İnceleme Samsung Galaxy A12 (4GB RAM / 128GB, Mavi, Exynos 850) kullanıcı incelemesi

Samsung Galaxy A12 (4GB RAM / 128GB, Mavi, Exynos 850) Kullanıcı İncelemesi

Samsung Galaxy A12, bütçe dostu bir telefon arayanlar için ideal bir model. Büyük bataryası, geniş ekranı ve günlük kullanım için yeterli performansıyla dikkat çekiyor. Ben de bu telefonu kullanıyorum ve deneyimlerimi detaylı şekilde paylaşayım.

📌 Tasarım ve Ekran

• Malzeme Kalitesi: Arka kapak ve çerçeve plastik ama mavi rengi gerçekten şık duruyor. Mat yüzeyi sayesinde parmak izi çok belli olmuyor.
  • Ekran: 6.5 inç PLS LCD HD+ ekranı var. Renkler yeterli seviyede ama AMOLED kadar canlı değil.
  • Parlaklık: Gündüz dış mekânda bazen ekranı görmek zor olabiliyor. İç mekânda ise yeterli parlaklık sunuyor.
  • Çerçeveler: Alt çerçeve biraz kalın ama damla çentikli ekran modern bir hava katıyor.

⚡ Performans ve Günlük Kullanım

• İşlemci: Exynos 850 kullanıyor. Günlük kullanımda akıcı, sosyal medya ve video izleme için yeterli.
  • RAM ve Depolama: 4GB RAM + 128GB depolama var. Hafıza kartı desteği olması büyük avantaj.
  • Oyun Performansı: PUBG Mobile ve Call of Duty gibi oyunları düşük/orta ayarlarda oynatıyor. Ama yüksek ayarlarda kasma olabilir. Uzun oyun seanslarında biraz ısınıyor.

🔋 Pil Ömrü ve Şarj

• Batarya: 5000mAh batarya var. Yoğun kullanımda bile 1 günü rahat çıkarıyor, hafif kullanımda 2 güne kadar gidiyor.
  • Şarj Süresi: 15W hızlı şarj destekliyor ama tam dolması 2.5 - 3 saat sürebiliyor. Kutudan çıkan şarj cihazı biraz yavaş kalıyor.

📸 Kamera Performansı

• Arka Kamera: 48MP ana kamera + 5MP ultra geniş + 2MP makro + 2MP derinlik sensör
  • Ana kamera: Gün ışığında yeterli detay sunuyor. Gece çekimleri çok iyi değil ama idare eder.
  • Ultra geniş açı: Çözünürlük biraz düşüyor ama manzara çekimleri için güzel.
  • Makro kamera: Detay almak için çok yaklaşmak gerekiyor.
  • Ön Kamera: 8MP selfie kamerası var. Gün ışığında iyi ama düşük ışıkta biraz gürültü yapabiliyor.

Artıları ve Eksileri

✅ Artıları:
✔️ Büyük batarya, uzun pil ömrü.
✔️ Hafıza kartı desteği var.
✔️ Şık ve sağlam tasarım (Mavi rengi güzel duruyor).
✔️ Fiyatına göre yeterli performans.

❌ Eksileri:
❌ AMOLED ekran değil, renkler biraz soluk.
❌ Şarj süresi biraz uzun (Tam dolum 3 saat).
❌ Oyun performansı çok yüksek değil.

📌 Sonuç

Samsung Galaxy A12, günlük kullanım, sosyal medya, müzik ve video izleme için gayet yeterli bir telefon. Oyun performansı orta seviyede, ama pil ömrü uzun olduğu için sık telefon kullananlar için güzel bir seçenek.

Cihaz görseli görmek isterdim açıkçası, tabi gerçek resimlerden bahsediyorum.

@Sakuya Izayoi kap varda arkada

Iste gercek

Ozur dilerim tam atamadim imei tel seri falan yaziodu

Dosya Ekleri

• 20250326_213637.jpg
    20250326_213637.jpg
    71,3 KB · Görüntüleme: 17
  • 20250326_212959.jpg
    20250326_212959.jpg
    107,8 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:

Yeni konular