Samsung G95 49" 240HZ OLED alınır mı?

Bütçe
45.000 TL
Yer
İstanbul / Bahçeşehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD Ryzen 9 7900X
İşlemci Soğutucusu : Arctic Liquid Freezer II 360MM A-RGB
Anakart : ASRock X670E Steel Legend
RAM: G.Skill Trident Z 16X2 32GB 6000MHZ CL30
Ekran Kartı : Sapphire Nitro+ S.E. RX 6900XT
PSU : Corsair HX1200
Kasa : Cooler Master TD500 White
M2 SSD : Hyperx Fury Gen4 1TB + Gigabyte Aorus Gen4 500GB + Kingston KC2000 Gen3 500GB
SSD : Sandisk SSD Plus 480GB + Sandisk SSD Plus 240GB
HDD : Toshiba X300 4TB
Meslek
Pilotaj Öğrencisi
Monitör
Samsung 49” Smart Odyssey OLED G9 - G95SC
Merhabalar, Monitör görüntü olarak muazzam duruyor satın almak istiyorum fakat panelde ekstra koruma vesaire göremedim. Kimileri yeni nesil panellerden korkmayın diyor kimileri hepsi eninde sonunda yanar diyor. Karar veremedim fiyat ortalama 42 bin seviyesinde bulunabiliyor. Sizce korkmalı mıyım yıllarca dikkatte edersem sorunsuzca kullanabilir miyim? PC Açık bırakıp gitmem 1DK Sonra ekranı kapatacak şekilde de ayarlarım gerekirse güç planından.

1728252955890.png

Düşük parlaklıkta ve sürekli açık olmaz ise ömrü boyu götürür eğer ekstra olarak üretim hatası yok ise. Zaten garantisi de olacak içiniz rahat olsun. Bende yeni nesil panellerden birisine sahibim OLED olmasa da sıkıntı yok gerçi benim sahip olduğum localdimming VA panel ama yine de sorun yok.

Düşük parlaklıkta ve sürekli açık olmaz ise ömrü boyu götürür eğer ekstra olarak üretim hatası yok ise. Zaten garantisi de olacak içiniz rahat olsun. Bende yeni nesil panellerden birisine sahibim OLED olmasa da sıkıntı yok gerçi benim sahip olduğum localdimming VA panel ama yine de sorun yok.
Bunların parlaklığı zaten çok yüksek değil o yüzden canlıda görmedim ama muhtemelen max parlaklıkta kullanırım kullandığım sürede o zaman çok sıkıntı olur mu ve belirttiğim model nasıldır?

Ben de uzun zaman düzgün bir OLED panel bakındım ve çıkmasını bekledim ama isteklerimi karşılayan beni kısıtlamayan bir cihaz henüz çıkmadı piyasaya. Bu kadar para verip bir de aman bozulmasın aman yanmasın diye her şeyine dikkat etmek bana mantıklı gelmiyor. Evet OLED bu işin zirvesi ama hala gelişmesi gerekiyor. OLED alacak adam aldıktan sonra kullanımına dikkat etmez, satarken zorlanır mıyım diye düşünmez bence. Ben OLED'in kısıtlamalarından dolayı Samsung'un mini LED panel Ark modelini tercih ettim. Evet bir OLED değil ama yakın. Sana da bu söylediklerimi düşünmeni öneririm. Son olarak bu düşündüğün model zevkler renkler olayı bu tabii, benim asla tercih etmeyeğim en boy oranına sahip. Ark modeli 80 binlerden 54700 liraya kadar düşmüş bu arada.

Merhaba, monitör görüntü olarak muazzam duruyor satın almak istiyorum fakat panelde ekstra koruma vesaire göremedim. Kimileri yeni nesil panellerden korkmayın diyor kimileri hepsi eninde sonunda yanar diyor. Karar veremedim fiyat ortalama 42 bin seviyesinde bulunabiliyor. Sizce korkmalı mıyım yıllarca dikkatte edersem sorunsuzca kullanabilir miyim? PC açık bırakıp gitmem 1dk sonra ekranı kapatacak şekilde de ayarlarım gerekirse güç planından.

Eki Görüntüle 2324150

2 yıl korkmana gerek yok. Sonrası sıkıntı asla bir monitöre o parayı vermem sırf siyah için.

Ben de uzun zaman düzgün bir OLED panel bakındım ve çıkmasını bekledim ama isteklerimi karşılayan beni kısıtlamayan bir cihaz henüz çıkmadı piyasaya. Bu kadar para verip bir de aman bozulmasın aman yanmasın diye her şeyine dikkat etmek bana mantıklı gelmiyor. Evet OLED bu işin zirvesi ama hala gelişmesi gerekiyor. OLED alacak adam aldıktan sonra kullanımına dikkat etmez, satarken zorlanır mıyım diye düşünmez bence. Ben OLED'in kısıtlamalarından dolayı Samsung'un mini LED panel Ark modelini tercih ettim. Evet bir OLED değil ama yakın. Sana da bu söylediklerimi düşünmeni öneririm. Son olarak bu düşündüğün model zevkler renkler olayı bu tabii, benim asla tercih etmeyeğim en boy oranına sahip. Ark modeli 80 binlerden 54700 liraya kadar düşmüş bu arada.

Evet beni telaşa düşüren durum da bu diken üstünde endişe içerisinde kullanmak. Fakat ben ultra geniş ekran için 32:9 monitör bakıyordum. Diğerleri açıkçası TV'den farksız geliyor. Ekstra geniş açı görmüyoruz standart monitörden sadece daha büyük ekran.

2 yıl korkmana gerek yok. Sonrası sıkıntı asla bir monitöre o parayı vermem sırf siyah için.
Sırf siyah değil ki o canlılıkta renk veren başka 32:9 monitör var mı? Evet 2 yıl çok kısa bir süre o kadar para vermişken en az 5-6 sene kullanmak isterim.

Evet beni telaşa düşüren durum da bu diken üstünde endişe içerisinde kullanmak. Fakat ben Ultra geniş ekran için 32:9 monitör bakıyordum. Diğerleri açıkçası TV'den farksız geliyor. Ekstra geniş açı görmüyoruz standart monitörden sadece daha büyük ekran.

Sırf siyah değil ki o canlılıkta renk veren başka 32:9 monitör var mı? Evet 2 yıl çok kısa bir süre o kadar para vermişken en az 5-6 sene kullanmak isterim.

OLED şöyle iyi böyle iyi siyahlar şöyle canlı böyle canlı. Kullandığım tablet telefon ekranı OLED iyi tamam da IPS monitöre geçince ya da IPS TV geçince oha fark ne kadar çok demedim aklıma bile gelmedi. Zaten uzay sahnesi izlerler siyahlar yeteri kadar siyah oluyor. Bence iyi bir IPS ekran alıp da üzülen ya da OLED olsaydı keşke diyen olacağını sanmıyorum. Arkadaşta samsunun OLED var konsol takıyoruz siyahlar tam siyah renkler çok canlı FIFA da saha acayip canlı. Bende de Sony IPS TV var. Benim alete takınca arkadaş dediği şu daha iyi görüntü renkler olması gerektiği gibi. Bana da arkadaşın ekran güzel geliyor ama olsa da olur. Monitörde iyi bir piksel ve bit değeri olsun gerisi boş. 4 5 kat paraya değmez sırf OLED diye olsa güzel olur.
Galiba monitörde garanti 3 yıl 2 dedim ama en son aldığım 2 monitörde 3yıl yazıyor. Firmalar +1veriyor galiba. Yıllık iyi kazanıyorsundur senelik 1milyon üzeri gelirin varsa acıma al.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı