Samsung NP-RV511-A05TR Windows 10 Yüklendi Açılmıyor

radyoaktif

Kilopat
Katılım
9 Nisan 2014
Mesajlar
248
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler arkadaşlar. Elimde Samsung NP-RV511-A05TR model dizüstü bilgisayar. Bu bilgisayara Windows 10 Enterprise 64 bit yüklemek istedim ama CD Boot ettikten sonra Windows 10 logosunda takılı kalıyordu. Biraz araştırdıktan sonra WiFi kartını söküp öyle denediğimde sorunsuz kuruldu. Masaüstü geldikten sonra WiFi kartını tekrar takıp kapağını kapattım. Lakin yeniden başlattığımda gene Windows logosunda kaldığını fark ettim.
Samsung'un bu dizüstü PC'ye Windows 10 yüklenememesi ile alakalı yaptığı açıklamanın "Windows 10 yüklemesinler" şeklinde olduğunu okudum ama ihtimal vermek istemiyorum.

Bu noktada son çare BIOS'u update etmek ama bırakın BIOS'u nasıl yükleyeceğimi sormayı, daha bilgisayarın resmi sitesinde BIOS'u dahi bulamadım.

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa minnettar kalırım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Wifi kartı bilgisayarcılarda en fazla bulunan, bir süre sonra biriktirilmeyip çöpe atılan bir donanımdır. Bedavaya bile bulup takabilirsiniz. Sorun BIOS güncelleme ile yüksek ihtimalle çözülmeyecek fakat Samsung SW Update ile BIOS güncellemeyi deneyebilirsiniz.

http://downloadcenter.samsung.com/content/SW/201710/20171011231104998/SamsungUpdate_2.2.9.40.ZIP

Üstat cevap için teşekkürler.

Çözülebilecek bir sorun olsaydı bu kadar uğraştıktan sonra çözülürdü diye düşünüyorum. Eğer mümkünse uğraşa uğraşa bu tür cihaz sorunlarını çözmeye çalışıyorum, yok eğer mümkün değilse de en azından uğraşımın sonucunda onu anlayıp bırakıyorum. Bu cihazda da belki kullanıp başına gelmiş olan vardır diye düşünerek Windows 10 yüklemenin mümkün olup olmadığını öğrenmek için sorayım dedim.

Nette biraz araştırınca aynı cihazı kullanan bir kaç kişiden "Wifi kartını çıkartıp öyle Windows 10 kurun" şeklindeki açıklamalarına binaen Wifi kartını çıkartıp ancak öyle Windows 10 kurulumuna geçebildim ki böyle bir şeye "Ne alaka yahu" diyerek ihtimal dahi vermiyordum ama gene de kurulumu bu şekilde yapabildim.

Formattan sonra masaüstüne kadar geldim ve sürücüleri yüklemeye başlamadan önce PC'yi kapatıp tekrar Wifi kartını takıp açayım dedim ama Windows logosunda gene takıldığını fark ettim. Tüm vidalarını sıktığım için de tekrar açmaya üşendim zira sırf denemek için tekrar Wifi kartını söküp açılıyor mu diye bir bakacaktım.

En son çare olarak Bios güncelleyeyim dedim lakin resmi sitesinde Bios dosyasını göremedim ki daha önce de Samsung notebook'un BIOS güncellemesini yapmadım. Belki gözümden kaçmıştır diyerek size sorayım dedim.

Yarın verdiğiniz link yardımı ile BIOS güncellemeye çalışacağım gene olmaz ise en azından Windows 8.1 kurmayı deneyip sonucu bildiririm.

Ama her ne kadar elime çok Samsung notebook geçmese de, arada bir geçen ve bu gibi saçma sorunlar verecen cihazlarını gördükten sonra bu saatten sonra elimden geldiğince notebook almayı düşünen insanların kafasından Samsung markasını silmeyece çalışacağım. Ayrıca Samsung'un bu sorun ile alakalı çözümünün "Siz de Windows 10 yüklemeyin" şeklinde olduğunu okuduğumda resmen tokatlanmış gibi hissettim, şaka gibi :)

dd.jpg
 
Bu kadar debelenmeye gerek yok. Wifi kartını değiştirin olsun bitsin bu iş. Kolay gelsin.

Yani sorun Wifi kartında mı diyorsunuz? Wifi kartını değiştirince açılmayan Windows 10 açılacak mı hocam? Zira sahibine Wifi kart buldurttuktan sonra da olmazsa mahçup olmayayım. Ayrıca Wifi kartlarında uyum problemi olmaz değil mi? Rastgele bulacağım sağlam bir Wifi kartını takıp denemem kafi sanırım.
 
Eski olmayan herhangi bir mSATA wifi kartı alıp takmanız yeterlidir. Samsung cihazların bazılarında bu sorun birkaç kere başıma geldi farklı bir wifi adaptör takınca problem çözülüyor ama...

Cihazın BIOS'unda wifi adaptörleri için wihtelist kısıtlaması varsa o whitelist dışına çıkıp başka bir wifi adaptörü takarsan cihaz BIOS ekranını geçtikten sonra hata verip açılmaz. Samsung cihazlarda wifi whitelist kısıtlaması çok yaygın olmasa da genelde HP, Lenovo ve Toshiba cihazlarda daha yaygındır. Deneyip görmeden cihazın sahibine kesin bilgi vermeyiniz. Kolay gelsin.
 
Eski olmayan herhangi bir mSATA wifi kartı alıp takmanız yeterlidir. Samsung cihazların bazılarında bu sorun birkaç kere başıma geldi farklı bir wifi adaptör takınca problem çözülüyor ama...

Cihazın BIOS'unda wifi adaptörleri için wihtelist kısıtlaması varsa o whitelist dışına çıkıp başka bir wifi adaptörü takarsan cihaz BIOS ekranını geçtikten sonra hata verip açılmaz. Samsung cihazlarda wifi whitelist kısıtlaması çok yaygın olmasa da genelde HP, Lenovo ve Toshiba cihazlarda daha yaygındır. Deneyip görmeden cihazın sahibine kesin bilgi vermeyiniz. Kolay gelsin.


Hocam tekrar merhaba. Bilgisayarcıdan sipariş ettiğim Intel PCI-E Wifi kartını Notebook'a taktım ve "Tak-çalıştır"dır diye düşünerek Notebook'u topladığım gibi geri sahibine "Halloldu" diyerek verdim. Lakin sahibi bugün tekrar aradı ve "Her şeyi çok güzel olmuş lakin sadece Wifi çalışmıyor" dedi. Bende tekrar getirmesini söyledim ve getirdi. Notebook'un o yalama vidaları beni çok uğraştırdığı için tekrar sökmeye gözüm kesmediğinden inşallah Wifi kartının çalışması için sadece sürücü yüklemem yeterli diyerek taktığım Wifi kartının marka modeline bakıp bu doğrultuda "Intel® PROSet/Wireless N 1000" sürücüsünü indirip yükledim ama yemedi. Aygıt yöneticisinde de sadece bu yüklediğim sürücünün dosyaları gözükmekte, Wifi karta dair bir şey yok. Notebook'un kendi Wifi sürücülerini de indirdim ama gene yemedi.

Sence sorun nedir hocam? Eğer Notebook'u tekrar açmam gerekiyor ise son kez açacağım lakin bu sefer yapmadan vermeyeyim diye soruyorum. Başka bir Wifi kart mı denesem? Ayrıca Wifi kartlar Windows kendisi otomatik bulduğu için tak çalıştır mantığı ile çalışmıyor mu? Taktıktan sonra ona uygun sürücü mü yüklemek gerekiyor. Ve 2. kere sipariş edeceğim Wifi kart hakkında bir önerin var mı?

kk.jpg


hh.jpg

Intel.jpg
 
Bakın bu tür bedava bulunan parçalara para vermeyin. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum fakat dual band wifi kartlarını yakınlarıma hayrına dağıtıyorum. 2.4 GHz standart wifi adaptörlerini biriktirmiyorum bile. Muhabbetinizin olduğu bilgisayarcı varsa gidip başka bir wifi adaptörleri ile deneyin. Mevcut wifi adaptöründe sorun olabilir. Sorunun çözümünü deneye deneye bulacaksınız.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı