Samsung M3 1 TB harici hard disk hız düşüşü

Anonim Şahıs

Decapat
SSD veya HDD modeli
Samsung M3 1tb Taşınabilir Disk - Harici Harddisk
Anakart
Asus Prime H510M-D
Samsung M3 1 TB harici hard disk adlı ürünü 6 ay önce fotoğraf ve videolarımı depolama amaçlı satın aldım fakat son zamanlarda hard diske video fotoğraf yüklerken örneğin 100 mb/s'de yüklerken bir anda 3-4 mb/s'lere kadar düşüyor ve 5-10 dakika boyunca o hızda yüklemeye devam ediyor. Bir başka örnek ise videomu açarken takılıyor aynı şekilde ilk olarak fotoğraf bulanık açılıyor 5 10 saniye sonra düzeliyor. Harici hard diski HD Tune programında taradım ama pek anlamadığım için buraya sormak istedim.

Ekran görüntüsü 2023-06-21 225516.png

Ekran görüntüsü 2023-06-21 225540.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung M3 1 TB harici hard disk adlı ürünü 6 ay önce fotoğraf ve videolarımı depolama amaçlı satın aldım fakat son zamanlarda hard diske video fotoğraf yüklerken örneğin 100 mb/s'de yüklerken bir anda 3-4 mb/s'lere kadar düşüyor ve 5-10 dakika boyunca o hızda yüklemeye devam ediyor. Bir başka örnek ise videomu açarken takılıyor aynı şekilde ilk olarak fotoğraf bulanık açılıyor 5 10 saniye sonra düzeliyor. Harici hard diski HD Tune programında taradım ama pek anlamadığım için buraya sormak istedim.

Eki Görüntüle 1831078

Eki Görüntüle 1831079

Bir tane bad sector oluşmuş. Yakın zamanda hasar aldı mı? Darbe vb durumlardan ötürü meydana gelebilecek durumlar. Ne yazık ki ilerleyen bir sorun.

@ahmttrn60 bilgisayar kasamın üstünden halıya düşmüştü. Bilgisayar kasamda yerde bu arada. Bir çözümü var mıdır bad sector hatasının?
Yani ilerlememesi için çözümleri var elbette. Ancak yine de yedek almakta yarar var. Örnek bir video atayım sizlere yüksek ihtimalle işe yarayacaktır.

Bir sorum daha olacaktı. Peki bu bad sectör belasından kurtulursam harddiskimin kapasitesi düşer mi düşerse ne kadar düşer. Teşekkür ederim şimdiden.

Yanlış hatırlamıyorsam oluşan bad sector kısmı yani dediğiniz kapasite kısmını engelliyor. Bu sayede bad sector ilerlemiyor. Tabii engellediği için bir miktar düşme yaşanır. Ancak merak etmeyin 1TB SSD örnek 800GB vs kadar düşmez. Ne kadar alansa mesale 10GB da olabilir 20GB da tam olarak hatırlamıyorum. Ancak video da bu konu hakkında yer olması lazım. Sorun zaten çözülürse bilgi ederseniz sevinirim.

Yanlış hatırlamıyorsam oluşan bad sector kısmı yani dediğiniz kapasite kısmını engelliyor bu sayede bad sector ilerlemiyor tabii engellediği için bir miktar düşme yaşanır ancak merak etmeyin 1TB SSD örnek 800GB vs kadar düşmez ne kadar alansa mesale 10GB da olabilir 20GB da tam olarak hatırlamıyorum ancak video da bu konu hakkında yer olması lazım sorun zaten çözülürse bilgi ederseniz sevinirim.

Yarın deneyip bilgilendireceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı