Samsung Galaxy Tab S9 FE vs S9

MattJohn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ders çalışmak, not almak, PDF okumak, internette araştırma yapmak, dizi izlemek vb. şeyler için bir tablet arıyorum. Bu yüzden kutunun içinden kalemi çıkması lazım. Oyun oynayacağım ancak birkaç uygulamayı aynı anda açabilirim, kasma donma yapmasın. Önümüzdeki senelerde de iyi performans sergilesin istiyorum. Bahsettiğim gibi oyun değil de yine bu öğrencilik vb. işler için. Şu an aklımda olan 2 Samsung tablet var, S9 ve S9 FE.

Burada gördüğünüz gibi eğer S9 FE alırsam 8/256, S9 alırsam 8/128 almayı düşünüyorum.

Bütçem aslında 15 bin. Sizce 5 bin daha fazla verip üstüne 128 GB daha az hafızası olan S9'u mu tercih etmeliyim yoksa daha uygun olan S9 FE'yi mi? Önerilerinize açığım, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Ders çalışmak, not almak, PDF okumak, internette araştırma yapmak, dizi izlemek vb. şeyler için bir tablet arıyorum. Bu yüzden kutunun içinden kalemi çıkması lazım. Oyun oynayacağım ancak birkaç uygulamayı aynı anda açabilirim, kasma donma yapmasın. Önümüzdeki senelerde de iyi performans sergilesin istiyorum. Bahsettiğim gibi oyun değil de yine bu öğrencilik vb. işler için. Şu an aklımda olan 2 Samsung tablet var, S9 ve S9 FE.

Burada gördüğünüz gibi eğer S9 FE alırsam 8/256, S9 alırsam 8/128 almayı düşünüyorum.

Bütçem aslında 15 bin. Sizce 5 bin daha fazla verip üstüne 128 GB daha az hafızası olan S9'u mu tercih etmeliyim yoksa daha uygun olan S9 FE'yi mi? Önerilerinize açığım, teşekkürler.

S9 tercih edin çok daha güçlü işlemci ve daha iyi bir ekrana sahip. Aradaki farka da değer.

Ben 6 ram, 128 gb olanından yazıyorum şimdi. Depolamanın yarısını kullanmışım daha. Isimi goren bir tablet kalemiyle buraya not aliyorum artik ama defter de kullaniyom çünkü o kagida yazmanin verdigi tad surekli surekli olmuyor. Memnunum. Bir de ek tavsiye, kılıf al ilk günler kac defa dusurme tehlikesi gecirdi tablet. Elime büyük sığmadı. Klavye mouse de al bluettoth. Mis gibi onlarla da kullanirsin. Plus modelini iyiki almamışım diyorum 11inc ustu tablet bildigin elinde laptop tasimak gibi olur. 10bin tlye almıştım 10 kasımda. Suan 10.600 olmuş bunu alıp geçerdim isi fanteziye dönmüştüm o ara. Butce de vardı ama neticede para uc uca yetiyor diye onlari almadim. Bunu alip geçmiştim ders oyun her şeyin de anasını ağlatır.
Bir de bu çağda satın alırken, hep lan aliyim de her seyi olsun kafası olur. Paran bolsa bunu yap ama değilse, benim tableti al gec bro. 6 128

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240713_152340_Settings.jpg
    Screenshot_20240713_152340_Settings.jpg
    75,2 KB · Görüntüleme: 145
  • Screenshot_20240713_152407_Settings.jpg
    Screenshot_20240713_152407_Settings.jpg
    82,4 KB · Görüntüleme: 143
Bende FE Plus var. Not almak için kullanıyorum ben de gayet memnunum. Boşa para verme bence S9'a. fe plusa 15 verecegime 20ye s9 alırdım ben(ekrani buyuk gelir, islemcisi snapdragon serisi degil)
Fe plusa, 15bin verecegime; 20bin s9 alir gecerim. Bana gore iki secenegim olurdu.
S9 Fe(10bin lira) mi alacağım, S9 mu alacağım olurdu soru.

S9 tercih edin çok daha güçlü işlemci ve daha iyi bir ekrana sahip. Aradaki farka da değer.
Hocam aslında ben dediğim gibi oyun fln oynamıycam, multitasking olayını yapmam gerekebilir. Bunu da uzun yıllar yapabilmek istiyorum. Şu an elimde mesela eski bir Samsung tablet var, yazı yazmak için güzel ama multitasking olayında kasıyor işte, şimdi alacağım böyle bir sıkıntı çıkarmamalı gelecekte.

Ben 6 ram, 128 gb olanından yazıyorum şimdi. Depolamanın yarısını kullanmışım daha. Isimi goren bir tablet kalemiyle buraya not aliyorum artik ama defter de kullaniyom çünkü o kagida yazmanin verdigi tad surekli surekli olmuyor. Memnunum. Bir de ek tavsiye, kılıf al ilk günler kac defa dusurme tehlikesi gecirdi tablet. Elime büyük sığmadı. Klavye mouse de al bluettoth. Mis gibi onlarla da kullanirsin. Plus modelini iyiki almamışım diyorum 11inc ustu tablet bildigin elinde laptop tasimak gibi olur. 10bin tlye almıştım 10 kasımda. Suan 10.600 olmuş bunu alıp geçerdim isi fanteziye dönmüştüm o ara. Butce de vardı ama neticede para uc uca yetiyor diye onlari almadim. Bunu alip geçmiştim ders oyun her şeyin de anasını ağlatır.
Bir de bu çağda satın alırken, hep lan aliyim de her seyi olsun kafası olur. Paran bolsa bunu yap ama değilse, benim tableti al gec bro. 6 128
Hocam ben alırsam en az 8 RAM'li düşünüyorum. Depolamanın yarısını kullandınız, az mı uygulama yüklediniz yoksa baya uygulama olmasına rağmen mi böyle? Benim telefon 128 GB mesela aşırı fazla uygulama olmamasına rağmen 80 GB kullanmışım şu an.

Dediğiniz gibi not almak için çok güzel, zaten ana amacım o. Güzel bir laptopum var, oyun vb. oynamam yani tabletten, bunu araştırma, ders çalışma vb. şeyler için kullanıcam.

Güzel bir kılıf ve ekran koruyucusunu ilk günden alıcam kesinlikle. Klavye ve mouse konusunda şüpheliyim, zaten laptopum var çünkü?

Plus modeli yorumunuza katılıyorum, o kadar büyük ekran istemiyorum ben de, 11 inç tam yeterli bence.

Param bol değil kesinlikle, 20k verip S9 alırım ama israf olmasın istiyorum verdiğim para, sonuçta kolay kazanılmıyor. Gerçekten aradaki farka değeceğine emin olursam zorlayabilirim.

Bende FE Plus var. Not almak için kullanıyorum ben de gayet memnunum. Boşa para verme bence S9'a.
Hocam Plus bana büyük geliyor, kullandım teknoloji mağazalarında. Alırsam FE modelini alırım gibi, S9 gerçekten güzel tablet ama ihtiyacım var mı bilmiyorum işte, kullanım senaryomu yukarda yazdım, oyun oynamıyorum.

Fe plusa, 15bin verecegime; 20bin s9 alir gecerim. Bana gore iki secenegim olurdu.
S9 Fe(10bin lira) mi alacağım, S9 mu alacağım olurdu soru.
FE Plus almam hocam ben de ama FE 8/256 alırım, 6/128 modelini istemiyorum. 6 GB RAM şu an yeterli olsa da uzun vadede sıkıntı olur bence.

Soru aynı; benim kullanım senaryom için S9 FE (8/256) mı, S9 (8/128) mi?

Baya performansı iyi diyen olmuş S9 için, evet işlemcisi gerçekten çok sağlam ancak ben bu farkı hisseder miyim? Düşünün yani bütün gün GTA 3 oynayan biri RTX4090 ile RTX4050'nin farkını ne kadar anlayabilir? Kullanmayacağım işlemciye para da vermek istemiyorum. He derseniz ki bunu al senin yapacağın işler için de gelecekte iyi olur, o zaman da Android desteği kesilir gibi? Bildiğim kadarıyla iki cihazın da 4 yıl Android, 5 yıl güvenlik güncellemeleri alacağı yayınlanmış. Alacağım tablet kullanım senaryom için 4-5 yıl güzel performans gösterirse zaten yeterli, ondan sonrası artık olduğu kadar diye düşünüyorum.

Sizin fikirleriniz hocalarım?

@MattJohn hocam hangi tableti tercih ettiniz? Ben de iş hayatında pdf üzerine not alma, toplantı notları tutma ve günlük işleri yapmak için alacağım. Oyun vs oynamıyorum. Eğer s9 fe aldıysanız tavsiye eder misiniz?

Ben 6 RAM, 128 GB olanından yazıyorum şimdi. Depolamanın yarısını kullanmışım daha. Isimi goren bir tablet kalemiyle buraya not aliyorum artik ama defter de kullanıyorum çünkü o kagida yazmanin verdigi tad surekli surekli olmuyor. Memnunum. Bir de ek tavsiye, kılıf al ilk günler kac defa dusurme tehlikesi gecirdi tablet. Elime büyük sığmadı. Klavye mouse de al bluettoth. Mis gibi onlarla da kullanirsin. Plus modelini iyi ki almamışım diyorum 11inc ustu tablet bildigin elinde laptop tasimak gibi olur. 10bin TL'ye almıştım 10 Kasım'da. Şu an 10.600 olmuş bunu alıp geçerdim isi fanteziye dönmüştüm o ara. Bütçe de vardı ama neticede para UC uca yetiyor diye onlari almadim. Bunu alip geçmiştim ders oyun her şeyin de anasını ağlatır.
Bir de bu çağda satın alırken, hep lan aliyim de her seyi olsun kafası olur. Paran bolsa bunu yap ama değilse, benim tableti al gec bro. 6 128.

Hocam aynı şeyde arada kaldım. Üste azıcık daha koyayım iyisini alayım derken S9'a gidiyorsun o da iki katı. S9 FE'deki tek çekinecm 6 GB RAM ve işlemci yüzünden kasma/yavaşlık problemi yaşamak. Özellikle multitasking yaparken ve sekmeden sekmeye geçerken. Bu konularda ki tecrübeleriniz nasıldır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı şeyde arada kaldım. Üste azıcık daha koyayım iyisini alayım derken S9'a gidiyorsun o da iki katı. S9 FE'deki tek çekinecm 6 GB RAM ve işlemci yüzünden kasma/yavaşlık problemi yaşamak. Özellikle multitasking yaparken ve sekmeden sekmeye geçerken. Bu konularda ki tecrübeleriniz nasıldır?
2 katı verilmez S9'a, Fe modeli yeterli olur hocam. Şimdi de, PC'den yazıyorum önümde de tablet var. Multi taskingde de çatır çatır iş yapıyor bana yetiyor. Not neyim her şeyi halledersin birkaç hocayı da gördüm bunu kullanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı