polakavic
Megapat
Daha fazla
Merhaba, elimde 1 seneyi aşkın süredir severek kullandığım S23 model telefon var. Telefonu havuz başında suya düşürdüm ve aşağı yukarı 10-15 dk suyun içinde kaldı. Benim bildiğim kadarıyla cihazda IP68 sertifikasına sahipti. Ancak cihaz içine su aldı. Yüksek ihtimalle tahminime göre ısıtmalı havuza düştüğünden içindeki hava yoğuşma yaptı ve nem kaldı içinde. Bu da arka ve ön kameraların lens camları üzerinde buhar olmasına sebep oldu. Cihazı servise gösterdiğimde bana kasa kenarlarındaki küçük çiziklerden dolayı (öyle büyük darbeli ezik yok) garanti kapsamında değerlendiremeyeceklerini ve kamera değişimi için 4000 TL fiyat çektiler. Tabii fiyatı verirken ekstra bir şey çıkması durumunda fiyatın artıcağını beyan ettiler. Bunun üzerine bende kendim cihazı açtım ve her şeyini düzgünce söküp temizledim. Pirince koydum ve arka camı açık halde stres testi yapıp içindeki nemin buharlaşmasını sağladım. Ancak arka camı ne zaman geri yapıştırıp kullansam telefon biraz ısındığında hemen arka lensler buhar altında kalıyor. Bu sorunu çözebilmek için fikirlerinizi paylaşır mısınız?
Son düzenleyen: Moderatör: