Samsung Galaxy S23 Ultra Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Ek olarak Bluetooth 5.3 ve UFS 4.0 gibi seyleri de yenilikten saymiyorum. UFS 4.0 zaten gec kalmis bir teknoloji. Hatta Samsung'un hala 128 GB modellerinde 3.1 kullanmasi komik.
Onu şu açıdan dedim bu şahıs S23 SD 8 Gen 2'li S22 diyor. Biri yazmış Samsung, Apple ile benzer yenilikler yapmış. Bu çıkıp Apple'yi savunmak için 14 modellerinde ekran, selfie kamerası, soğutma sistemi yeniliği var diyor. Bu üç özellik S23 serisinde de güncellendi ama çıkıp Apple'ya yenilik dediği şeye S23 serisinde SD 8 Gen 2'li S22 diyor sorun burada. Apple'a yenilik diyorsan aynı şeyleri Samsung içinde demen lazım. Yonga tarafında da ayrıca iyileştirme var. Apple gibi aynı işlemciyi koymamış. Şimdi gelir der o işlemci SD 8 gen 2'den daha güçlü diye, konumuz sanki buymuş gibi.

BT 5.3 ve UFS 4.0 elbette büyük yenilikler değil, sadece oralarda iyileşme yapılmış. S23 128 GB modelinde istese de UFS 4.0 olamazdı, çünkü Samsung'un elinde 128 GB UFS 4.0 modül yok. O nedenle bende eleştirdim madem elinde 4.0 128 GB yok direkt 256 GB ile gelmeliydi S23. UFS 4.0 128 GB drestekli bir modül var o da Kioxia tarafından Xiaomi 13 serisinde kullanılıyor.


250 MP kamerayi kullanmamasi ve bu kamerayi ilk kullanan cihazi Motorola markasina sunmasi resmen sacmalik. 250 MP sensor yapiyorsun ve bunun PR'ini koca Samsung ile yapmak yerine kucucuk pazari olan Motorola ile yapiyorsun.
Motorola'da 250 MP yok ki 200 MP var. Bir de 12t modelinde mevcut. S23 Ultra modelindeki sensör bunlardan farklı, MP olarak aynı olsa da. 12T ve Motorola modelindeki sensörde aynı değil ayrıca.

S23 ve S23 Plus modellerinin üzerine de ISP dışında iyileştirme getirmiyor bu da eleştirilmesi gereken başka nokta. RAM, batarya tarafını da eleştiriyorum.

PR'ini koca Samsung ile yapmak yerine kucucuk pazari olan Motorola ile yapiyorsun.
Burada haklısın kesinlikle. Motorola ve Xiaomi yerine ilk kendi ürünlerinde kullanması daha doğru olur.
 
Motorola'da 250 MP yok ki 200 MP var. Bir de 12t modelinde mevcut. S23 Ultra modelindeki sensör bunlardan farklı, MP olarak aynı olsa da. 12T ve Motorola modelindeki sensörde aynı değil ayrıca.
250 ile 200'u karistirmisim pardon. O benim hatam. Ama demek istedigim sey su. Samsung ne zaman yeni bir sey yapsa, bunu hep farkli markalar ile one suruyor ve pazarlama stratejisini kaciriyor. Mesela sensoru ayni olmasa bile bi' ilk 200 MP cihazin Motorola olmasiyla reklam olmasi var, bir de Samsung olmasiyla reklam olmasi var. Ve isin tuhafi bu 200 MP sensoru uretenin de Samsung olmasi. Kendi teknolojilerini ve market payini kendileri yemek yerine baskasina yediriyorlar. Gercekten anlamasi mumkun degil.
 
@BerkayZ87 O konuda hak veriyorum sana zaten. Bir bunu diyor yukarıdaki şahıs 3700MAh'den 3900MAh'e çıkmış.😃😃😃 hemen gidip bir S23 almalıyım. Dalga geçiyor batarya boyutuyla.

Iphone 13 modeli 3327 MAH, 14 modeli 3279 MAH.
14 Pro 3200 MAH, 13 Pro 3100 MAH.
14 PM 4323 MAH, 13 PM 4352 MAH.

Burada da iPhone tarafındaki kapasite var hiç artış yok, bunlara bir şey demiyor. Bunlara niye laf etmiyorsun diyorum. Sen Samsung ile Iphone'nun bataryasını nasıl bir tutarsın OS önemli batarya için diyor sanki biz bilmiyoruz. Konumuz iki OS arasında tüketim değil zaten dağlar kadar fark var IOS çok daha iyi. Iphone'un batarya kapasitesine laf etmeyip, S23 200 MAH arttırdı diye dalga geçersen burada art niyet ve düşmanlık olduğu kesin. 14 Pro ve PM modellerinde batarya kapasitesi benzer olmasına rağmen batarya performansı etkilenmiyor ama yükseltme olmak zorundaydı madem yukarıdaki miktarla da dalga geçeceksen. A16 güç tüketimi tarafında iyileştirme getirse de aynı şey SD 8 Gen 2 modeli içinde geçerli. Burada bir saçmalık yok mu sence de? Kapasite benzer kaldığı için samimiysen ona da itiraz etmen gerekirdi. Uzun yıllardır Samsung'da batarya tarafında yerinde sayıyor onu daima diyorum o ayrı bir nokta.

Bir de genelleme yapıp Xiaomi kamera olarak leş diyor. 12S Ultra, Mi 11 Ultra asla kamera olarak leş değil. 13 serisi yenisi gayet iyi. Aşağıdaki şeyleri söyleyen biri kendisi sonra çıkıp diyor ben 13 Pro ile karşılaştırırken 12S Ultra geride kaldı diye öyle dedim diyor pişkin pişkin sorun burada işte. Xiaomi kamera noktasında hiçbir zaman iyi olmadı ama son 2 3 yıldır çıkardıkları amiral gemisi telefonların kameralarına leş demek saçmalık zaten en iyisi değil. Yalan söyleyeyip bana diyor sen Xiaomi kamera olarak iPhone'dan daha iyi demişsin diyor. Kanıt göster diyorum öyle dediğime dair, göreceksiniz ki atmadı, atmayacak çünkü öyle bir şey hiç demedim.
Ekran Görüntüsü (22).png
 
Son düzenleme:
@BerkayZ87 o konuda hak veriyorum sana zaten. Bir bunu diyor yukarıdaki şahıs 3700MAh'den 3900MAh'e çıkmış.😃😃😃 hemen gidip bir S23 almalıyım. Dalga geçiyor batarya boyutuyla.

iPhone 13 modeli 3327 mAh, 14 modeli 3279 mAh.
14 Pro 3200 mAh, 13 Pro 3100 mAh.
14 pm 4323 mAh, 13 pm 4352 mAh.

Burada da iPhone tarafındaki kapasite var hiç artış yok, bunlara bir şey demiyor. Bunlara niye laf etmiyorsun diyorum. Sen Samsung ile IPhone'nun bataryasını nasıl bir tutarsın OS önemli batarya için diyor sanki biz bilmiyoruz. Konumuz iki OS arasında tüketim değil zaten dağlar kadar fark var iOS çok daha iyi. IPhone'un batarya kapasitesine laf etmeyip, S23 200 mAh arttırdı diye dalga geçersen burada art niyet ve düşmanlık olduğu kesin. 14 Pro ve pm modellerinde batarya kapasitesi benzer olmasına rağmen batarya performansı etkilenmiyor ama yükseltme olmak zorundaydı madem yukarıdaki miktarla da dalga geçeceksen. A16 güç tüketimi tarafında iyileştirme getirse de aynı şey SD 8 gen 2 modeli içinde geçerli. Burada bir saçmalık yok mu sence de? Kapasite benzer kaldığı için samimiysen ona da itiraz etmen gerekirdi. Uzun yıllardır Samsung'da batarya tarafında yerinde sayıyor onu daima diyorum o ayrı bir nokta.

Bir de genelleme yapıp Xiaomi kamera olarak leş diyor. 12s Ultra, mi 11 Ultra asla kamera olarak leş değil. 13 serisi yenisi gayet iyi. Aşağıdaki şeyleri söyleyen biri kendisi sonra çıkıp diyor ben 13 Pro ile karşılaştırırken 12s Ultra geride kaldı diye öyle dedim diyor pişkin pişkin sorun burada işte. Xiaomi kamera noktasında hiçbir zaman iyi olmadı ama son 2 3 yıldır çıkardıkları amiral gemisi telefonların kameralarına leş demek saçmalık zaten en iyisi değil. Yalan söyleyeyip bana diyor sen Xiaomi kamera olarak IPhone'dan daha iyi demişsin diyor. Kanıt göster diyorum öyle dediğime dair, göreceksiniz ki atmadı, atmayacak çünkü öyle bir şey hiç demedim.Eki Görüntüle 1656551

Sende anlama sorunu mu var? Xiaomi 13 kamerasını görmedim. Görmediğim bir şey hakkında net bir yorum yapamam. 12s Ultra ve önceki bütün seriler bana göre iyi değil, ben değerlendirme yaparken 12s Ultra ve öncesi için değerlendirdim. Xiaomi denilen marka zırt pırt yeni model çıkardığı için takip etmekte zorlanıyorum. Bunda anlaşılmayacak ne var? iPhone 13 kamerası lansmanda 12s Ultra kamerasını rezil rüsva etti. Daha sana nasıl anlatayım. Kamerada HDR, renk doğruluğu gibi unsurlar rezalet. Bu kamera mı iyi? Senin teknoloji ve fotoğrafçılık bilgin 12s Ultra, 11 Ultra gibi leş kameralara iyi demek. Teknolojiyi geçtim azıcık fotoğrafçılık bilgin olsa Xiaomi 12s Ultra ve 11 Ultra kameralarına iyi demezdin. 14 ile 13 Pro aynı sensöre sahip? Aynı sensöre sahip olması aynı kaliteyi sunacağı anlamına gelmez. Ben sonuca bakarım. 14 kamerası HDR ve renk doğruluğu olarak daha başarılı ise gerisi hikayedir. One UI pil olarak iyi bir arayüz? 🤣🤣🤣🤣🤣 kimlerle teknoloji tartışıyoruz? Art niyet olayına gelince iPhone kullanıpta Apple firmasını bilmemek senin gibi insanlara mahsus bir şey olsa gerek. Apple stevie jobs dönemi dahil hiçbir zaman yeni teknolojilerle fark yaratan bir marka olmadı. Apple bir yazılım markasıdır. Apple Samsung ve diğer Android üreticileri gibi donanım ve teknoloji markası değildir. Buna rağmen koyduğu teknolojiler Android sevmeyip sadece iPhone kullanan insanlar için yeterlidir. iPhone alan adam iOS için alır, işlemci için alır. AOD'ya da Action mode gibi yeni teknolojiler için değil. Samsung donanım ve teknoloji markasıdır. Samsung bugünlere yeni teknolojiler ve donanımla gelmiştir. Samsung son dönemlerde kendi çizgisinden uzaklaşmıştır. Benim eleştirdiğim nokta bu. S23'e kötü cihaz diyen yok. S22'ye göre S23'ün yenilik anlamında beklentileri karşılamadığını düşünüyorum. Yazmadığım şeyleri yazmışım gibi lanse edip bana iftira atmaktan vazgeç. Yazılanı iyi oku iyice anla sonra yorum yap. Not: Samsung'un 200mAh koymasını Ti'ye aldım diye beni yerden yere vuruyorsun ama her ne hikmetse başkaları ile tartışırken S23 ile S23 Plus'ta RAM ve batarya olayını bende eleştiriyorum diyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, sen eleştiriyorsun da ben farklı bir şey mi yapıyorum?

Sayfalar, satirlar boyunca bu kadar tartismaniza gerek yok bana kalirsa. Ama S23U'nun hiçbir şey degistirilmeden direkt ayni kasaya oturtulmasi bence dogru bir hareket degil. Telefonu eline aldiginda hissedilir bir tasarim farki olmasi gerek. 11 Pro Max, 12 Pro Max, 13 Pro Max, 14 Pro Max; hepsinde hissedilir minimal de olsa tasarim farki oldu. 11 Pro Max kenarlari ovalken 12 Pro Max duz ve keskin oldu, 13 Pro Max ise centikte kuculmeye giderek hem goz zevkine hitap etti hem de ekran govde oraninda artisa gitti, 14 Pro Max'te ise direkt dinamik ada teknolojisi getirdi. Yani telefonu eline aldiginda diger serilere gore bir fark goruyordun minimal de olsa. Ama S23 Ultra'da boyle bir durum yok.

Ek olarak Bluetooth 5.3 ve ufs 4.0 gibi seyleri de yenilikten saymiyorum. Ufs 4.0 zaten gec kalmis bir teknoloji. Hatta Samsung'un hala 128 GB modellerinde 3.1 kullanmasi komik. Rakibi Apple, 6S'ten beri NVMe kullaniyor.

Bluetooth 5.3'un de yenilik sayilabilmesi icin Bluetooth 5.3 standardinin yayginlasmasi gerek. Ayrica Bluetooth surumunun yukselmesi de bir yenilik degildir. Cunku bu zaten yeni bir standart oldugu icin butun amiral gemilerine ve orta seviye cihazlara sira sira Bluetooth 5.3 gelecek. Ama 200 MP sensor kullanilmasi bir yeniliktir.

Buraya bir parantez daha acmak istiyorum. Samsung'un S23 Ultra'da uretmis oldugu 250 MP sensoru kullanmamasi ve bu kamerayi ilk kullanan cihazi motorola markasina sunmasi resmen sacmalik. 250 MP sensor yapiyorsun ve bunun Pr'ini koca Samsung ile yapmak yerine kucucuk pazari olan motorola ile yapiyorsun.

Bence S23 Ultra SoC ve 200 MP kamera disinda S22 Ultra'dan o kadar da farki olmayan bir cihaz. Alinir veya alinmaz demiyorum, SoC ve kamera onemli iki detay ama S22 Ultra ile arasinda su an 15.000 TL oldugunu dusunursek sadece SoC ve kameraya bu kadar para verilmez.

👏👏👏👏👏👏👏👏👏
 
Son düzenleme:
Sadece SoC değişti diyip geçmek çok saçma. Bir tek oyun performansini iyileştirdiğini mi saniyorsunuz arkadaşlar? O SoC doğrudan bataryaya ve kameraya etki ediyor. Sen S22 Ultra ile 5 saat ekran süresi alırken S23 Ultra'da Dünya'nın en iyi kamerasıyla beraber 8-9 saat ekran süresi alacaksin. S22 Ultra ile arasında fark her kuruşuna değer.
One UI pil olarak iyi bir arayüz? 🤣🤣🤣🤣🤣

Evet, S7 Edge, S8, S10+ ve S21 FE kullanmış birisi olarak söylüyorum One UI pil olarak iyi bir arayüz. Yukarida da anlattim ve anlatmaktan bıktım, işlemcilerin güç tüketiminden kaynaklanıyor kötü pil performansı.
 
Son düzenleme:
Sadece SoC değişti deyip geçmek çok saçma. Bir tek oyun performansini iyileştirdiğini mi saniyorsunuz arkadaşlar? O SoC doğrudan bataryaya ve kameraya etki ediyor. Sen S22 Ultra ile 5 saat ekran süresi alırken S23 Ultra'da dünya'nın en iyi kamerasıyla beraber 8-9 saat ekran süresi alacaksin. S22 Ultra ile arasında fark her kuruşuna değer.

Evet, S7 Edge, S8, S10+ ve S21 FE kullanmış birisi olarak söylüyorum One UI pil olarak iyi bir arayüz. Yukarida da anlattim ve anlatmaktan bıktım, işlemcilerin güç tüketiminden kaynaklanıyor kötü pil performansı.

S7, S8, S9 Plus, S10 Plus, S20, S21 ve birçok Samsung cihaz kullanmış biri olarak One UI akıcılık olarak iyi olabilir ama batarya konusunda beş para etmez. One UI'ın pil konusunda sıkıntılı olduğunu forumlarda insanların gereksiz programları devre dışı bırakması ve batarya için 50 takla atması fazlası ile kanıtlıyor. Madem One UI pil konusunda verimli insanlar sensör özelliklerini niye kapatıyor? Gereksiz programları niye devre dışı bırakıyor? S23 olayına gelince düz ve Plus modelde işlemci ile soğutma Ultra modelinde de işlemci ve 200MP kamera ve bazı iyileştirmeler dışında teknoloji olarak bir yenilik yok. Bu demek değil ki S23 ailesi alınmaz. S21 ve önceki seri Samsung kullanan biri S23 ailesinden bir cihaza geçtiğinde çağ atlamış olur ama S22 ailesinden cihaz kullanan biri S23'e geçmese çok şey kaybetmez.
 
Madem One UI pil konusunda verimli insanlar sensör özelliklerini niye kapatıyor? Gereksiz programları niye devre dışı bırakıyor?

S22 ve S20 gibi içerisinde trafo işlemci bulunduran telefonlarin pil performansini arttirmak için. Ayrica ayarlara giripte sensörleri devre disi birakan 1 kisi bile gormedim. One UI pil özürlüsü bir arayüz değil aksine güncellemelerle pil performansini arttiran bir arayüz hocam.

S23 olayına gelince düz ve Plus modelde işlemci ile soğutma Ultra modelinde de işlemci ve 200MP kamera ve bazı iyileştirmeler dışında teknoloji olarak bir yenilik yok. Bu demek değil ki S23 ailesi alınmaz. S21 ve önceki seri Samsung kullanan biri S23 ailesinden bir cihaza geçtiğinde çağ atlamış olur ama S22 ailesinden cihaz kullanan biri S23'e geçmese çok şey kaybetmez.

Aynı şey iPhone 13-14 modelleri içinde geçerli.
 
S22 ve S20 gibi içerisinde trafo işlemci bulunduran telefonlarin pil performansini arttirmak için. Ayrica ayarlara giripte sensörleri devre disi birakan 1 kisi bile gormedim. One UI pil özürlüsü bir arayüz değil aksine güncellemelerle pil performansini arttiran bir arayüz hocam.

Aynı şey iPhone 13-14 modelleri içinde geçerli.

Senin mantığınla gidersek Snapdragon'lu S20 FEnin 865 le çok iyi batarya performansı sunması lazım. S20 FEnin batarya performansı çok mu iyi? Hani diyorsun ya tek sorun işlemciymiş.
 
Senin mantığınla gidersek Snapdragon'lu S20 FEnin 865 le çok iyi batarya performansı sunması lazım. S20 FEnin batarya performansı çok mu iyi? Hani diyorsun ya tek sorun işlemciymiş.
Evet, S20 FE'nin iyi bir batarya performansı var. @Murat Burç ortalama 6 saat ekran süresi aliyor ve videosunda da anlatmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Evet, S20 FE'nin iyi bir batarya performansı var. @Murat Burç ortalama 6 saat ekran süresi aliyor ve videosunda da anlatmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

6 saat çok mu iyi bir süre? Hepsini geçtim sen bu adama Samsung'u kötülüyor demedin mi? Ben şunu anladım. Sizdeki Samsung sevdası gerçekçi bakmanızı engelliyor. Ben sana ve o teknoloji bilgisi olmayan şahısa ne yazsam boş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı