Samsung Galaxy A52 alınır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
3000-4000 TL
Bence Samsung alma. 1,5-2 yıl sonra telefon kullanılamaz hale geliyor. Özellikle de orta sınıf A serisi. Mümkünse iPhone (6s Plus kullanıyorum ve çok memnunum o bile olur), Oppo, Xiaomi, Huawei gibi markalar tercih etmeni şiddetle tavsiye ederim.

Bunu diyen birisin, sonra pişkin pişkin ben öyle demek istemedim Xiaomi bile alınır Samsung alınmaz dedin. Samsung'tan şikayet edip Xiaomi önermek trajikomik. Cezanda herhangi bir sakınca yok. Defalarca uyarmama rağmen ısrarla markayı karalamaya, yanlış bilgi vermeye devam ettin. Yanlış bilgi verirsen cezasına katlanırsın bu kadar basit. İstediğiniz forumu kullanabilirsiniz sizi zorla burada tutan yok.

Yukarıdaki mesaj sana ait, utanmadan bütün Samsung modelleri yavaş dememişim diyorsun. Daha ne yazdığını bilmiyorsun, marka düşmanlığı yüzünden hep bunlar. Samsung alma 1,5-2 yıl sonra yavaşlıyor diyen sensin.

Samsung sevmeyebilirsin, almayabilirsin o senin kararın ama genelleme yapıp Samsung yavaş, 2 yıl sonra kasıyor dersen bu yanlış bilgilendirmedir, art niyettir. Sözde 5-6 Samsung modeli kullandığını söylemişsin. Sormazlar mı adama, madem memnun değilsin yine niye ısrarla Samsung cihazı almaya devam etmişsin. Bu kadar cihaz kullanmadığın buradan da belli oluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle SE 2020 al. Küçük telefonu dert etmiyorsan. 5-6 yıl dayanır. A13 Bionic var.
Küçük ekran dertse ve bütçe aşılamazsa Xiaomi Poco X3 Pro 128GB 6GB RAM Siyah Cep Telefonu - Xiaomi Türkiye Garantili - incehesap.com SP 860 işlemcesi var.
 
Vermişsin cezanı, tebrik ederim. Ben görüşlerin savunulduğu bir forumda görüşüm yüzünden ceza alıyorsam bu forumun ayıbıdır. Yaptığın şey bal gibi yetkileri kötüye kullanmaktır. Samsung'u sevebilirsin. Samsung senin olabilir. Ben sevmediysem saygı duyacaksın. Ben sevmiyorum, sen de sevmeyeceksin demiyorum. Başkalarının fikirlerine saygı duyacaksın diyorum. Ben aldım, beğenmedim. “Samsung çok yavaş bir marka.”, yine söylüyorum, versene yine ceza, hadi!

Kişisel görüşlerin yok sayıldığı, moderatör üstünlüğü olan, elini kolunu sallayarak yetkilerini kötüye kullanan moderatörlerin olduğu bir forumda bir dakika bile kalmak bana yakışmaz. Kalmam da. Bu noktada senden ve diğer yetkili arkadaşlardan ricam, hesabımı sınırsız olarak kapatmanız. Kimse beni kafasına göre ceza vererek susturamaz.

Ama şunu da unutmayın; ekşi sözlük gibi, Donanım Haber forum gibi, Shiftdelete.net gibi sizden çok daha kaliteli forumlar varken ben sizi tercih ettim. Yaptığınız bir saygısızlık, yanınıza kâr kalmamalı.

Yazıyı yeni okuyan arkadaşlar için özetleyeyim; bakalım kim haklı:


Bir arkadaşımız “samsung Galaxy A52 önerir misiniz?” diyor. Ben de 5 Samsung eskiten biri olarak “Önermem, bana yavaş geldi.” diyorum. Buraya kadar her şey normal. Daha sonra BERWAR adlı “moderatör” Samsung'u beğenmemenin “trajikomik” bir durum olduğunu söylüyor. (basbayağı kurduğum cümleye gülüyor.) Ben de diyorum komik olan ne? Kullandım beğenmedim. Çok normal bir şey değil mi? İsterseniz çıkalım sokağa soralım yüz kişiye “Samsung önerir misiniz?” diye. Bir kişi bile hayır demezse gelip özür dileyeceğim. (Şunu da belirteyim, BERWAR adlı arkadaşın değindiği Xiaomi, önerilen marka değil. "Xiaomi bile alınır, Samsung alınmaz." şeklinde kurmak istediğim bir cümle. Arkadaş okuma zahmetine katlanmadığı için…). Neyse, devam edelim. Biri bana gelip “Senin düşüncelerin trajikomik” dese olay çıkarırım. Çok ciddiyim, olay çıkarırım. “görüşüne saygı duyuyorum ancak katılmıyorum.” cümlesi kurulması zor bir cümle değil. Ben de dedim “Trajikomik falan ayıp oluyor”. Dedi ki “Ben her zaman Samsung yavaş diyenlerle mücadele edeceğim.” dedim sen et mücadeleni. Samsung yavaş, bu kadar. Bana dedi ki “Samsung yavaş demeye devam edersen ceza veririm.”. Ben cümlemin arkasında durdum ve “Samsung yavaş.” dedim. Sizce kim haklı? Ben düşüncelerimi paylaşamayacak mıyım? Ayrıca orta segment olan A serisini önermediğimi söylemiştim. Bütün Samsung'lar kötü dememiştim. Karar sizin. Kimin haklı olduğunu yazarsanız sevinirim. Gerçeği, BERWAR adlı kişi ona katılmazsanız size ceza verir. Telefonun iyiliğine göre bakmayın. Kim hatalı davranıyor, onu yazarsanız sevinirim.

Bir diğer söylemek istediğim şey şu:

Öznel ve nesnel yargılı cümleler

Cümleler, yansıttığı düşüncelerin özelliklerine göre “öznel” ve “nesnel” olmak üzere ikiye ayrılırlar.

öznel yargı

Söyleyenin kendi düşüncesini, duygusunu veya beğenisini içeren cümlelerdir. Kişiden kişiye değişebilen yargılardır.

Örnek

Samsung marka telefonları beğenmiyorum.
Bence Samsung yavaş bir marka.
Samsung'un kaliteli olduğunu düşünmüyorum.

Nesnel yargı

Söyleyenin duygu veya düşüncesini içermeyen; doğruluğu ya da yanlışlığı kişiden kişiye göre değişiklik göstermeyen cümlelerdir. Nesnel yargılar, araştırma sonucu ulaşılabilecek, herkesçe kabul görmüş, kanıtlanabilir yargılardır.

Örnek

Samsung bir telefon markasıdır.
Samsung bir araba markası değildir.
Samsung'un merkezi Güney Kore'dir.

Herkesçe kanıtlanamayan öznel yargılara katılmıyorsak kendi öznel yargımızı oluşturabiliriz.

Örnek

Samsung markası bence yavaş.
Samsung markası bence hızlı.

Ancak nesnel, yani herkesçe kanıtlanabilir bir yargıya katılmayıp aksini paylaşıyorsak yanlış bir bilgi vermiş oluruz.

Örnek

Samsung bir araba markasıdır.
Telefon.

Son olarak bir şey daha söylemek istiyorum:

Her insan farklı bir bireydir ve herkesin farklı kişisel özellikleri, kendi düşünceleri vardır. Birlikte yaşamak için birbirimizin fikirlerine ve yaşama şekline saygı göstermeliyiz.

Her insan aynı düşünmek zorunda değildir, herkes farklı bir yaşam tarzına sahiptir ve bu farklılıklara saygı gösterilmezse ortaya kargaşa ve çatışmalar çıkar. Toplumun huzuru kaybolur.

Kimi insanlarla ten rengimiz, kimisi ile ses tonumuz, kimisi ile fiziksel özelliklerimiz; kimisi ile kültürel özelliklerimiz, kimisi ile dilimiz, kimisi ile dinimiz farklıdır. Bu farklı özellikler insanı insan yapan ayırt edici özellikler değildir. Bu nedenle bu özellikler birimizi diğerimizden daha önemli ya da kıymetli yapmaz.

Son iki cümleyi 4. sınıfa giden yeğenimin Türkçe ve insan hakları kitabından aldım. Çünkü aramızda 4. sınıf konularını bilmeyen moderatörler var.

Lütfen kimin haklı olduğunu, telefon mevzusunu dahil etmeden söyleyin. İyi günler.

Kurallara yazmışsınız büyük harf bağırmak demek diye.

Söylediklerimi oku, cevap ver ve işleme al.
11. kuralı yeniden oku. SDN'e kayıt olup aynı şeyi orda da yazsan aynı şey olur. Belki ceza ile sonuçlanmaz ama burada aldığın cevaplardan daha çok cevap alırsın. Peki ben iPhone kısa ömürlü desem ve öznel bir cümle olduğu bahanesine sığınsam ne düşünürsün?
Kesinlikle SE2020 al. Küçük telefonu dert etmiyorsan. 5-6 yıl dayanır. A13 Bionic var.
Hocam batarya önceliği varmış konu sahibinin.
 
Bence Samsung alma. 1,5-2 yıl sonra telefon kullanılamaz hale geliyor. Özellikle de orta sınıf A serisi. Mümkünse iPhone (6s Plus kullanıyorum ve çok memnunum o bile olur), Oppo, Xioami, Huawei gibi markalar tercih etmeni şiddetle tavsiye ederim.
Senin başına gelen bir olaydan dolayı yaşanan durum diğer kullanıcıların başına da gelecek değil. Ben de A21S telefonumu beğenmiyordum, forumda da belirttim ama sonra pişman oldum ve şu an kullanıyorum.

A52 kesinlikle almalısın. Hem batarya hem işlemci hem RAM açısından gayet iyi bir telefon. Bütçem yetseydi A52 vardı kafamda ama maalesef. Belirttiğin bütçeyle alınabilecek en iyi telefon diyebilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1,5-2 yıl sonra telefon kullanılamaz hale geliyor.
Bu dediğiniz daha S5 zamanından önceydi. S6 ile Samsung çok büyük yeniliklere ve başarılara imza attı.

Oppo, Xioami, Huawei gibi markalar tercih etmeni şiddetle tavsiye ederim.
Samsung varken bu çöp markaları önermek ironik olmuş. Huawei neyse de, Xiaomi çöpü ne alaka? Samsung'a yavaşlıyor deyip MIUI çöpü daha iyi diyorsanız ya kullandığınız cihaz eski, çöp bir modeldir ya da telefon kullanmayı bilmiyorsunuzdur.

A50 de kullandım 52 de kullandım. Bir süre sonra kasıyor.
A50 neyse de, A52 yeni çıktı yahu?

Hepsini yavaş olduğu için bıraktım.
Hepsi yavaş. Tamam, inandım.

Telefondan sadece Word ve Excel dosyalarını açıyorum
Bunlar için giriş seviyesi bir cihaz da yeter.

Samsung kasıyor diyenlere aldırış etmeyin. Samsung'un kasmasını bahane edip Xiaomi önermek trajikomik bir durumdur.
Mesele bu işte. :D Haklı yorum.

Bir moderatör olarak başka bir görüşe karşı “trajikomik” kelimesini kullanmaması gereken kişilerin başında gelmenize rağmen görüşlerim size komik gelmiş.
Komik çünkü. Xiaomi, Samsung'tan daha iyidir demek komiktir.

Ama şunu da unutmayın; ekşi sözlük gibi, Donanım Haber forum gibi, Shiftdelete.net gibi sizden çok daha kaliteli forumlar varken ben sizi tercih ettim. Yaptığınız bir saygısızlık, yanınıza kâr kalmamalı.
Bahsettiğiniz forum ve sözlükleri toplasanız bizim 1 tane alt forumumuz bile etmez. Çöp kaynayan bataklık oralar.

Herkesin bildiği bir söz vardır; "Markaya değil, modele bakın." diye. En çok da telefonlar için geçerli bir söz. Zamanında Samsung'un da, HTC'nin de, Sony'nin de, Nokia'nın da, LG'nin de (LG'nin sorunsuz cihazı yoktu neredeyse), Xiaomi'nin de, Huawei'nin de çöp modelleri oldu.

Genele vurup en büyük markalardan birinin tüm ürünlerine laf etmeniz olgunca değil. Bunun öznellik ya da nesnellik ile ilgisi de yok. Bu yaptığınız doğru değil.

Şimdi, hatanızı kabul edip özür dilemenizi bekliyoruz.
Konu sahibi başta olmak üzere birçok kişinin vaktini aldınız.
Daha da ısrar edecekseniz yanlış tavrınızda, istediğiniz platforma gitmekte özgürsünüz. Burada yanlış bilgileri barındırmıyoruz çünkü.
 
Bu dediğiniz daha S5 zamanından önceydi. S6 ile Samsung çok büyük yeniliklere ve başarılara imza attı.

Samsung varken bu çöp markaları önermek ironik olmuş. Huawei neyse de, Xiaomi çöpü ne alaka? Samsung'a yavaşlıyor deyip MIUI çöpü daha iyi diyorsanız ya kullandığınız cihaz eski, çöp bir modeldir ya da telefon kullanmayı bilmiyorsunuzdur.

A50 neyse de, A52 yeni çıktı yahu?

Hepsi yavaş. Tamam, inandım.

Bunlar için giriş seviyesi bir cihaz da yeter.

Mesele bu işte. :D haklı yorum.

Komik çünkü. Samsung, Xiaomi'den daha iyidir demek komiktir.

Bahsettiğiniz forum ve sözlükleri toplasanız bizim 1 tane alt forumumuz bile etmez. Çöp kaynayan bataklık oralar.

Herkesin bildiği bir söz vardır; "markaya değil, modele bakın." diye. En çok da telefonlar için geçerli bir söz. Zamanında Samsung'un da, HTC'nin de, Sony'nin de, Nokia'nın da, LG'nin de (LG'nin sorunsuz cihazı yoktu neredeyse), Xiaomi'nin de, Huawei'nin de çöp modelleri oldu.

Genele vurup en büyük markalardan birinin tüm ürünlerine laf etmeniz olgunca değil. Bunun öznellik ya da nesnellik ile ilgisi de yok. Bu yaptığınız doğru değil.

Şimdi, hatanızı kabul edip özür dilemenizi bekliyoruz.
Konu sahibi başta olmak üzere birçok kişinin vaktini aldınız.
Daha da ısrar edecekseniz yanlış tavrınızda, istediğiniz platforma gitmekte özgürsünüz. Burada yanlış bilgileri barındırmıyoruz çünkü.

Hocam o kadar haklı dediniz ki. @BERWAR sonuna kadar haklı.
 
Hepsi yavaş. Tamam, inandım.
Sen inan diye demiştim ben de zaten. Söylediğim şeyi yapıyorsun. SAY-GI-SIZ-LIK!
Daha da ısrar edecekseniz yanlış tavrınızda, istediğiniz platforma gitmekte özgürsünüz. Burada yanlış bilgileri barındırmıyoruz çünkü.
Bay bay.
Hocam o kadar haklı dediniz ki. @BERWAR sonuna kadar haklı.
Moderatör olamasaydı böyle demezdin.


Yani ben diğer yorumda da söyledim. Hesabımın sınırsız olarak kapatılmasını rica ettim zaten.
Şimdi, hatanızı kabul edip özür dilemenizi bekliyoruz.
Konu sahibi başta olmak üzere birçok kişinin vaktini aldınız.
Özür dilerim milletin görüşlerine trajikomik dediğim için. Özür dilerim bir moderatör olarak hoşuma gitmeyen görüşe ceza verdiğim için.
Bahsettiğiniz forum ve sözlükleri toplasanız bizim 1 tane alt forumumuz bile etmez. Çöp kaynayan bataklık oralar.
Bu mesajı diğer forumlara gösterip “Rekabet ettiğiniz adamlara bakın” diyeceğimden şüpheniz olmasın.
Bence Samsung alma. 1,5-2 yıl sonra telefon kullanılamaz hale geliyor. Özellikle de orta sınıf A serisi. Mümkünse iPhone (6s Plus kullanıyorum ve çok memnunum o bile olur), Oppo, Xiaomi, Huawei gibi markalar tercih etmeni şiddetle tavsiye ederim.

Bunu diyen birisin, sonra pişkin pişkin ben öyle demek istemedim Xiaomi bile alınır Samsung alınmaz dedin. Samsung'tan şikayet edip Xiaomi önermek trajikomik. Cezanda herhangi bir sakınca yok. Defalarca uyarmama rağmen ısrarla markayı karalamaya, yanlış bilgi vermeye devam ettin. Yanlış bilgi verirsen cezasına katlanırsın bu kadar basit. İstediğiniz forumu kullanabilirsiniz sizi zorla burada tutan yok.

Yukarıdaki mesaj sana ait, utanmadan bütün Samsung modelleri yavaş dememişim diyorsun. Daha ne yazdığını bilmiyorsun, marka düşmanlığı yüzünden hep bunlar. Samsung alma 1,5-2 yıl sonra yavaşlıyor diyen sensin.

Samsung sevmeyebilirsin, almayabilirsin o senin kararın ama genelleme yapıp Samsung yavaş, 2 yıl sonra kasıyor dersen bu yanlış bilgilendirmedir, art niyettir. Sözde 5-6 Samsung modeli kullandığını söylemişsin. Sormazlar mı adama, madem memnun değilsin yine niye ısrarla Samsung cihazı almaya devam etmişsin. Bu kadar cihaz kullanmadığın buradan da belli oluyor.
Xioami bence daha iyi. Ne yapacaksın düşüncelerimi mi değiştireceksin? Ayrıca buradan bu çıkarımı yapamıyorsan bu da senin sorunun.


Kapatın hesabı siz de rahatlayın ben de. Ricamdır.
 
Son düzenleme:
Sen inan diye demiştim ben de zaten. Söylediğim şeyi yapıyorsun. Say-gı-sız-lık!

Bay bay.

Moderatör olamasaydı böyle demezdin.

Yani ben diğer yorumda da söyledim. Hesabımın sınırsız olarak kapatılmasını rica ettim zaten.

Özür dilerim milletin görüşlerine trajikomik dediğim için. Özür dilerim bir moderatör olarak hoşuma gitmeyen görüşe ceza verdiğim için.

Bu mesajı diğer forumlara gösterip “rekabet ettiğiniz adamlara bakın” diyeceğimden şüpheniz olmasın.

Xiaomi bence daha iyi. Ne yapacaksın düşüncelerimi mi değiştireceksin? Ayrıca buradan bu çıkarımı yapamıyorsan bu da senin sorunun.

Kapatın hesabı siz de rahatlayın ben de. Ricamdır.

Yaptığın yanlışı anlamayıp uzatmak bilgisizliktir, bir zaten sen biliyorsun oysaki sallamak kolay hesabını neden kapatsın kendin bırak hadi git tutan yok kendini gülünç duruma düşürüyorsun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı