Samsung Note 3 ROM yükleme

MertDaniel00

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, elimde Samsung Note 3 SM-N9000Q model bir telefon var. Bu işlere ilgim var ve hazır elimde uygun bir cihaz varken içine yazılım yüklemek istiyorum. Biraz araştırdım ancak Custom ROM mu stock ROM mu yüklesem karar veremedim. Aslında benim istediğim Android 11/12 yüklemekti ancak size göre bu telefona en performanslı hangi yazılım gider? Şu anki Android sürümü 5.0 ve yeni yazılımda da Play Store vb. kullanabilmek istiyorum. Önerdiğiniz yazılımı linkiyle ve hangi programla yapacağımı yazabilirseniz çok minnettar olurum. Yardım için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında benim istediğim Android 11/12 yüklemekti ancak size göre bu telefona en performanslı hangi yazılım gider?
Bu versiyonları Note 3 için bulamazsınız. Kararlılık konusuna gelirsek Android 10 tabanlı Resurrection Remix 8 kurabilirsiniz. Gayet stabil ve özelleştirilebilir bir ROM'dur. Biraz inceleyin eğer onda karar kılarsanız eve geçtiğimde nasıl kuracağınızla ilgili detaylı bilgi veririm.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, bir kaç sorum var.
1- Ben bunu telefonum kurarsam aynı eskisi gibi uygulama indiririm; Whatsapp, Messenger vb. kurarım değil mi?
2- Kamera, mikrofon, SIM kart kullanımı ve diğer işlevlerinde herhangi bir bozulma olur mu?
3- Diyelim sıkıntı çıktı ya da arayüzü beğenmedim veya herhangi bir sebepten dolayı geri dönmek istedim, bunu yapabilir miyim?
4- Ve son olarak bütün Google uygulamalarını ve telefonun kendi sistem uygulamalarını kullanabilirim, değil mi?
Bunları sormamın nedeni ya telefonu okula gidip gelirken kullanma ya da ikinci elden verme gibi bir planım olabilir.
Bu videoyu izledim, gerçekten arayüzü şahaneymiş ve eğer benim telefonumda da bu kadar akıcı çalışırsa harika olacak çünkü şu anki haliyle kasmadan geçilmiyor .

Son düzenleme:
1- Ben bunu telefonum kurarsam aynı eskisi gibi uygulama indiririm; Whatsapp, Messenger vb. kurarım değil mi?
Evet.
2- Kamera, mikrofon, SIM kart kullanımı ve diğer işlevlerinde herhangi bir bozulma olur mu?
Kimi ROM'larda bluetooth'un, WiFi'ın çalışmaması gibi sorunlar oluyor. Bunlar ROM'un XDA'deki sayfasında belirtiliyor zaten. Beta aşamasında olmayan yani tamamlanmış bir LineageOS ya da Resurrection Remix ROM'larında böyle bir hata çok nadir olur. Varsa zaten dediğim gibi yazılır. Note 3 için kontrol ettiğimde bir hataya rastlanmadığı yazılmış. Cihazın tam model ve seri numarasını söylerseniz daha net bir şey deriz.
3- Diyelim sıkıntı çıktı ya da arayüzü beğenmedim veya herhangi bir sebepten dolayı geri dönmek istedim, bunu yapabilir miyim?
Samsung bu konuda belki de en iyi firmadır. Bilgisayara kuracağınız Odin, Samsung telefonların Download modunda bilgisayar ile cihaza yazılım veya dosya flaşlamaya yarayan bir programdır. Geri yeniden stok ROM kurabilirsiniz.
4- Ve son olarak bütün Google uygulamalarını ve telefonun kendi sistem uygulamalarını kullanabilirim, değil mi?
ROM'un yanına, bir de Gapps paketi yükleyeceğiz. Bu ROM'lar yalnızca Android'i barındırır, içersinde Google servisleri yer almaz. Telefonun işlemci mimarisi ve kurulacak olan ROM'un Android versiyonuna göre bir Gapps paketi indiririz, bu çok kolaydır.
Note 3 için bir videolu rehber mutlaka mevcuttur şimdi bakacağım.

Tamamdır teşekkürler. İlk fırsatta tam model ve seri numarasını da yazacağım.
Model Numarası: SM-N9000Q
Android Sürümü: 5.0
Android Güvenlik Yaması Düzeyi: 2017-01-01
Ana Bant Sürümü: N9000QJVUEBPJ1
Kernel Sürümü: 3.4.39-10407293 dpi@SWDD5922 #1 Mon Jan 16 17:57:38 KST 2017
Yapım Numarası: LRX21V.N9000QXXUEBQA2
ve Android için SE sürümü, Güvenlik yazılımı sürümü, KNOX sürümü yazıyor bende seri numarasını bulamadım .
Şimdi buldum.
Seri Numarası: RF1D949VGCM
----- Ekleme -----
Note 3 için bir videolu rehber mutlaka mevcuttur şimdi bakacağım.
@Gökkayahan Bulabildiyseniz atar mısınız hocam. Bir de size zahmet yüklemem gerekenlerin de linkini atabilirseniz çok memnun olurum teşekkürler. Gerekli bilgiler yukarıda vardır sanıyorum.
-----28.04.2021-----
@Gökkayahan Hocam hazır online iken gönderebilir misiniz lütfen, dün meşguldünüz sanırım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…