Samsung laptop işlemci ısınıyor ve fan çok ses çıkarıyor

522223

Decapat
Katılım
6 Şubat 2022
Mesajlar
1.312
Çözümler
22
Arkadaşlar Samsung bir laptopum var laptopta ne yapsam hemen sıcaklıklar fırlıyor. Yani şöyle anlatayım Chrome'e girsem 83 derecelere çıkıyor ortalama, bir video açayım 92 görüyor. Ufak çaplı bir oyun açayım 99,(çok ağır olmasa da) işlemcime göre ağır oyun oynuyorum yine 99-100. ayrıca arkadaşlarımın laptoplarına göre de fazla fan sesi var onlara kulağımı dayasam ancak duyuyorum kendi laptopumda gereksiz ve fazla bir fan sesi var. Fan ı dinledim fakat fanda bir sorun yok gibi sadece üflediği havanın sesi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun olarak ne kullandın fanlar temiz mi?

Hocam termal macun olarak evde markasını bilmediğim bir macun kullandım fakat sorunun sadece macun ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Geçenlerde kuzenimin laptopunun fanlarını temizleyip macunlarını yeniledik. Aynı macunu kullandık ve fan çok sessiz kulağımı dayadığımda bile zor duyabiliyorum. Fanlar en son 1 ay önce temizlendi.
 
Vallahi hiçbir özelliğine erişemedim netten sanırım eski bayağı, neyse işlemci Boost kapat istersen sıcaklıklar düşer fan neredeyse durur mis gibi.
 
Vallahi hiçbir özelliğine erişemedim netten sanırım eski bayağı, neyse işlemci Boost kapat istersen sıcaklıklar düşer fan neredeyse durur mis gibi.

Hocam 2014 laptop.
İşlemci: i5 3210M.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT620M.
RAM: 8
240 GB SSD var.
Ses kaydı ile ne kadar anlaşılır bilmiyorum ama bir bakabilirseniz sevinirim. Monster notebookların Turbo fan özelliği açık gibi ses çıkarıyor. 19 May 16.21.mp3
 
Paylaşılan ses aynı benim eski Samsung np R580 JS04TR laptopuma benziyor...

Fan yağlayarak bir ihtimal çözebilirsiniz. Bir de düzgün termal macun sürün ben o şekilde çözdüm hocam ekran kartını da ihmal etmeyin.
 

Geri
Yukarı