Samsung LC24RG50fqrxuf eye saver modu açılınca ghosting azalıyor

ihaterain

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2019
Mesajlar
1.091
Makaleler
1
Çözümler
7
Monitör
Samsung LC24RG50FQRXUF
Samsung LC24RG50fqrxuf model monitöre sahibim ve genel olarak memnunum tek sorun denilebilecek şey ghosting ama pek fazla sorun olmuyor.
Bugün fark ettim ki eye saver mode açtığım zaman ghosting çok büyük ölçüde yok oluyor, bunun sebebi ne olabilir?
Aydınlatırsanız sevinirim.
Yani eye saver modunu açtığım zaman ne gibi değişiklikler yaşanıyor, bunu normal kullanıma uyarlamak mümkün müdür?

Not: Windows üzerinden açtığım zaman bu olay gerçekleşmiyor sadece monitörün menüsü üzerinden aktif hale getirdiğim zaman geçerli.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eye Sever parlaklık azaltır ve mavi tonlarını azaltıp kırmızı tonlarını arttırır. Parlaklık azaldığı için ghosting efektini göremiyor olabilirsin ya da monitörün harcadığı güç azaldığı için ghosting efektin oluşmasını sağlayan durumlar engelleniyordur. Monitör freesync türevi teknolojiler içeriyorsa deneme yanılma ile belki durumu düzeltebilirsin.
 
Eye sever parlaklık azaltır ve mavi tonlarını azaltıp kırmızı tonlarını arttırır. Parlaklık azaldığı için ghosting efektini göremiyor olabilirsin ya da monitörün harcadığı güç azaldığı için ghosting efektin oluşmasını sağlayan durumlar engelleniyordur. Monitör FreeSync türevi teknolojiler içeriyorsa deneme yanılma ile belki durumu düzeltebilirsin.

Arkadaşlar yazdıklarım gereksizmiş ben aynı monitöre sahip arkadaşlar için şu anda bulmuş olduğum çözümü yazayım;
FreeSync'i kapatıyoruz ardından yanıt süresini en hızlıya alıp tekrar kullanımınız doğrultusunda isterseniz tekrardan açabilirsiniz, tekrar açtığınızda yanıt süresini değiştiremeseniz bile ayarladığınız durumda kalıyor ve ghosting gözünüze bile takılmayacak kadar az şu anda.

Ayrıca neden FreeSync'i açtığım vakit bu ayarı değiştiremiyorum?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı