Samsung LC27R500 monitör 72 Hz yapma

Particle Cannon

Hectopat
Monitör ayarlarından FreeSync açıp sonra da AMD üzerinden açınca 72 Hz oldu ve seçtim.
Bu işlem monitöre uzun vadede herhangi bir zarar ve ömür kısaltmaya sebep olur mu?

Başlık yanlış olmuş ama sorum bu cevaplarsanız memnun olurum.

Monitör ayarlarından FreeSync açıp sonra da AMD üzerinden açınca 72 Hz oldu ve seçtim.
Bu işlem monitöre uzun vadede herhangi bir zarar ve ömür kısaltmaya sebep olur mu?

Hayır olmaz, Hz sadece monitör firmalarının yazılımı ve panel soğutma katkısı ile arttırılıyor.

Yani kısaca monitör firmaları sadece yazılımla ve soğutmayla milleti tokatlıyor gibi bir şey. MSI Optix G2412V 23.8" 1 ms Full HD FreeSync IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Asus VP249QGR 24" 1 ms Full HD FreeSync IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
İki monitörde aynı panele sahip, ama yazılım ile diğeri daha fazla hz'e sahip.

Hayır olmaz, Hz sadece monitör firmalarının yazılımı ve panel soğutma katkısı ile arttırılıyor.

Yani kısaca monitör firmaları sadece yazılımla ve soğutmayla milleti tokatlıyor gibi bir şey. MSI Optix G2412V 23.8" 1 ms Full HD FreeSync IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Asus VP249QGR 24" 1 ms Full HD FreeSync IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
İki monitörde aynı panele sahip, ama yazılım ile diğeri daha fazla Hz'e sahip.

Anladım hocam 72 Hz olarak kullanayım o zaman monitör 27 inç ekranı büyük olduğu için aldım zaten haxball oynayıp film izleyeceğim.

Anladım hocam 72 Hz olarak kullanayım o zaman monitör 27 inç ekranı büyük olduğu için aldım zaten haxball oynayıp film izleyeceğim.
İstersen 100 dene oda yerse. 100'hz ile ısınma/titreme falan olmazsa yapıştır gitsin.

Daha'da yükseğe çıkabilirsin, lg'nin mainboard soğutması iyi olan televizyonları 180 hz'e kadar overclock yiyor mesela. Şaka gibi ama gerçek.

İstersen 100 dene oda yerse. 100'hz ile ısınma/titreme falan olmazsa yapıştır gitsin.

Daha'da yükseğe çıkabilirsin, lg'nin mainboard soğutması iyi olan televizyonları 180 hz'e kadar overclock yiyor mesela. Şaka gibi ama gerçek.
Hocam bi yerde monitörün ömrünü kısaltıyorsunuz yazmışlardı ama...

İstersen 100 dene oda yerse. 100'Hz ile ısınma/titreme falan olmazsa yapıştır gitsin.

Daha'da yükseğe çıkabilirsin, LG'nin mainboard soğutması iyi olan televizyonları 180 Hz'e kadar overclock yiyor mesela. Şaka gibi ama gerçek.

Benim bu 60 Hz'yi 72 Hz yapmam overclock mu oluyor?

Hepsi yalan dolan ya, x markası 100 hz yazılımla diyelim Boe Panel Kullanıyor Birisi x markasıyla 144 hz boe ama aynı model numarası olan panel kullanıyor.

Benim bu 60 Hz'yi 72 Hz yapmam overclock mu oluyor?
Monitörün izin veriyor galiba zaten 72'yi eğer üstüne az daha çıkabiliyorsan çık.

60 Hz monitör aldım 72 Hz oluyormus FreeSync ile monitörde destekliyor zaten aldığımda sormuştum AMD üzerinden FreeSync açıp 72 Hz yaptım zararı olur mu acaba monitöre ömrü açısından?

60 Hz monitör aldım 72 Hz oluyormus FreeSync ile monitörde destekliyor zaten aldığımda sormuştum AMD üzerinden FreeSync açıp 72 Hz yaptım zararı olur mu acaba monitöre ömrü açısından?
Freesync, monitörün doğal yenileme hızını arttırmaz. Overclock kastettiyseniz panel ömrünü kısaltabilir ve stabil çalışmayabilir.

Pek anlamadığım için yanlış söylemiş olabilirim hocam.
Monitör üzerinden freesync açtım bide amd üzerinden açtım 72 Hz seçeneği geldi bu oc mu oluyor ?
Monitörünüzün doğal yenileme hızı, kullandığınız çözünürlük için 60 hz ise overclock olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı