Samsung Galaxy Buds 2 - 2 yıllık kullanıcı deneyimi

Selam dostlar. Uzun ömürlü kulaklık arayan dostlarım için birinci elden test ettiğim kulaklığımı anlatmak için buradayım. 2 yıldır kullandığım, sadece 2 kere arızalanan (kendi hatalarım ile) kulaklığım Galaxy Buds 2'den ve onunla olan deneyimlerimden bahsedeceğim. Kendisine "şanslı 2" adını taktım. Çünkü iki yılda sadece iki kere arızalandı ve bunlar bir sene arayla, 1 hafta geç olacak şekilde gerçekleşti. İlki 10 Nisan 2023'te yolda koşarken sağ kulaklığı düşürdüğüm için çalışmaması oldu. Garantide değiştirildi. Diğeri 17 Nisan 2024'te, suyla yıkamam (evet hiçbir şey olmaz sanmıştım) sebebiyle şarj almaması oldu. Yine garantide değiştirildi. Şu an 1-1.5 senedir sapasağlam çalışıyorlar. Müzik kalitesi gerçekten iyi. Tabii o zamanlarki fiyatına göre iyi. Şu an gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum. 1.600 liraya almıştım kendisini. Aktif gürültü önlemesini çok açmadım çünkü bu sefer dış dünyayı duyamıyorum. O kadar kaliteli. Ortam sesi modunu açtığınız zamanda müziğin kalitesi neredeyse hiç bozulmuyor. Tam şarjla (kutu-kulaklıklar) 1 hafta götürüyor. Hatta şu an kutusunun şarjı 0, kulaklıkların şarjı 35. en son geçen hafta pazar günü şarja taktım. Evde-okulda-yolda hatta ekmek almaya giderken bile takıyorum bana mısın demiyor. Bassları kaliteli, tiz sesleri çok güzel. 360 ses modu gibi özellikleri ve oyun modu var. Film izlediğim zaman 360 modunu açıyorum ve kendimi filmin içindeymiş gibi hissediyorum. Oyun modu ise telefonunuza yakınsanız cillop gibi çalışıyor. Yazılımında daha sayamadığım çok özellik var. Alacak arkadaşlara öneririm ama fiyatı gerçekten aşırı pahalı.

Bende 2 yıldır falan kullanıyorum.
Hiç yarı yolda bırakmadı kendisi arıza da yapmadı bende ki kulaklıklar.
1200 TL'ye almıştım.
Ses kalitesi gerçekten güzel eğer güncel bir Samsung telefonda kullanıyorsanız.
Güncel olanlar ile 24 bit 48KHz.
Güncel olmayanlar mesela One UI 2 gibi telefonlarda 16 bit 44.1 KHz'de çalışıyor.
Ben şahsen biraz agresif bir ekolayzer kullanıyorum çok tize kaçan ancak gerçekten güzel tiz veriyor.

Dediğiniz gibi şimdi ki parasını gerçekten hak etmiyor, ancak 1200 TL olduğu zamanlarda gerçekten rakipsiz kulaklıktı diyebilirim.

1200 TL'ye almıştım.
Güncel olmayanlar mesela One UI 2 gibi telefonlarda 16 bit 44.1 KHz'de çalışıyor.
Ben şahsen biraz agresif bir ekolayzer kullanıyorum çok tize kaçan ancak gerçekten güzel tiz veriyor.

Dediğiniz gibi şimdi ki parasını gerçekten hak etmiyor, ancak 1200 TL olduğu zamanlarda gerçekten rakipsiz kulaklıktı diyebilirim.
İlk aldığımda yazılım atarak 48KHz kullanmaya çalıştığım zamanlar ah be :D.

Selam dostlar. Uzun ömürlü kulaklık arayan dostlarım için birinci elden test ettiğim kulaklığımı anlatmak için buradayım. 2 yıldır kullandığım, sadece 2 kere arızalanan (kendi hatalarım ile) kulaklığım Galaxy Buds 2'den ve onunla olan deneyimlerimden bahsedeceğim. Kendisine "şanslı 2" adını taktım. Çünkü iki yılda sadece iki kere arızalandı ve bunlar bir sene arayla, 1 hafta geç olacak şekilde gerçekleşti. İlki 10 Nisan 2023'te yolda koşarken sağ kulaklığı düşürdüğüm için çalışmaması oldu. Garantide değiştirildi. Diğeri 17 Nisan 2024'te, suyla yıkamam (evet hiçbir şey olmaz sanmıştım) sebebiyle şarj almaması oldu. Yine garantide değiştirildi. Şu an 1-1.5 senedir sapasağlam çalışıyorlar. Müzik kalitesi gerçekten iyi. Tabii o zamanlarki fiyatına göre iyi. Şu an gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum. 1.600 liraya almıştım kendisini. Aktif gürültü önlemesini çok açmadım çünkü bu sefer dış dünyayı duyamıyorum. O kadar kaliteli. Ortam sesi modunu açtığınız zamanda müziğin kalitesi neredeyse hiç bozulmuyor. Tam şarjla (kutu-kulaklıklar) 1 hafta götürüyor. Hatta şu an kutusunun şarjı 0, kulaklıkların şarjı 35. en son geçen hafta pazar günü şarja taktım. Evde-okulda-yolda hatta ekmek almaya giderken bile takıyorum bana mısın demiyor. Bassları kaliteli, tiz sesleri çok güzel. 360 ses modu gibi özellikleri ve oyun modu var. Film izlediğim zaman 360 modunu açıyorum ve kendimi filmin içindeymiş gibi hissediyorum. Oyun modu ise telefonunuza yakınsanız cillop gibi çalışıyor. Yazılımında daha sayamadığım çok özellik var. Alacak arkadaşlara öneririm ama fiyatı gerçekten aşırı pahalı.
Bende 1.5 senedir kullanıyorum fakat bu zamanlar özellikle son 6 aydır kulaklıklar şarjı çok erken bitiyor normalde 5 saat anc 7 saat normal diyor ben ortam sesinde (dışarıyı duymak için) kullanıyorum son ses de değil 1 yüksek ses dinliyorsam 3 4 kez orta veya kısık kullanıyorum buna rağmen 3 saat ardından pili bitiyor neden bu kadar erken bitmemeli sizin kaç saatte bitiyor garantiye göndereceğim değişim yapılsa çok iyi olur değişim yaparlar mı ? Sizde değişim yapılınca nasil oldu yani sıfır kulaklık mi verdiler nasil oldu tam

1200 TL'ye almıştım.

Sizin kulaklık kaç saatte bitiyor şarjı

Bende 1.5 senedir kullanıyorum fakat bu zamanlar özellikle son 6 aydır kulaklıklar şarjı çok erken bitiyor normalde 5 saat anc 7 saat normal diyor ben ortam sesinde (dışarıyı duymak için) kullanıyorum son ses de değil 1 yüksek ses dinliyorsam 3 4 kez orta veya kısık kullanıyorum buna rağmen 3 saat ardından pili bitiyor neden bu kadar erken bitmemeli sizin kaç saatte bitiyor garantiye göndereceğim değişim yapılsa çok iyi olur değişim yaparlar mı ? Sizde değişim yapılınca nasil oldu yani sıfır kulaklık mi verdiler nasil oldu tam

Sizin kulaklık kaç saatte bitiyor şarjı
Garantisi devam ediyorsa değişim yapılır.

Bende 1.5 senedir kullanıyorum fakat bu zamanlar özellikle son 6 aydır kulaklıklar şarjı çok erken bitiyor normalde 5 saat ANC 7 saat normal diyor ben ortam sesinde (dışarıyı duymak için) kullanıyorum son ses de değil 1 yüksek ses dinliyorsam 3 4 kez orta veya kısık kullanıyorum buna rağmen 3 saat ardından pili bitiyor neden bu kadar erken bitmemeli sizin kaç saatte bitiyor garantiye göndereceğim değişim yapılsa çok iyi olur değişim yaparlar mı? Sizde değişim yapılınca nasıl oldu yani sıfır kulaklık mi verdiler nasıl oldu tam.

Sizin kulaklık kaç saatte bitiyor şarjı.

Yanlış hatırlamıyorsam 3-4 saat gidiyordu hocam.
Ben zaten 2 3 hafta da bir şarj ediyordum yani kutunun standby süresi de çok başarılı.

Elinize sağlık. Gerçekten son 2 aydır hatta 3 aydır Samsung kulaklıkların fiyatları gereksiz uçtu, sebebini tam bilmiyorum ama saçma. Buds 2 güzel kulaklık fakat Samsung Buds 2'yi yanlış kullandı. Buds 2'ye yine kendi Buds FE rakibini çıkardı. İnsanlarda Buds FE genel olarak bir adım önde olunca Buds FE yöneldiler. Bence Buds 2 daha mantıklı bir fiyat politikasıyla daha hâlen alınabilir kulaklık haline getirilebilirdi. Samsung bu konuda çinlilerin yaptığı hatayı yaptı, belkide böyle olması daha iyi oldu bilemiyorum. Yine de zamanında alanlar için gayet güzel bir kulaklıktı.

Elinize sağlık. Gerçekten son 2 aydır hatta 3 aydır Samsung kulaklıkların fiyatları gereksiz uçtu, sebebini tam bilmiyorum ama saçma. Buds 2 güzel kulaklık fakat Samsung Buds 2'yi yanlış kullandı. Buds 2'ye yine kendi Buds FE rakibini çıkardı. İnsanlarda Buds FE genel olarak bir adım önde olunca Buds FE yöneldiler. Bence Buds 2 daha mantıklı bir fiyat politikasıyla daha hâlen alınabilir kulaklık haline getirilebilirdi. Samsung bu konuda çinlilerin yaptığı hatayı yaptı, belki de böyle olması daha iyi oldu bilemiyorum. Yine de zamanında alanlar için gayet güzel bir kulaklıktı.

Buds FE cihazı denemedim ancak Buds 2 muhtemelen daha iyidir hocam.
Buds FE zaten kısılmış bir cihazdı, örneğin çift yönlü sürücü yerine tek yönlü sürücü kullanıyordu, kablosuz şarj gibi ekstra özellikler yoktu ve malzeme kalitesi daha zayıftı.
Buds 2 daha iyi bir cihazdı bence ancak 3500 TL'ye şu anda Buds 2 Pro vs. var yani.

Buds FE cihazı denemedim ancak Buds 2 muhtemelen daha iyidir hocam.
Buds FE zaten kısılmış bir cihazdı, örneğin çift yönlü sürücü yerine tek yönlü sürücü kullanıyordu, kablosuz şarj gibi ekstra özellikler yoktu ve malzeme kalitesi daha zayıftı.
Buds 2 daha iyi bir cihazdı bence ancak 3500 TL'ye şu anda Buds 2 Pro vs. var yani.

Hocam zamanında bayağıda araştırmışdım hatta size de deneyiminizi sormuştum en son ikisini de bir sürelik deneme şansı buldum. Kağıt üstü veriler, internetteki testlere biraz da inceleyebildiğim kısımlarda kendi yorumumu katacağım. ANC, bass, sesi dışarı verme ve genel ses kalitesi olarak Buds FE daha iyi. Kulakta duruşu ve konfor olarak da tasarımı kaynaklı zaten Samsung'un en konforlu kulaklığı denebilir bence. Ortam sesi olarak farkı pek hissedemedim. Pil olarak Buds FE az farkla önde. Fakat kablosuz şarj artısı ve malzeme hissiyatı olarak Buds 2 daha iyi. Bir de ne kadar kullananı var bilmiyorum ama Buds 2'de 360 ses artısıda var. Aslında Buds FE bahsettiğim yerlerde daha iyi olma sebebi belli. Buds 2 2021 yazı cihazı iken Buds FE neredeyse 2024'te yani 2023 sonunda çıkmış bir model. Telefonlardan örnek verecek olursam(çünkü durumları çok benzer) S21+ modelinin günümüzdeki FE modeli olan S24 FE veya da S23 FE kıyasla daha geride olması gibi. Fiyat açısındanda verdiğim örnekle benzer durumdalar. Eğer kablosuz şarj, kasa hissiyatı ve 360 ses aşırı önemli değilse aynı fiyatta olsalar bile Buds FE önerebilirim ki baktığımızda Buds 2 neredeyse %60 hatta %70 daha pahalı ancak yine sizde haklısınız özellik konusunda.

Garantisi devam ediyorsa değişim yapılır.
Kulaklık ve kutu mu degisiyor yoksa sadece kulaklıklar mi degisiyor her ikisininde erken bittiğini söylesem. Birde değişimden kasıt nasıl sıfır kutu ile mi yolluyorlar yoksa sadece kulaklığı mi yolluyorlar tam nasil oluyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı