Merhaba. ASUS VG27AQZ (2K IPS) kullanıyorum. Hem PS5 hem de PC için ne zamandır OLED TV veya Monitör almayı düşünüyordum. Bu ürünün Amazon'da 25 Bin'e düştüğünü, taksit seçeneğin de fazla olduğunu görünce haliyle kafam karıştı. Alıp almama konusunda kararsız kaldım. OLED hakkında pek bilgim yok. Eskiden çok yanmalar oluyormuş. Fakat anladığım kadarıyla günümüzde bu yanma sorunlarını da çözmüşler.
Ayrıca evde kullandığım monitörün cdm değeri 350, bu Samsung OLED'in cdm değeri 250. 350'den 250'e düşmek beni kötü hissettirir mi? Biliyorum OLED, IPS'e göre bambaşka seviye ama insanın o kadar para ödemesi gerekince çok tereddüt yaşıyor.
Son olarak monitör de Nvidia Gsync de yokmuş. Nvidia ekran kartı ile sorun yaşanır mı?
Monitörü kullanan varsa deneyimlerini paylaşabilirse çok sevinirim.
Bende bu monitörü alsam mı diye düşünüyorum. Şu videoya bakabilirsin baya detaylı inceliyor. CD açısından oled olduğu için bence problem olmaz. Ama cızırtı gibi bir ses geliyormuş bazı kişilerde bende kararsızım.
Bende bu monitörü alsam mı diye düşünüyorum. Şu videoya bakabilirsin baya detaylı inceliyor. CD açısından oled olduğu için bence problem olmaz. Ama cızırtı gibi bir ses geliyormuş bazı kişilerde bende kararsızım.
Ben aldım. Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Monitörden çok memnunum. O cızırtı mevzusu da arka paneldeki ledlerden geliyor. İlk aldığımda ses 5 dk kadar gitmedi. İade edecektim. Samsung'a sordum arkadaki ledin trafosu elektrik alıyormuş başta. Ondan ses geliyormuş. Şimdi sadece ilk açıldığında geliyor. 20 - 30 saniye içerisinde gidiyor.
Ben aldım. Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Monitörden çok memnunum. O cızırtı mevzusu da arka paneldeki ledlerden geliyor. İlk aldığımda ses 5 dk kadar gitmedi. İade edecektim. Samsung'a sordum arkadaki ledin trafosu elektrik alıyormuş başta. Ondan ses geliyormuş. Şimdi sadece ilk açıldığında geliyor. 20 - 30 saniye içerisinde gidiyor.
Hocam ben de yeni aldım 2 gündür kullanıyorum. Parlaklık düşük geldi sanki ama görüntü kalitesi mükemmel gerçekten. Kullandığınız önerdiğiniz bir ayar var ise söyler misiniz rica etsem?
Hocam ben de yeni aldım 2 gündür kullanıyorum. Parlaklık düşük geldi sanki ama görüntü kalitesi mükemmel gerçekten. Kullandığınız önerdiğiniz bir ayar var ise söyler misiniz rica etsem?
HDR açman gerekiyor parlaklığın artması için. Monitörün asıl olayı o aslında. Ekstra olarak HDR açtıktan sonra parlaklık ayarlarını deneyerek kendine göre düzenleyenilirsin.