Samsung EVO 990 Pro SSD ile BIOS'ta gen4 SSD aktif edildiğinde sistem kapanıyor

tlyvrl

Zeptopat
Daha fazla  
Yeni çıkan Samsung EVO 990 Pro SSD almıştım, anakartımdaki gen4 özelliği olan M.2 yuvasına monte ettim(doğru konumda olduguna eminim). İlk başta hiçbir sorun yoktu sonradan tam performans çalışmadığını fark ettim ve BIOS ayarıyla alakalı olduğunu fark ettim, BIOS'da CPU M.2 yuvasının Gen'ini gen4 olarak ayarladığımda bilgisayarım stabil çalışmıyor ve ne zaman diski kullanacak bir eylem gerçekleştirsem bilgisayar kapanıp açılıyor.
Bu sorundan kurtulmak için format atmayı denedim ama çözüm olmadı, kurtulmanın tek yolu gen4 özelliğini gen3'e çevirmek oldu.

Gen4 özelliğinin yanında ekstra açmam gereken bir ayar olabilir mi?

Özellikler.
Anakart: Gigabyte Z590 X
BIOS: F10 (şu anki güncel)
İşlemci: Intel 11700K.
SSD: Samsung EVO 990 Pro.
PSU: Thermaltake 750W.

Not: Güç sıkıntısı olabilir mi diye güç kaynağımı da ekledim.

Kullanıcı kılavuzuna takın, bazen anakart kanallarının ortak kullanımından dolayı 2 adet M.2 takınca performans düşüyor. Bu bazen alt PCI slotuna ekran kartı takınca da olabiliyor.

Kullanıcı kılavuzuna takın, bazen anakart kanallarının ortak kullanımından dolayı 2 adet M.2 takınca performans düşüyor. Bu bazen alt PCI slotuna ekran kartı takınca da olabiliyor.
sorun ssd portunu değiştirmekte değil. zaten gen4 destekleyen tek port bu port eminim, sorun biostan gen4 aktifleştirildiğinde pc nin kapanıyor olması.

Yeni konular

Geri
Yukarı