'ye odaklanacağız, ancak download. JPG ve warning. JPG gibi diğerlerini değiştirebilirsiniz. Bu dosyaları bilgisayarınıza çıkarın ve düzenleyin ya da boot logonuz hazırsa gerek yok ama yedeğini almanızı öneririm, görüntülerin 400 KB'a kadar çıkmadığından ve çözünürlüklerinin (örneğin 1920x1080 ise boyutu 1920x1080 olmalı) aynı kaldıüından emin olun, aksi takdirde cihazda gösterilmezler. Bunu başarmak için JPEG kalitesini %100'den %80'e veya kullanmakta rahat hissettiğiniz herhangi bir %'ye düşürebilirsiniz. Düzenleme işlemini tamamladıktan sonra, bunları ana /sdcard klasörünüzün içine yerleştirin.

Adım 4: Param. Bin dosyasını yeniden oluşturma
Şimdi resimleri /sdcard/param klasörüne yapıştırmamız ve param.bin dosyasını retar etmemiz gerekiyor, şu komutları çalıştırmalıyız:

Kod:
cp -f /sdcard/logo.jpg /sdcard/param/logo.jpg
(OPSİYONEL) cp -f /sdcard/warning.jpg /sdcard/param/warning.jpg
(OPSİYONEL) cp -f /sdcard/download.jpg /sdcard/param/download.jpg
rm -f /sdcard/param.bin
cd /sdcard/param
tar cf - `ls | sort -t.` > /sdcard/param.bin

Adım 5: Param. Bin dosyasını tekrardan sisteme yerleştirme

Kod:
dd if=/sdcard/param.bin of=/dev/block/mmcblk0p8 bs=4096
Her şey yolunda gittiyse, yeniden başlatın ve yeni logoların ortaya çıktığını görmeniz gerekicek. param.bin dosyası çıkarıldığında yedeklemeyi unutmayın. Aklınıza bir soru takılırsa sormaktan çekinmeyin.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı