Samsung Dizüstüye UEFI Kurulum Yapamıyorum

Makaleler
18
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Windows 8.1'i UEFI olarak kurmaya çalışıyorum. BIOS'da "UEFI and CMS OS" seçili. O şekilde USB'yi boot ettiğimde UEFI kurulum yapmıyor. Bende BIOS'dan sadece "UEFI OS"u seçiyorum, bu seferde boot listesinde USB belleğim gözükmüyor. Benim BIOS'um biraz değişik. :(

8FbvREv.jpg

Önce Rufus ile ISO dosyasını belleğinize "UEFI Sistemler için GPT" sektör oluşturacak şekilde yazdırınız. Ardından boot menüsünden belleği seçiniz. Zaten belleğin adı şöyle görünecektir büyük ihtimalle "BELLEĞİN MODEL ADI [UEFI]". Bu şekilde direk UEFI kurulum yapabilirsiniz.

Önce Rufus ile ISO dosyasını belleğinize "UEFI Sistemler için GPT" sektör oluşturacak şekilde yazdırınız. Ardından boot menüsünden belleği seçiniz. Zaten belleğin adı şöyle görünecektir büyük ihtimalle "BELLEĞİN MODEL ADI [UEFI]". Bu şekilde direk UEFI kurulum yapabilirsiniz.

Dediğiniz gibi Rufus ile "UEFI Sistemler için GTP" olarak yazdırdım. Ama Boot menüsünde "Belleğin model adı [UEFI]" görmedim, sadece "Belleğin model adı" vardı. :(

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı