Samsung j5 hafiza yetersizliği sorunu

Alchemisthy

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaslar yakin zamanlarda Samsung J5 aldim. 8 GB hafiza yetmez dedim eski SD kartimi taktim. Fakat 8 GB hafizadan bana kalan 380 MB'ydi yetmedi. Sonra hafiza yerini SD kart yaptim. Gene değisen bir sey yok. 2MB'lik uygulama icin 75 MB civarlari bos yer acmami istiyor. İndirilen dosyalari direkt SD karta atmak istiyorum. Yardimlarinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Video bırakacağım, nasıl yapıldığı anlatılıyor. Bu Marshmallow sürümleri için geçerli. Verilerinizi bilgisayarınıza yedeklemenizi öneririm. Ayrıca SD Kartta bazı uygulamalar düzgün çalışmayabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video bırakacağım, nasıl yapıldığı anlatılıyor. Bu Marshmallow sürümleri için geçerli. Verilerinizi bilgisayarınıza yedeklemenizi öneririm. Ayrıca SD Kartta bazı uygulamalar düzgün çalışmayabiliyor.
Aynı telefon bendede var Marhsmellow değil Lollipop işlemcisi J5'in

Arkadaslar yakin zamanlarda Samsung J5 aldim. 8 GB hafiza yetmez dedim eski SD kartimi taktim. Fakat 8 GB hafizadan bana kalan 380 MB'ydi yetmedi. Sonra hafiza yerini SD kart yaptim. Gene değisen bir sey yok. 2MB'lik uygulama icin 75 MB civarlari bos yer acmami istiyor. İndirilen dosyalari direkt SD karta atmak istiyorum. Yardimlarinizi bekliyorum.
Aynısı bendede var. Pişman oldum aldığıma :/

Arkadaşlar sene 2020 oldu yok mu şu J5 hafıza sorununa bir çözüm. Annem yıllardır kullanıyor ama bir uygulama gerektiğinde başka birini silerek yer açıyorum. Ayrıca uygulamalar zaman geçtikçe boyut olarak daha çok yer kaplıyorlar.

Merhaba, biraz açabilir misiniz? Zorluk seviyesi nedir işlemin? Bunu yaptıktan sonra ne gibi sonuçları oluyor? Dezavantajı nedir? Teşekkürler.

Halihazır J5 kullanıcısıyım şu an ROM ve kerneli değiştirdim bu yöntemi kullanmıyorum fakat hız diyorsan kesinlikle J5 2016 kerneli olan bir yazılım var space OS kesinlikle tavsiye ederim. Root çok basit Odin ile yüklüyorsunuz daha sonra herhangi bir biçimlendirme uygulamasından hafıza kartını ikiye bölüp uygulama bölümünü ext4 olarak biçimlendiriyorsunuz. Link2SD programıyla da hafıza kartına taşıyorsunuz hafıza kartınız yavaşsa hiç tavsiye etmem ciddi yavaşlatıyor telefonu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı