SAMSUNG Galaxy SIII Kullanıcı İncelemesi

VAfBfZW.jpg


Samsung GALAXY S III

Herkese merhaba, bugüne kadar birçok cihazı incelemem ve test etmem mümkün oldu; ancak ilk kez bir makale olarak incelemeyle karşınızdayım. İncelememiz Samsung’un amiral gemisi Galaxy SIII. Tabii ki birçok kez inceleme yapılmış bir cihaz ancak kullanıcı incelemesi yapmakta da zarar yok. İncelememiz konu başlıkları ile olacak. İstediğiniz bölüme ulaşabilirsiniz. Lafı daha fazla uzatmadan, incelememize geçelim.

1-Tasarım
8.6mm inceliğinde ve 133g ağırlığındaki Galaxy S3, bana göre oldukça ince ve hafif bir telefon. Ekran büyüklüğü 4.8” olmasına karşın kasasının fazla büyük ve kaba olmaması tek el ile kullanabilmemi çok kolaylaştırıyor. Oldukça güzel ve hoş bir tasarımı var. Görünüm açısından çok başarılı.
Telefonun kasası tümüyle polikarbondan yapılmış. Arka kapağı esneyebildiği için plastik gibi görünüyor ancak orası da polikarbondan yapılmış.
Galaxy S3’ün hemen hemen her rengine baktım; ancak şunu söylemeliyim ki, aralarında açık ara farkla en güzel rengi mermer beyazı.
Elinize aldığınızda size çok sağlam bir telefon hissi veremeyecektir çünkü hafifliği ve inceliği, aynı zamanda kasanın yekpare olmamasından dolayı siz “telefonu çok dikkatli kullanmalıyım.”diyebilirsiniz. Ayrıca ekranda Corning Gorilla Glass 2 kullanılsa da çizilmeye yatkın bir telefon. Zaten sonrasında telefona alacağınız kap ve ekran jelatini sizi bu izlenimden uzaklaştıracaktır. Bende olduğu gibi…
Telefonun çıkarılabilir arka kapağının olmasının size birkaç tane avantajı var. Yanınızda yedek pil taşıyabilirsiniz, batarya bozulursa değiştirmeniz çok daha kolay olabilir ve bana göre en önemlisi MicroSD yuvası ile genişletilebilir hafıza sunması. Kendimden örnek verirsem, telefonu aldığım yerde yalnızca 16GB versiyonu bulunuyordu. 5GB gibi bir bölüm sistem için ayrılmıştı zaten. Aldığımdan birkaç gün sonra telefonda 3GB kaldı ve 16GB’lık bir hafıza kartı alarak bu durumdan kurtuldum.


2-Donanım
Galaxy S3’te 1.4 GHz hızında çalışan 32nm üretime sahip Exynos 4 Quad işlemci ve 400MHz hızında çalışan Mali 400 GPU’su bulunuyor. Ayrıca telefonda 1GB Ram bulunuyor. Telefon güç tasarrufu modunda dahi çok rahat çalışıyor. Uygulamalar ve arayüzde hiçbir takılma yok.
1280x720 Super Amoled HD ekran bana göre çok başarılı. Beyaz rengi tam olarak verememesi çok sıkıntı yaratmaz ama renklerin canlı ve parlak olması çok iyi bir özellik. Ayrıca telefonun siyah rengini tam verebilmesi ve siyah renkte hiç bataryayı harcamadığı düşünüldüğünde, gayet iyi bir ekranı var diyebilirim.
2100mAh batarya bulunuyor. Aktif bir kullanım ile 1 günü tam geçiremeyecek olmak kaçınılmaz ama ne diyebilirim, diğer akıllı telefonlar da böyle, hatta pil ömrü konusunda S3’ü diğerlerinden ayrı bir yerde tutuyorlar. Diyecek bir şey yok.
Daha da bahsetmeye gerek yok, siz de biliyorsunuz. Telefonun donanımları üst düzey ve size sunduğu deneyim de üst düzey.


3-Performansı ve Performans Testleri
Kendim sadece AnTuTu Benchmark ile telefonun testini yaptım. Diğer test sonuçlarını internetten bulabilirsiniz. Ayrıca burada da güzel bir şekilde paylaşılmış: Samsung Galaxy S3 gets benchmarked

screenshot2013020800115.png
screenshot2013020800121.png


Ayrıca uygulama ve oyun performansları çok iyi . Dead Trigger, Asphalt 7, GTA Vice City, NFS Most Wanted, Shadowgun gibi oyunları denedim ve hiç kasmadan oynadım.

4-Beraber gelen yazılımlar
Elbette telefon kadar telefonu elinize aldığınız anda içinde neler olduğu da önemli. Google’ın kendi uygulamaları ve haritaları, Navigasyon, Allshare Play, Dropbox, ChatON, Radyo, Game Hub, Samsung Apps, Samsung Sinema, S Memo, S Voice ve 4.1.2 güncellemesi ile birlikte Google Play Music ve Paper Artist geliyor. Genel olarak kullanılabilir uygulamalar olduğu için sıkıntı çekmezsiniz. Gayet kullanışlı ve güzel uygulamalar var.
Pop-up Play sayesinde herhangi bir iş yaparken aynı zamanda ekranda video da izleyebiliyorsunuz. Bu da hoş bir özellik.
S Voice sayesinde ona söylediğiniz şeyleri yapabiliyor. Ben denedim güzel bir özellik. Apple da Siri’ye rakip veya rakip değil diyemeyeceğim çünkü Siri’yi kullanmak hiç nasip olmadı. Ama söylediklerinizi çok iyi anlıyor. Tabii ki Türkçe desteğinin olmaması da kötü bir durum.


5-Sensörleri ve Bazı Özellikleri
Galaxy S3’ün barındırdığı birçok özellik ve sensör bulunuyor. Bunların çoğu hoşuma gitti. Elbette bu sensörleri açıp kapatmak seçeneği de sizin elinizde. Bazıları sizi memnun etmeyebilir, benim gibi. Şunu da söylemeliyim, güncellemeler ile birlikte sensörler çok daha iyi çalışır olmuş.
(Akıllı Bekleme) Samsung Smart Stay özelliği sayesinde siz ekrana baktıktça ekran ışığını söndürmüyor ve kapatmıyor. Doğrudan Arama (Direct Call) sayesinde rehberde seçili birini veya mesaj yazdığınız kişiyi onu kulağınıza götürdüğünüzde arıyor. Akıllı uyarı sayesinde cevapsız arama ve okunmamış mesajları yakalıyor. Telefonun tepesine 2 kez vurduğunuzda en üst kısma gidiyor. Telefonu salladığınızda güncellemeleri kontrol ediyor. Uygulamayı gezdirmek istediğinizde yalnızca uygulamaya basılı tutmak ve telefonu sağa-sola doğru eğmek yetiyor. Ekrandan Screenshot(Ekran Görüntüsü) almak için elinizin yan tarafıyla soldan sağa(sağdan sola da olur) kaydırmanız yeterli. Susturma özelliği ile gelen çağrıları veya müziği telefonu ters çevirerek susturabilirsiniz. Ve benzeri sensörler barındıran Galaxy S3 bu bakımdan kesinlikle iyi diğer telefonlardan ayrılıyor.


6-Fotoğraf ve Video Deneyimi
Karanlıkta flaşsız ortamda size neredeyse hiçbir şey sunmayan kamera, diğer ortamlarda bana göre gayet başarılı.

Güneşli Havada

sOsqn4Xl.jpg


h0PWErhl.jpg


CUEIEGil.jpg


Gün Batarken

05c04WOl.jpg


Karanlıkta (Flaş Açık)

eTltHdil.jpg


20130208021945.jpg


Yapay Işıkta

20130208022253.jpg


7-Ses Kalitesi
Telefonun ses kalitesi gayet iyi. Hoparlör için HTC’nin yaptığı için telefonun altına uzun bir ızgara konulsaydı belki daha rahat olabilirdi. Çok fazla başarılı diyemeyeceğim ancak kulağınızı tırmalamayan ve kaliteli bir ses olduğunu belirtmek istiyorum. Beraberinde gelen kulaklık da gayet hoş ve iyi.


8- Kutusu ve Aksesuarlar
Galaxy S3 küçücük bir kutuyla geliyor ve kutuyu açar açmaz onunla karşılaşıyorsunuz. Telefon ile aksesuar olarak usb kablosu, onun takıldığı şarj adaptörü ve kulaklık geliyor. Kullanım klavuzu da bulunuyor. Çok kötü bir durum daha telefonu alalı bir hafta olmadan şarj aleti ve kablosu yandı. Bu durumdan dolayı üzüldüm. Kutusunda daha sağlam bir şekilde bulunmalıydı. Şanslıymışım telefona bir şey olmadı, belki de o kadar şanslı değilimdir beni de elektrik biraz çarptı :D Her neyse, gelen kulaklık bana göre değil kulak içi kulaklık ama ses kalitesi gayet iyi.

Kutu ve Aksesuar Fotoğrafları

716mmWsl.jpg
R4Z0aITl.jpg


Sonuç
Tasarımı, donanımı, gücü ve performansı, ekranı, pil ömrü ve kendine has sensörleriyle beni etkileyen Galaxy S3, hafif pürüzleri dışında hâlâ çok güçlü ve iyi bir telefon. Şu an 1400TL’ye dahi bulunabilir olması da çok önemli. Şu an telefon almak isterseniz kesinlikle düşünmenizi tavsiye ederim. Tabii ki Note 2, Nexus 4, One X+ ve Xperia Z gibi telefonlarla da karşılaştırıp düşünmeniz iyi olacaktır. Bana göre iyi bir telefon.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel inceleme.

Satın alırken Note 2 tercih meselesi biraz daha büyük, One X'i S3 geçiyor, fakat Sony Xperia Z'yi beklemeleri çok iyi olacaktır kullanıcıların.
 
Çok güzel inceleme.

Satın alırken Note 2 tercih meselesi biraz daha büyük, One X'i S3 geçiyor, fakat Sony Xperia Z'yi beklemeleri çok iyi olacaktır kullanıcıların.

Teşekkür ederim. Evet kesinlikle katılıyorum. Büyük telefon isteyenler için note 2 güzel seçim olur. Yalnız bahsettigim htc modeli one x değil one x+(plus) oluyor. Güncellenerek çok iyi bir hale geldi. Xperia Z'ye az kaldı. O da inanilmaz bir şey.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı