Çözüldü Samsung Galaxy A30 kamera hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Merfrak

Decipat
Daha fazla  
Selamlar. A30 telefonu var babamın. Bu güne kadar kameradan çok memnundu.

Bugün fotoğraf çekmek için kamerayı açtığında kamera odak yapmakta zorlanıyor, odaklayıp odaklayıp bırakıyordu. Odakladığı zamanlarda da yazılar asla okunmuyor. Sanki gözlüklü biri gözlüğünü çıkarmış gibi bulanık çekiyor. Bunun sebebi nedir acaba?

Telefonu kapatıp açtım düzelmedi. Kamerayı sildim yine durum aynı. 0.5e alınca yazılar da okunuyor, odak sorunu da olmuyor. Sadece 1X ve sonrasında başlıyor sorun. Ne yapabiliriz bu konu hakkında? Sorun arka kamerada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Cihazın ana kamerası bozulmuş gibi duruyor, kameranın değişmesi gerekebilir diye düşünüyorum.
Selamlar. A30 telefonu var babamın. Bu güne kadar kameradan çok memnundu.

Bugün fotoğraf çekmek için kamerayı açtığında kamera odak yapmakta zorlanıyor, odaklayıp odaklayıp bırakıyordu. Odakladığı zamanlarda da yazılar asla okunmuyor. Sanki gözlüklü biri gözlüğünü çıkarmış gibi bulanık çekiyor. Bunun sebebi nedir acaba?

Telefonu kapatıp açtım düzelmedi. Kamerayı sildim yine durum aynı. 0.5e alınca yazılar da okunuyor, odak sorunu da olmuyor. Sadece 1X ve sonrasında başlıyor sorun. Ne yapabiliriz bu konu hakkında? Sorun arka kamerada.
Telefon hiç tamir gördü mü yani içi açıldı mı? Veyahut yüksekten düştü mü?

Hayır durduk yere oldu.
Hocam biraz internette baktım şikayetvar sitesinde de birisi sizinle çok benzer bir hata görmüş. Bir tek babanızda olan bir sorun değil gibi duruyor. Yakın zamanda telefona yazılım güncellemesi yaptınız mı?

Cihazın ana kamerası bozulmuş gibi duruyor, kameranın değişmesi gerekebilir diye düşünüyorum.

Çözüm
Güncelleme almıyordu zaten cihaz. Neden oluyormuş, çözümü varmıymış.
Hocam çözüm yoktu. Şikayetvar daki yazan kişi de güncelleme yaptıktan sonra böyle olmuş kendiliğinden. O yazan kişi de sizin gibi hem aynı cihaz, hem de arka kamera. Aklıma içine toz girmiş olabileceği geliyor. Benim babamın telefonu A50. Onun da ön kamerası aşırı puslu. İçine toz giriyor çünkü. Hocam siz telefoncuya gösterin. İyi bir telefoncuya. Onlar ne olduğunu anlar. Burada çözüm beklemek yerine bir baktırın derim.

Sizin sorun bunun gibi mi? Görüntüsü yani.

Hocam çözüm yoktu. Şikayetvar'daki yazan kişi de güncelleme yaptıktan sonra böyle olmuş kendiliğinden. O yazan kişi de sizin gibi hem aynı cihaz, hem de arka kamera. Aklıma içine toz girmiş olabileceği geliyor. Benim babamın telefonu A50. Onun da ön kamerası aşırı puslu. İçine toz giriyor çünkü. Hocam siz telefoncuya gösterin. İyi bir telefoncuya. Onlar ne olduğunu anlar. Burada çözüm beklemek yerine bir baktırın derim.

Sizin sorun bunun gibi mi? Görüntüsü yani.

Uzağı çekince normal çekiyor. Yazıları asla odaklamıyor. Yakın uzak fark etmiyor. Yazı hiç okunmuyor. Samsung membersda yetkili yorum yapmış. Kamera uygulamasının verilerini silin demiş. Tüm medyanın gideceği anlamına geliyorsa yedekleme işlemi yapıp öyle yapayım.

Uzağı çekince normal çekiyor. Yazıları asla odaklamıyor. Yakın uzak fark etmiyor. Yazı hiç okunmuyor. Samsung membersda yetkili yorum yapmış. Kamera uygulamasının verilerini silin demiş. Tüm medyanın gideceği anlamına geliyorsa yedekleme işlemi yapıp öyle yapayım.
Yaptınız mı hocam?

Yeni konular

Geri
Yukarı