Samsung Odyssey G4 LS25BG400euxuf ınverse'de ghosting var

Eros55

Hectopat
Merhaba,

Bugün yeni aldığım monitörde ghosting testi yaparken inverse ghosting (ters ghosting) sorunu fark ettim. Genellikle FPS türü oyunlar oynuyorum ve bu tür oyunlar için 1 ms tepki süresi benim için oldukça önemli. Ancak, monitörün tepki süresini 1 ms yapmak için response time ayarını en yükseğe veya bir alt seviyeye aldığımda bile ters ghosting sorunu devam ediyor. Sadece en düşük seviyeye aldığımda bu sorun ortadan kalkıyor, fakat bu sefer de gecikme çok fazla oluyor.

Bu monitörü Amazon'dan aldım. Ters ghosting sorunu nedeniyle değişim talep etsem ve yeni bir monitör gönderilse bile aynı sorunla karşılaşır mıyım? Yoksa bu sorun, monitör modelinin genel bir problemi olabilir mi? Konu hakkında bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum. Eğer bu sorun çözülmeyecekse iade etmeyi düşünüyorum.

Önceki monitörüm Gamepower GPR24C1MS144 24" 144Hz 1ms modeliydi ve OverDrive ile 1 ms tepki süresini sorunsuz bir şekilde kullanabiliyordum.

İlgili test videoları: | İkinci test videosu

Merhaba,

Bugün yeni aldığım monitörde ghosting testi yaparken inverse ghosting (ters ghosting) sorunu fark ettim. Genellikle FPS türü oyunlar oynuyorum ve bu tür oyunlar için 1 ms tepki süresi benim için oldukça önemli. Ancak, monitörün tepki süresini 1 ms yapmak için response time ayarını en yükseğe veya bir alt seviyeye aldığımda bile ters ghosting sorunu devam ediyor. Sadece en düşük seviyeye aldığımda bu sorun ortadan kalkıyor, fakat bu sefer de gecikme çok fazla oluyor.

Bu monitörü Amazon'dan aldım. Ters ghosting sorunu nedeniyle değişim talep etsem ve yeni bir monitör gönderilse bile aynı sorunla karşılaşır mıyım? Yoksa bu sorun, monitör modelinin genel bir problemi olabilir mi? Konu hakkında bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum. Eğer bu sorun çözülmeyecekse iade etmeyi düşünüyorum.

Önceki monitörüm Gamepower GPR24C1MS144 24" 144Hz 1ms modeliydi ve OverDrive ile 1 ms tepki süresini sorunsuz bir şekilde kullanabiliyordum.

İlgili test videoları: | İkinci test videosu

Hocam aynı monitörü Valorant CS2 tarzı oyunlarda yüksek elolarda oynuyorum hiçbir sıkıntısı olmadı ghosting gözümle görmedim ölü pixel yoktu. Yani size denk gelmiş olabilir değişim yapın bence.

Hocam aynı monitörü Valorant CS2 tarzı oyunlarda yüksek elolarda oynuyorum hiçbir sıkıntısı olmadı ghosting gözümle görmedim ölü pixel yoktu. Yani size denk gelmiş olabilir değişim yapın bence.

Response time en yüksek aldıdğında: Extreme (MBR) oyunda hareket halinde keskinleşme böyle arkasında siyah biraz gölge gibi ghosting olmuyor mu yukarıda atığım videolardaki gibi.

Extremede kullanmayın, onda çok fazla overshoot var. Oyun oynayacağınız zaman yanıt süresini daha hızlıya alın, günlük kullanımda ise standartta kullanın. Monitör yüksek yanıt sürelerinde overshoot yapıyor. Bu normal bir durum, daha hızlıda da biraz overshoot ama oyun sırasında bir sorun yaratmıyor.

Extreme'de kullanmayın, onda çok fazla overshoot var. Oyun oynayacağınız zaman yanıt süresini daha hızlıya alın, günlük kullanımda ise standartta kullanın. Monitör yüksek yanıt sürelerinde overshoot yapıyor. Bu normal bir durum, daha hızlıda da biraz overshoot ama oyun sırasında bir sorun yaratmıyor.

Tamamda ben 1ms için aldım yukarıdaki arkadaş bir sorun yaşamadığını söylüyor sen ise aynı monitörde aynı sorunu yaşadığını söylüyorsun ben bu sorun varsa iade etmek istiyorum bu monitörde.

Bu bir sorun değil, yüksek overdrive ayarlarında overshoot olması normal bir durumdur. 1 ms tepki süresini günümüzde çoğu monitör veremiyor, 1 ms tepki süresi sadece bir pazarlama stratejisi. Söylediğin sebeplerden dolayı iade etmeni gerektirecek bir durum yok. Overdrive ayarını daha hızlıya aldığında da yine düşük tepki sürelerini elde edebiliyorsun.

Bu bir sorun değil, yüksek OverDrive ayarlarında overshoot olması normal bir durumdur. 1 ms tepki süresini günümüzde çoğu monitör veremiyor, 1 ms tepki süresi sadece bir pazarlama stratejisi. Söylediğin sebeplerden dolayı iade etmeni gerektirecek bir durum yok. OverDrive ayarını daha hızlıya aldığında da yine düşük tepki sürelerini elde edebiliyorsun.

Gamepower GPR24C1MS144 24" 144Hz 1ms eski monitörüm OverDrive ayarını en yüksekte rahatlıkla ghosting veya inverse ghosting olmadan kullanabiliyorum.

Bu bir sorun değil, yüksek OverDrive ayarlarında overshoot olması normal bir durumdur. 1 ms tepki süresini günümüzde çoğu monitör veremiyor, 1 ms tepki süresi sadece bir pazarlama stratejisi. Söylediğin sebeplerden dolayı iade etmeni gerektirecek bir durum yok. OverDrive ayarını daha hızlıya aldığında da yine düşük tepki sürelerini elde edebiliyorsun.

1ms diye parasını verdiğim monitörü en düşük geçikme ile kullanamayacaksam neden alıyorum.

Gamepower GPR24C1MS144 24" 144Hz 1ms eski monitörüm OverDrive ayarını en yüksekte rahatlıkla ghosting veya inverse ghosting olmadan kullanabiliyorum.

1ms diye parasını verdiğim monitörü niye tam en düşük geçikme ile kullanamayacaksam neden alıyorum.

Kanka arkadaşın dediği gibi sadece pazarlama stratejisinden ibaret en kaliteli 360 Hz moniler bile 2.50ms falan veriyor testlerde sen takılma bu kadar. 2.50 ms verende en iyilerinden

Kanka arkadaşın dediği gibi sadece pazarlama stratejisinden ibaret en kaliteli 360 Hz moniler bile 2.50ms falan veriyor testlerde sen takılma bu kadar. 2.50 ms verende en iyilerinden
Monitörün renkleri bir türlü içime sinmedi, sanki sürekli gece modu açıkmış gibi renkler sarımsıydı. Belki de uzun süre VA panel kullandığım için IPS panel biraz farklı geldi, emin değilim. Bir de “inverse ghosting” fark ettim, iyice kuşkulandım. Bu yüzden direkt değişim talep ettim; ancak ellerinde aynı modelden yokmuş, ben de iade işlemi başlattım. Monitörü paketleyip bantladım.

Bu deneyimden sonra artık monitör almadan önce renklerini ve tüm özelliklerini iyice araştırıp kontrol etmeden almayacağım. Gerekirse gidip Vatan Bilgisayar gibi bir mağazada birebir görüp test ederim. Şu an eski monitörümden yazıyorum; bu monitör, diğerine kıyasla renkleri daha canlı gösteriyor gibi. Gerçekten fark ediyor mu, bilemedim.

Yeni konular

Geri
Yukarı