SM-G610F. Aynı sorun bende de var. Kullanmadığım uygulamaların verilerini silip yapabilmiştim ancak başka uygulamaya yer yok gibi bir şey.Ayriyeten telefonunuzun model numarası (atıyorum SM-5132) da yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Hangi Android sürümünü kullanıyorsunuz? MM'ye kadar bu dediğimiz işlem kolay. Nougat ve bundan sonrasında ise biraz karmaşık. Çünkü Nougat ile birlikte sistemin yazılabilirliği kalkıyor. Yani sistem üzerinde Root dahi atsanız bu programları taşıyamıyorsunuz oraya. Onun için terminalden ek birtakım kod yazıp sistemi yazılabilir hale getireceğiz.SM-G610F. Aynı sorun bende de var. Kullanmadığım uygulamaların verilerini silip yapabilmiştim ancak başka uygulamaya yer yok gibi bir şey.
Hocam telefon yurt dışından geldikten sonra kaydettirmek yerine root atıp bir şeyler yapılmış ve kullanılabilir hale getirilmiş şuan. Root var ama Android'i Naugat diye hatırlıyorum şuan yanımda olmadığı için kesinliğini sonra öğrenebilirim. Ama şuan rootlu olduğu kesin.Şimdi size işin mantığını söyleyeceğim. Root neden bize burada lazım?
Root, bize sistem üzerinde tam yetki verecektir. Biz bu yetkiyi kullanarak bizim indirmiş olduğumuz atıyorum Facebook, Twitter, Instagram vb. sonradan telefona Google Play'den indirdiğimiz uygulamaları sistem uygulamasına dönüştür diyerek bu programları o 8-9 GB'lık sistem kısmına taşıyacağız. O 8-9 GB'lık görünen sistem klasörü aslında 8-9 GB değil. İçerisinde boş yer bulundurmakta. Biz o boşluğa bu uygulamaları atarak telefon hafızasındaki yeri boşaltacağız. Umarım anlaşılabilir olmuştur.
Hangi Android sürümünü kullanıyorsunuz? MM'ye kadar bu dediğimiz işlem kolay. Nougat ve bundan sonrasında ise biraz karmaşık. Çünkü Nougat ile birlikte sistemin yazılabilirliği kalkıyor. Yani sistem üzerinde Root dahi atsanız bu programları taşıyamıyorsunuz oraya. Onun için terminalden ek birtakım kod yazıp sistemi yazılabilir hale getireceğiz.
O zaman şurada benim Xperia X için oluşturmuş olduğum bir konum var. Çok iyi bildiğim söylenemezHocam telefon yurt dışından geldikten sonra kaydettirmek yerine root atıp bir şeyler yapılmış ve kullanılabilir hale getirilmiş şuan. Root var ama Android'i Naugat diye hatırlıyorum şuan yanımda olmadığı için kesinliğini sonra öğrenebilirim. Ama şuan rootlu olduğu kesin.
Birde rootun herhangi bir zararı var mıdır? Telefona bir daha güncelleme gelmez mi?O zaman şurada benim Xperia X için oluşturmuş olduğum bir konum var. Çok iyi bildiğim söylenemez. Neyse konuya dönelim.
Sayfaya girdikten sonra "Installation" kısmından siz devam edin. Orada yazdıklarımı harfiyen uygulayın. İngilizceniz pek yoksa Türkçeye çevirebilirim belirtmeniz yeterli.
Evet bu tür işlemler için bilgisayar gerekiyor. Sadece telefondan yapılan yöntemler de var ama ne kadar sağlıklılar hiç denemedim. O yüzden bilgisayardan yapıyoruz her şeyi.Rom mu daha iyi olur benim için yoksa root mu? Sonuçta bir kere yapıyorum, bir daha uğraşmak istemem ve bilgisayardan birkaç işlem gerekiyor mu root için?
Model Numarası : SM-G610F
Android Sürümü : 6.0.1
Romu biraz araştırdım. Sıkıntılı bir işmiş, root atmaya karar verdim. Rootun yararları nedir tam olarak?Evet bu tür işlemler için bilgisayar gerekiyor. Sadece telefondan yapılan yöntemler de var ama ne kadar sağlıklılar hiç denemedim. O yüzden bilgisayardan yapıyoruz her şeyi.
Sistem orijinal kalsın bana sadece yetki verin diyorsanız Root; ama ben bazı iyileştirmeler ve değişik atraksiyonlar istiyorum dersen Rom. Stabil ve temiz bir Rom bulabilirsem burada paylaşırım sizinle. Çünkü Bazı romlarda telefonun özellikleri tam olarak çalışmıyor (uyarlamalı parlaklık, usb tethering vs.).
Zararları sizinle doğru orantılıdır. Bilmeden bazı şeyleri karıştırırsanız veya silerseniz sisteme zarar vermiş olursunuz.Birde rootun herhangi bir zararı var mıdır? Telefona bir daha güncelleme gelmez mi?
Model Numarası : SM-G610F
Android Sürümü : 6.0.1
Rom işinin sıkıntısı Roma bağlıdır. Saçma yapılmış bir Romsa sizi uğraştırır bootloop ettirir delirtir. O yüzden ben size müsait bir vakitte temiz Rom bulmaya çalışacağım. Beni beklemek istemezseniz XDA'nın sitesine girerek göz gezdirebilirsiniz.Romu biraz araştırdım. Sıkıntılı bir işmiş, root atmaya karar verdim. Rootun yararları nedir tam olarak?