Samsung J7 Prime Depolama Sorunu

Lerasen

Decapat
1-2 yıldır Samsung J7 Prime kullanıcısıyım ama keşke almasaydım. Geçenlerde PUBG Mobile indirdim ve bütün uygulamaları silmek zorunda kaldım. Tabii ki galerimde toplam 700 MB kaplasa bile bence yeterli değil. 16 GB satıyorlar, 8-9 GB sistem hafızası, 700 MB galeri, nerede bu 6 GB? iPhone 5S kullanan arkadaşlarım var onlar kasmadan sıkıntısız oynuyorlar üstelik hiç uygulama da silmiyorlar. Bu durumdan çok rahatsızım ne yapabilirim? (hafıza kartı önerisiz :))

Ayrıca artık root atmalı mıyım? Garanti süresi doldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Root tavsiye ederim. Yalnız burada veya diğer sitelerde fazla bir kaynak yok. XDA sitesini öneririm. Orta seviye bir İngilizceniz var ise yazılanları harfi harfine yaparak telefonu Rootluyabilirsiniz. Telefonun Android sürümü nedir? Ayriyeten telefonunuzun model numarası (atıyorum SM-5132) da yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Şimdi size işin mantığını söyleyeceğim. Root neden bize burada lazım?
Root, bize sistem üzerinde tam yetki verecektir. Biz bu yetkiyi kullanarak bizim indirmiş olduğumuz atıyorum Facebook, Twitter, Instagram vb. sonradan telefona Google Play'den indirdiğimiz uygulamaları sistem uygulamasına dönüştür diyerek bu programları o 8-9 GB'lık sistem kısmına taşıyacağız. O 8-9 GB'lık görünen sistem klasörü aslında 8-9 GB değil. İçerisinde boş yer bulundurmakta. Biz o boşluğa bu uygulamaları atarak telefon hafızasındaki yeri boşaltacağız. Umarım anlaşılabilir olmuştur. :)
SM-G610F. Aynı sorun bende de var. Kullanmadığım uygulamaların verilerini silip yapabilmiştim ancak başka uygulamaya yer yok gibi bir şey.
Hangi Android sürümünü kullanıyorsunuz? MM'ye kadar bu dediğimiz işlem kolay. Nougat ve bundan sonrasında ise biraz karmaşık. Çünkü Nougat ile birlikte sistemin yazılabilirliği kalkıyor. Yani sistem üzerinde Root dahi atsanız bu programları taşıyamıyorsunuz oraya. Onun için terminalden ek birtakım kod yazıp sistemi yazılabilir hale getireceğiz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada bir video buldum. Model numaranızı istememin nedeni bazı telefonlar tek-çift simli vs. şekilde çıkabiliyor. Adam çift simli model için bu adımları uygulayın diyor ve siz gidip tek simli modelde o adımları uygularsanız başarısız olma ihtimaliniz yüksek. O yüzden tam modelinize uygun bir şeyler bulmaya çalıştım. Root zor görünse de kolay bir iştir. Eğer ilk defa yapıyorsanız videoyu birkaç kere izleyin, her şeyin hazır olduğundan emin olun. Bu arada Rootun fabrika ayarlarına döndürme gibi bir işlevi yoktur ama siz her şeye karşı yedeğinizi mutlaka alın. Bir kere yapınca zaten kendinizi direkt bu işte usta gibi hissediyorsunuz. :) Root beni kesmez ben daha değişik şeyler denemek istiyorum diyorsanız burada size Rom koşuyor. Samsung'un buradaki güzelliği başka bir telefonu başka bir telefona dönüştürüyor adeta. Bizim arkadaşın da J ile başlayan bir model telefonu vardı. Note 8 Portu atmıştık ve mükemmel stabildi. Herhangi bir sorunuz olursa yine buradayım.

Son düzenleme:
Şimdi size işin mantığını söyleyeceğim. Root neden bize burada lazım?
Root, bize sistem üzerinde tam yetki verecektir. Biz bu yetkiyi kullanarak bizim indirmiş olduğumuz atıyorum Facebook, Twitter, Instagram vb. sonradan telefona Google Play'den indirdiğimiz uygulamaları sistem uygulamasına dönüştür diyerek bu programları o 8-9 GB'lık sistem kısmına taşıyacağız. O 8-9 GB'lık görünen sistem klasörü aslında 8-9 GB değil. İçerisinde boş yer bulundurmakta. Biz o boşluğa bu uygulamaları atarak telefon hafızasındaki yeri boşaltacağız. Umarım anlaşılabilir olmuştur. :)

Hangi Android sürümünü kullanıyorsunuz? MM'ye kadar bu dediğimiz işlem kolay. Nougat ve bundan sonrasında ise biraz karmaşık. Çünkü Nougat ile birlikte sistemin yazılabilirliği kalkıyor. Yani sistem üzerinde Root dahi atsanız bu programları taşıyamıyorsunuz oraya. Onun için terminalden ek birtakım kod yazıp sistemi yazılabilir hale getireceğiz.
Hocam telefon yurt dışından geldikten sonra kaydettirmek yerine root atıp bir şeyler yapılmış ve kullanılabilir hale getirilmiş şuan. Root var ama Android'i Naugat diye hatırlıyorum şuan yanımda olmadığı için kesinliğini sonra öğrenebilirim. Ama şuan rootlu olduğu kesin.

Hocam telefon yurt dışından geldikten sonra kaydettirmek yerine root atıp bir şeyler yapılmış ve kullanılabilir hale getirilmiş şuan. Root var ama Android'i Naugat diye hatırlıyorum şuan yanımda olmadığı için kesinliğini sonra öğrenebilirim. Ama şuan rootlu olduğu kesin.
O zaman şurada benim Xperia X için oluşturmuş olduğum bir konum var. Çok iyi bildiğim söylenemez :) . Neyse konuya dönelim.
Sayfaya girdikten sonra "Installation" kısmından siz devam edin. Orada yazdıklarımı harfiyen uygulayın. İngilizceniz pek yoksa Türkçeye çevirebilirim belirtmeniz yeterli.

O zaman şurada benim Xperia X için oluşturmuş olduğum bir konum var. Çok iyi bildiğim söylenemez :) . Neyse konuya dönelim.
Sayfaya girdikten sonra "Installation" kısmından siz devam edin. Orada yazdıklarımı harfiyen uygulayın. İngilizceniz pek yoksa Türkçeye çevirebilirim belirtmeniz yeterli.
Birde rootun herhangi bir zararı var mıdır? Telefona bir daha güncelleme gelmez mi?
Model Numarası : SM-G610F
Android Sürümü : 6.0.1

Son düzenleyen: Moderatör:
Rom mu daha iyi olur benim için yoksa root mu? Sonuçta bir kere yapıyorum, bir daha uğraşmak istemem ve bilgisayardan birkaç işlem gerekiyor mu root için?
Evet bu tür işlemler için bilgisayar gerekiyor. Sadece telefondan yapılan yöntemler de var ama ne kadar sağlıklılar hiç denemedim. O yüzden bilgisayardan yapıyoruz her şeyi.
Sistem orijinal kalsın bana sadece yetki verin diyorsanız Root; ama ben bazı iyileştirmeler ve değişik atraksiyonlar istiyorum dersen Rom. Stabil ve temiz bir Rom bulabilirsem burada paylaşırım sizinle. Çünkü Bazı romlarda telefonun özellikleri tam olarak çalışmıyor (uyarlamalı parlaklık, usb tethering vs.).

Evet bu tür işlemler için bilgisayar gerekiyor. Sadece telefondan yapılan yöntemler de var ama ne kadar sağlıklılar hiç denemedim. O yüzden bilgisayardan yapıyoruz her şeyi.
Sistem orijinal kalsın bana sadece yetki verin diyorsanız Root; ama ben bazı iyileştirmeler ve değişik atraksiyonlar istiyorum dersen Rom. Stabil ve temiz bir Rom bulabilirsem burada paylaşırım sizinle. Çünkü Bazı romlarda telefonun özellikleri tam olarak çalışmıyor (uyarlamalı parlaklık, usb tethering vs.).
Romu biraz araştırdım. Sıkıntılı bir işmiş, root atmaya karar verdim. Rootun yararları nedir tam olarak?

Birde rootun herhangi bir zararı var mıdır? Telefona bir daha güncelleme gelmez mi?
Zararları sizinle doğru orantılıdır. Bilmeden bazı şeyleri karıştırırsanız veya silerseniz sisteme zarar vermiş olursunuz. :)
Güncellemelerden nefret ettiğim için tam olarak konuya hakim değilim ama DRM-Fix diye bir şey var kernellere ekliyorlar. Gerçi bizim Sony tarafında Rom için bootloader kilidi denen şeyi kırmamız gerekiyor. Bunu kırınca da telefon garanti dışı kalıyor ve güncellemeleri almıyor. Biz de rootlu kernel indirip içerisinde DRM-Fix bulundurmakta diye biliyorum neyse kafanız karışmasın. Rootta güncellemeleri yine alır. :D

Romu biraz araştırdım. Sıkıntılı bir işmiş, root atmaya karar verdim. Rootun yararları nedir tam olarak?
Rom işinin sıkıntısı Roma bağlıdır. Saçma yapılmış bir Romsa sizi uğraştırır bootloop ettirir delirtir. O yüzden ben size müsait bir vakitte temiz Rom bulmaya çalışacağım. Beni beklemek istemezseniz XDA'nın sitesine girerek göz gezdirebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı