Samsung LC24FG73 vs ViewSonic XG2405

Daha fazla  
Merhaba. Çokça rekabetçi oyun oynarım ama aynı zamanda neredeyse yakın olarak tek kişilik oyunları da bol bol oynadığım için VA veya IPS düşünüyorum kesinlikle. Samsung CFG73 ve ViewSonic XG2405 arasında kaldım.

Mağazada baktığımda Samsung'un kalitesi çok güzel gelmişti, özellikle siyah renkler vs gerçekten hoşuma gitmişti. Ama aynı zamanda ViewSonic'te de yabana atılmayacak bir görüntü vardı ve sonuçta IPS olması da bir avantaj.

Tasarımı, çerçevesiz olması da ViewSonic'i çok üstün kılıyor. Öte yandan cfg73'teki quantum dot teknolojisi ve gerçek 8-Bit panel kullanılması, XG2405'te ise (6-Bit + frc) olması Samsung'u tercih etmek için bir sebep mi? Quantum dot ve gerçek 8-Bit panel IPS yerine VA tercih ettirir mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
IPS panel neye göre avantaj onu anlamadım. Eğer lol gibi borderlands gibi karikatürize veya rengarenk oyunlar oynuyosanız ve ışık altında çalışacaksanız ıps panel bir avatntaj olabilir fakat VA panel daha gerçekçi renkler ortaya sunuyor. Siyahlar daha siyah, kontrast oranı daha yüksek. Ben şuanda samsun cfg73 kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle black ekolizer konusunda en iyi monitörlerden

Aynı monitörler arasında kalmışız, ben de bu ikilemdeyim şuan. Acaba hangisi daha iyi görüntü verir emin değilim ama viewsonic çerçevesi daha iyi geldi sanırım onu alacağım.

Aynı monitörler arasında kalmışız, ben de bu ikilemdeyim şuan. Acaba hangisi daha iyi görüntü verir emin değilim ama viewsonic çerçevesi daha iyi geldi sanırım onu alacağım.

Ben de çerçevesi ve IPS olmasından dolayı ViewSonic'i düşünüyorum ama Samsung da çok iyi bir seçenek. Gerçekten aşırı derecede kararsızım. Sanırım en iyisi Vatan'a gidip kendi gözlerimizle görmemiz.

Bugün ben gideceğim orada belki deneyimleyebilirim. Deneyimleyemezsem alırım, tecrübe edersen sen de paylaşırsan sevinirim.

İnceledim monitörü, xg2405 olan gözüme daha güzel geldi. Çok fazla oynayamadım ama çerçevenin hem kalın hem de televizyon çerçevesi gibi parlak olması benim için eksi oldu. IPS ekran çok güzel gözüküyordu ve çerçevesiz daha çok içine alıyordu. Standı da daha iyiydi. Samsung'un renklerini de beğendim özellikle curve ekranlara göre çok belliydi ama xg2405 ile arasında görüntü olarak fark göremedim çok fazla. O yüzden xg2405'i sipariş verdim.

İnceledim monitörü, xg2405 olan gözüme daha güzel geldi. Çok fazla oynayamadım ama çerçevenin hem kalın hem de televizyon çerçevesi gibi parlak olması benim için eksi oldu. IPS ekran çok güzel gözüküyordu ve çerçevesiz daha çok içine alıyordu. Standı da daha iyiydi. Samsung'un renklerini de beğendim özellikle curve ekranlara göre çok belliydi ama xg2405 ile arasında görüntü olarak fark göremedim çok fazla. O yüzden xg2405'i sipariş verdim.

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Benim de tercihim ViewSonic olacak gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı