Samsung NX2000 vs Sony Alpha nex5

Monster00s

Hectopat
Katılım
9 Şubat 2021
Mesajlar
89
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar ben hem kaliteli doğa ve hem de yapı fotoğrafları çekmeyi seven biriyim. Direkt fotoğraf çekmeyi seviyorum ne olduğu fark etmez.
Hem de yayın yaparken kullanmak istiyorum.
Bu makineleri önerir misiniz?
Samsung olanı 750-800₺ civarına alacağım ama arkadaşlarım senin telefon ondan daha iyi çekiyordur boşa alma diyorlar fikir verir misiniz?
Telefon: Xiaomi Mi Note 10.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi şöyle söyleyeyim, eğer sadece sosyal medya üzerinde fotoğraf paylaşacaksan Note 10 ile devam edebilirsin. Ama ''ben fotoğraf çektim bunu bir editleyeyim, fotoğrafa monitörden bakayım, arşiv yapayım'' diyeceksen kesinlikle fotoğraf makinesi tavsiye ederim.
NX2000 eski bir cihaz olsa bile günümüzdeki telefonlardan daha yüksek kalitede fotoğraf çekiyor. Bunu aşağıda Apple X gibi bir telefon ve NX2000 çekilen aynı fotoğrafın detaya inilmiş halinde görebilirsin. Fotoğrafa buradan uluşabilirsin. Gündüz çekimlerinde fark çok belli olmasa bile gece loş ışıkta low light çekimlerinde uzun pozlama ve yüksek ISO'da çekim yapacağın zaman telefon parazitli çekerken NX2000'in telefona nazaran daha temiz fotoğraf çektiğini göreceksin. Fotoğraf makinesi her zaman öndedir. Adı üstünde zaten. Birinde mercimek kadar sensör varken diğerinde en az 3-4 kat daha büyük sensör mevcut.




1619470244365.png


1619472912753.png
 
Son düzenleme:
Şimdi şöyle söyleyeyim, eğer sadece sosyal medya üzerinde fotoğraf paylaşacaksan Note 10 ile devam edebilirsin. Ama "ben fotoğraf çektim bunu bir editleyeyim, fotoğrafa monitörden bakayım, arşiv yapayım" diyeceksen kesinlikle fotoğraf makinesi tavsiye ederim.
NX2000 eski bir cihaz olsa bile günümüzdeki telefonlardan daha yüksek kalitede fotoğraf çekiyor. Bunu aşağıda Apple X gibi bir telefon ve NX2000 çekilen aynı fotoğrafın detaya inilmiş halinde görebilirsin. Fotoğrafa buradan uluşabilirsin. Gündüz çekimlerinde fark çok belli olmasa bile gece loş ışıkta Low light çekimlerinde uzun pozlama ve yüksek ISO'da çekim yapacağın zaman telefon parazitli çekerken NX2000'in telefona nazaran daha temiz fotoğraf çektiğini göreceksin. Fotoğraf makinesi her zaman öndedir. Adı üstünde zaten. Birinde mercimek kadar sensör varken diğerinde en az 3-4 kat daha büyük sensör mevcut.

Eki Görüntüle 994157

Eki Görüntüle 994246

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Sosyal medyadan çok YouTube için de video çekeceğim ne yapsam bilemedim ikilemde kaldım.
Telefonla devam edip ışıklandırmaya mı para harcasam diye düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı