Samsung Galaxy S23 suya düştü

polakavic

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, elimde 1 seneyi aşkın süredir severek kullandığım S23 model telefon var. Telefonu havuz başında suya düşürdüm ve aşağı yukarı 10-15 dk suyun içinde kaldı. Benim bildiğim kadarıyla cihazda IP68 sertifikasına sahipti. Ancak cihaz içine su aldı. Yüksek ihtimalle tahminime göre ısıtmalı havuza düştüğünden içindeki hava yoğuşma yaptı ve nem kaldı içinde. Bu da arka ve ön kameraların lens camları üzerinde buhar olmasına sebep oldu. Cihazı servise gösterdiğimde bana kasa kenarlarındaki küçük çiziklerden dolayı (öyle büyük darbeli ezik yok) garanti kapsamında değerlendiremeyeceklerini ve kamera değişimi için 4000 TL fiyat çektiler. Tabii fiyatı verirken ekstra bir şey çıkması durumunda fiyatın artıcağını beyan ettiler. Bunun üzerine bende kendim cihazı açtım ve her şeyini düzgünce söküp temizledim. Pirince koydum ve arka camı açık halde stres testi yapıp içindeki nemin buharlaşmasını sağladım. Ancak arka camı ne zaman geri yapıştırıp kullansam telefon biraz ısındığında hemen arka lensler buhar altında kalıyor. Bu sorunu çözebilmek için fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, elimde 1 seneyi aşkın süredir severek kullandığım S23 model telefon var. Telefonu havuz başında suya düşürdüm ve aşağı yukarı 10-15 dk suyun içinde kaldı. Benim bildiğim kadarıyla cihazda IP68 sertifikasına sahipti. Ancak cihaz içine su aldı. Yüksek ihtimalle tahminime göre ısıtmalı havuza düştüğünden içindeki hava yoğuşma yaptı ve nem kaldı içinde. Bu da arka ve ön kameraların lens camları üzerinde buhar olmasına sebep oldu. Cihazı servise gösterdiğimde bana kasa kenarlarındaki küçük çiziklerden dolayı (öyle büyük darbeli ezik yok) garanti kapsamında değerlendiremeyeceklerini ve kamera değişimi için 4000 TL fiyat çektiler. Tabii fiyatı verirken ekstra bir şey çıkması durumunda fiyatın artıcağını beyan ettiler. Bunun üzerine bende kendim cihazı açtım ve her şeyini düzgünce söküp temizledim. Pirince koydum ve arka camı açık halde stres testi yapıp içindeki nemin buharlaşmasını sağladım. Ancak arka camı ne zaman geri yapıştırıp kullansam telefon biraz ısındığında hemen arka lensler buhar altında kalıyor. Bu sorunu çözebilmek için fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Fön tutmayı denedizmi arka tarafa zarar vermeyecek şekilde kameralara tutun belirli aralıklarla tabii ama eğer içiniz rahat etsin istiyorsanız teknik bir servise götürmeniz yararınıza olacaktır kameralardaki nem fön makinesi tutarak gidebilir bir deneyin ama zarar vermeyecek bir şekild.

hocam çözüm hakkında çok bir fikrim yok ama en küçük darbe bile su geçirmezliği ciddi bir şekilde etkileyebiliyor diye biliyorum, ayrıca klorlu, tuzlu sularda da aşındırıcı etkilerinden dolayı yine her türlü sıkıntılı olabiliyor.

Fön tutmayı denedizmi arka tarafa zarar vermeyecek şekilde kameralara tutun belirli aralıklarla tabii ama eğer içiniz rahat etsin istiyorsanız teknik bir servise götürmeniz yararınıza olacaktır kameralardaki nem fön makinesi tutarak gidebilir bir deneyin ama zarar vermeyecek bir şekilde.
Fön makinesi statik elektriğe sebep olmaz mı? Hatalı olabilirim şimdiden kusuruma bakmayın.

Böyle bir durumda, fön makinesi kullanmak, pirinçe yatırmak veya stres testi yapmak cihazınıza daha fazla hasar verebilir. Cihaz içten çürümeye başlamış ya da oksitlenme süreci çoktan başlamış olabilir. Eğer sıvı temas bantları sağlam durumdaysa, cihaz bu bantların koruma kapasitesi ölçüsünde korunabilir. Ama siz burada kaç metreye düştüğünü belirtmemişsiniz.

Bu gibi bir durumda yapılması gereken en doğru şey, cihazı hemen kapatmak ve 1-2 gün boyunca havlu içinde kuru bir yerde bekletmektir. Garanti servisinin sizi reddetmesi ise oldukça normaldir çünkü su teması, cihazı garanti kapsamı dışında bırakır.

Kısaca bence eğer hızlı bir çözüm arıyorsanız, cihazı tamamen söküp kamera modülünü dikkatlice çıkararak geri takmanız ve ardından lens camlarını değiştirmeniz gerekecektir. Ama böyle bir risk almak yerine parasını verip telefonu yaptırmak daha mantıklı.

İlk başta SIM kart kısmı çalışmadı ancak 2-3 saat sonra çalıştı. Fön makinesi ile ufaktan tuttum ancak gördüğüm kadarıyla iç kısmına su pek girmemiş gibi duruyordu. İç kısımda anakartı ve kameraları tek tek söktüğümde hiçbir ıslaklık görmedim. Sadece buğu şeklinde iz çıkıyordu. Havuz ısıtmalıydı. Acaba onun öyle bir etkisi olmuş olabilir miydi diye düşünüyorum. Havuzun derinliği 1-1,5m civarıydı. Daha demin tekrar söküp lensi temizledim. Düzelirse bu arka camı orjinali gibi nasıl yapıştırabilirim?

İlk başta SIM kart kısmı çalışmadı ancak 2-3 saat sonra çalıştı. Fön makinesi ile ufaktan tuttum ancak gördüğüm kadarıyla iç kısmına su pek girmemiş gibi duruyordu. İç kısımda anakartı ve kameraları tek tek söktüğümde hiçbir ıslaklık görmedim. Sadece buğu şeklinde iz çıkıyordu. Havuz ısıtmalıydı. Acaba onun öyle bir etkisi olmuş olabilir miydi diye düşünüyorum. Havuzun derinliği 1-1,5m civarıydı. Daha demin tekrar söküp lensi temizledim. Düzelirse bu arka camı orjinali gibi nasıl yapıştırabilirim?
2-3 Saat sonra çalışması gayet normal. Bu işin temel sırrı zaten beklemekten geçiyor. Elbette suya düştükten sonra acil bir teknik servis yardımı her şeyi çözebilir, ama elde imkân yoksa tek çare bekletmektir. Havuz ısıtmalı dediniz ama ne kadar sıcaktı? Ilık denilebilecek bir seviyedeyse bir şey olmaz bence. 1-1.5 metre, Samsung’un verdiği son limit; aslında alacağı hasar da normal gibi görünüyor. Bu konuda diğer üst markalara göre Samsung çok geri.

Lensi söküp temizlemeniz çok iyi olmuş, umarım dikkatli yapmışsınızdır. Temiz olmayan bir ortamda bunları yapmak aşırı rahatsız edici sonuçlar çıkarabilir. Arka camı orijinal gibi yapıştırma konusunda çift taraflı yapışkanlar kullanılıyor zaten. Oturttuğunuzda ve çok iyi derecede sıkıştırma yaptığınızda ve 5-6 saat beklediğiniz zaman iyice yapışır. Eğer yapışmıyorsa iş, yapıştırıcı kullanmaya kalır ama asla tavsiye etmiyorum. Sıfır arka cam almak zorunda kalabilirsiniz şimdiden bilginiz olsun.

Havuz sıcaklığı aşağı yukarı 25 derece falandı sanırım ya. Elimden geldiğince güzelce temizledim lensi eski kalitede çekim yapabiliyorum. Lakin cihaz ısındığında ise buhar olmaya başlıyor lensler. Yapıştırıcı kısmına bakıcam iyice.

Geri
Yukarı