Samsung Galaxy M51 İncelemesi

Merhabalar. Uzun süredir yazayım yazayım dediğim ancak bir türlü yazmadığım bir inceleme ile karşı karşıyayız 😀. 1.5 hafta boyunca kullanmış olduğum yeni telefonum ile ilgili görüş ve değerlendirmelerimi sunacağım. Umarım incelememi beğenirsiniz. İyi okumalar! (İncelemeyi yazarken nereden başlayayım bilemedim. O yüzden karışık bir şekilde yazdım. Bunun için özür diliyorum)

Telefonun Bataryası

Bu telefonun en çok öne çıktığı özelliklerden biri. Özellikle çoğu kişi Poco X3 ve Realme 7 Pro almayı düşünüp sırf bataryasından dolayı M51 alıyordur diye düşünüyorum. Haksız da değiller. Eski telefonum ile kıyaslayacak olursam -Lenovo K6 Note- eski telefonumu her gün en az 2 kere şarj etmem gerekiyorken bu telefonu ise şarjı hala %30 civarlarında olduğu halde şarj ediyorum ve %90 gibi bir seviyede şarjdan alıyorum. %30'a düşmesi de en az iki gün sürüyor. Peki bu dev batarya ne kadar bir sürede doluyor? Bunun cevabı ise ortalama olarak iki saat diyebilirim. Tabii ben %30 seviyesinden şarjı başlattığım için 1.5 saat gibi bir süre sürüyor benim için dolması. Yani anlayacağınız kadarıyla, telefon batarya konusunda gerçekten başarılı diyebilirim. Bataryanın tek bir eksisi var, yüksek SAR değeri. Ancak benim için pek bir etki göstermedi. Baş ağrısı vs. gibi bir sıkıntım olmadı şuana kadar ancak alacakların göz önünde bulundurmasını tavsiye ederim. Zira SAR değeri daha az bir telefon istiyorsanız bu telefonu tercih etmemenizde fayda var. Sonradan aklıma gelen bir şey var, telefonun ters şarj özelliği var yani başka bir telefonu kutusundan çıkan iki ucu Type-C olan kablo ile şarj edebilirsiniz.


Telefonun Ekranı

Telefonun ekranı gerçekten çok güzel. Özellikle 6.7 inç büyüklüğe sahip bir telefonu kullandıktan sonra başka telefonları kullanınca ekranları aşırı küçük geliyor. Infinity-O Display olayını ise ben çok sevdim. Damla çentik dediğimiz şey bence pek hoş duran bir şey değildi, gayet iyi olmuş bu tasarım bana kalırsa. Super AMOLED Plus ekrandan bahsetmeye bile gerek yok sanırım.

Telefonun Kasası

Telefonun kasası -yanlış değilsem- polikarbonat dediğimiz plastik bir maddeden oluşuyor. Plastik diye kötüleyebilirsiniz, ele hissiyatı kötüdür diyebilirsiniz ama telefon ilk geldiğinde telefonu kimin eline verdiysem vereyim, ilk cümleleri "Arkası cam mı bunun? Çabuk kırılır." oldu. Yani telefonun hissiyatı gerçekten güzel. Telefonun kasası çabuk çiziliyor deniliyor her yerde ancak kasaya baktığım kadarıyla herhangi bir çizik yok. İlk 5 gün telefonu kılıfsız ve korucu camsız kullanmıştım ancak bir çizik görünmüyor yine de tavsiyem olarak telefon gelmeden bir kılıf ve koruyucu ekran hazırlamanız. Kamera tasarımı ise benim hoşuma gitti. Özellikle Poco X3 tercih etmeme sebebim telefonun kamerasının çok çirkin durmasıydı. Şöyle bir bakınca da iyi ki M51'i tercih etmişim diyorum.
asd.jpg
sad.jpg
Telefonun Arayüzü

OneUI 2.1 bana kalırsa gerçekten olmuş. Gerçekten çok akıcı ve harika özellikleri var. Mesela alışık olduğumuz OneUI navigasyon butonlarını yanlış değilsem eğer ilk olarak Iphone X ile gördüğümüz çizgi butonu ile değiştirebiliyoruz. Oyun içi ise oyunu arka plana atmadan küçük bir pencere açarak Whatsapp, Youtube vb. uygulamaları kullanabiliyoruz. Gerçekten kaliteli bir arayüz bana kalırsa.

dsa.png



Oyun Performansı

Oyun performansını çok ağır oyunlar ile denemedim. Oynadığım en ağır oyun PUBG Mobile oldu. Genellikle arkadaşlar ile Among Us oynuyoruz ancak her iki oyunda gayet akıcı. PUBG Mobile oynarken HD ayarlarda yüksek kalite de herhangi bir donma, kasma olmuyordu. Daha üstünü de denemedim ancak istek gelirse elbette denerim.

Telefonun Kamerası

Açıkçası, kamerayı aşırı bir şekilde kullanmadım. Hatta hiç kullanmadım diyebilirim. Şimdilik iki fotoğraf atacağım arka ana kamera ile ilgili. Bir tanesi bu gün sabah çektiğim bir kedi fotoğrafı, diğeri ise şimdi çektiğim oda ışığı altında karanlık çekim denilebilecek bir su şişesi.
20201111_155507.jpg
20201111_211619.jpg
Telefonun genel eksileri ve artıları:

Artılar:
+Gün ışığında kamera performansını çok beğeniyorum.
+Batarya.
+Oyun performansı.
+OneUI arayüz.
+Super AMOLED ekran.
+Güzel tasarım.

+Ters şarj özelliği.

Eksiler:
-Hiç bahsetmedim ama mono hoparlör.
-Polikarbonat yerine daha iyi bir malzeme tercih edilebilirdi.
-Bundan da bahsetmedim ancak 730G gibi güçlü bir işlemciye sahip olmasına rağmen 60FPS video çekemiyor.
-Yüksek SAR değeri.

İncelemem bu kadardı. Aklıma gelen şeyleri yazdım. Umarım beğenmişsinizdir. İlk incelemem oldu eğer bir eksiğim varsa affola. İki fotoğrafı çekerken de çok iyi olmadı. Eğer detaylı bir şekilde kameradan fotoğraf istiyorsanız demeniz yeterlidir. Herkese iyi akşamlar diliyorum.
 
Poco kamera tasarımı olarak gerçekten çirkin. Eski telefonları, fotoğraf makinelerini hatırlatıyor. Navigasyon çubuğunu çizgiye çevirmeyi bilmiyordum. Keşke pil simgesini de değiştirebilsek.

Bir de ben Super AMOLED farkını sizin kadar hissedemedim. Tabii iyi gözüküyor ama bahsetmeye gerek bile yok diyecek kadar net değilim. Belki geleli daha 3 gün olduğu için yeterince incelememişimdir.
 
Merhabalar. Uzun süredir yazayım yazayım dediğim ancak bir türlü yazmadığım bir inceleme ile karşı karşıyayız 😀. 1.5 hafta boyunca kullanmış olduğum yeni telefonum ile ilgili görüş ve değerlendirmelerimi sunacağım. Umarım incelememi beğenirsiniz. İyi okumalar! (incelemeyi yazarken nereden başlayayım bilemedim. O yüzden karışık bir şekilde yazdım. Bunun için özür diliyorum)

telefonun bataryası

Bu telefonun en çok öne çıktığı özelliklerden biri. Özellikle çoğu kişi POCO X3 ve Realme 7 Pro almayı düşünüp sırf bataryasından dolayı M51 alıyordur diye düşünüyorum. Haksız da değiller. Eski telefonum ile kıyaslayacak olursam -Lenovo K6 Note- eski telefonumu her gün en az 2 kere şarj etmem gerekiyorken bu telefonu ise şarjı hala %30 civarlarında olduğu halde şarj ediyorum ve %90 gibi bir seviyede şarjdan alıyorum. %30'a düşmesi de en az iki gün sürüyor. Peki bu dev batarya ne kadar bir sürede doluyor? Bunun cevabı ise ortalama olarak iki saat diyebilirim. Tabii ben %30 seviyesinden şarjı başlattığım için 1.5 saat gibi bir süre sürüyor benim için dolması. Yani anlayacağınız kadarıyla, telefon batarya konusunda gerçekten başarılı diyebilirim. Bataryanın tek bir eksisi var, yüksek sar değeri. Ancak benim için pek bir etki göstermedi. Baş ağrısı vs. gibi bir sıkıntım olmadı şu ana kadar ancak alacakların göz önünde bulundurmasını tavsiye ederim. Zira sar değeri daha az bir telefon istiyorsanız bu telefonu tercih etmemenizde fayda var. Sonradan aklıma gelen bir şey var, telefonun ters şarj özelliği var yani başka bir telefonu kutusundan çıkan iki ucu Type-C olan kablo ile şarj edebilirsiniz.

telefonun ekranı

Telefonun ekranı gerçekten çok güzel. Özellikle 6.7 inç büyüklüğe sahip bir telefonu kullandıktan sonra başka telefonları kullanınca ekranları aşırı küçük geliyor. Infinity-o display olayını ise ben çok sevdim. Damla çentik dediğimiz şey bence pek hoş duran bir şey değildi, gayet iyi olmuş bu tasarım bana kalırsa. Super AMOLED Plus ekrandan bahsetmeye bile gerek yok sanırım.

telefonun kasası

telefonun kasası -yanlış değilsem- polikarbonat dediğimiz plastik bir maddeden oluşuyor. Plastik diye kötüleyebilirsiniz, ele hissiyatı kötüdür diyebilirsiniz ama telefon ilk geldiğinde telefonu kimin eline verdiysem vereyim, ilk cümleleri "arkası cam mı bunun? Çabuk kırılır." oldu. Yani telefonun hissiyatı gerçekten güzel. Telefonun kasası çabuk çiziliyor deniliyor her yerde ancak kasaya baktığım kadarıyla herhangi bir çizik yok. İlk 5 gün telefonu kılıfsız ve korucu camsız kullanmıştım ancak bir çizik görünmüyor yine de tavsiyem olarak telefon gelmeden bir kılıf ve koruyucu ekran hazırlamanız. kamera tasarımı ise benim hoşuma gitti. Özellikle POCO X3 tercih etmeme sebebim telefonun kamerasının çok çirkin durmasıydı. Şöyle bir bakınca da iyi ki M51'i tercih etmişim diyorum. telefonun arayüzü

oneuı 2.1 bana kalırsa gerçekten olmuş. Gerçekten çok akıcı ve harika özellikleri var. Mesela alışık olduğumuz oneuı navigasyon butonlarını yanlış değilsem eğer ilk olarak iPhone X ile gördüğümüz çizgi butonu ile değiştirebiliyoruz. Oyun içi ise oyunu arka plana atmadan küçük bir pencere açarak WhatsApp, YouTube vb. uygulamaları kullanabiliyoruz. Gerçekten kaliteli bir arayüz bana kalırsa.

Eki Görüntüle 734420

oyun performansı

oyun performansını çok ağır oyunlar ile denemedim. Oynadığım en ağır oyun PUBG Mobile oldu. Genellikle arkadaşlar ile Among Us oynuyoruz ancak her iki oyunda gayet akıcı. PUBG Mobile oynarken HD ayarlarda yüksek kalite de herhangi bir donma, kasma olmuyordu. Daha üstünü de denemedim ancak istek gelirse elbette denerim.

telefonun kamerası

açıkçası, kamerayı aşırı bir şekilde kullanmadım. Hatta hiç kullanmadım diyebilirim. Şimdilik iki fotoğraf atacağım arka ana kamera ile ilgili. Bir tanesi bugün sabah çektiğim bir kedi fotoğrafı, diğeri ise şimdi çektiğim oda ışığı altında karanlık çekim denilebilecek bir su şişesi. telefonun genel eksileri ve artıları:

artılar:
+Gün ışığında kamera performansını çok beğeniyorum.
+Batarya.
+Oyun performansı.
+Oneuı arayüz.
+Super AMOLED ekran.
+Güzel tasarım.

+Ters şarj özelliği.

eksiler:
-Hiç bahsetmedim ama mono hoparlör.
-Polikarbonat yerine daha iyi bir malzeme tercih edilebilirdi.
-Bundan da bahsetmedim ancak 730G gibi güçlü bir işlemciye sahip olmasına rağmen 60FPS video çekemiyor.
-Yüksek sar değeri.

İncelemem bu kadardı. Aklıma gelen şeyleri yazdım. Umarım beğenmişsinizdir. İlk incelemem oldu eğer bir eksiğim varsa affola. İki fotoğrafı çekerken de çok iyi olmadı. Eğer detaylı bir şekilde kameradan fotoğraf istiyorsanız demeniz yeterlidir. Herkese iyi akşamlar diliyorum.

Hala memnun musunuz? Şarjı hala iyi gidiyor mu? Saat olarak söyleyecek olursan günde oyunlu, sosyal medya kullanımlı şekilde kaç saat gidiyor?
 
Bende de M51 var ve incelemeyi tamamen okumadım ama arka kapağının çok hızlı çizildiğini söyleyebilirim.
Kılıftayken bile çizilmiş biraz.
Onun dışında oneui2.1 nasıl açılıyor?
Bulamadımda.
 
Bende de M51 var ve incelemeyi tamamen okumadım ama arka kapağının çok hızlı çizildiğini söyleyebilirim.
Kılıftayken bile çizilmiş biraz.
Onun dışında oneui2.1 nasıl açılıyor?
Bulamadım da.
Benim şu ana kadar çizilmedi. OneUI 2.1 derken bu çizgi navigasyon çubuğundan bahsediyorsanız, Ekran>Navigasyon Çubuğu bölümünden yapılıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı