Samsung Odyssey G5 60Hz'de kalıyor

Fatalis

Megapat
Katılım
18 Ağustos 2014
Mesajlar
4.943
Makaleler
5
Çözümler
62
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Web Tasarımcısı
Elimde Samsung Odyssey G5 27" 2K 1ms 144Hz monitör bulunmakta, sanırım monitör kronik sorunlu ancak bu sorunla ilgili çok bir veri bulamıyorum internette. Sorunum monitörün 144 veya 120Hz'de kalmıyor oluşu. Örneğin 60FPS ile sınırlandırılmış bir oyuna giriyorum ve monitörün tazeleme hızı da 60'a düşüyor, oyunu kapattığımda bile hala 60Hz oluyor ancak monitörün OSD'sine girdiğimde 144Hz ayarı seçili oluyor.

OSD'den ayarı 120Hz'e düşürünce çözülüyor ancak mevzu bahis oyuna girdiğimde yine aynı sorun olabiliyor. Bu sefer de 120'ye çektiğim ayarı 144Hz'e tekrar alıyorum yine düzeliyor. Aynı şekilde bu sorun baş gösterdiğinde Windows'taki tazeleme hızı ayarında da 60Hz dışında hiçbir seçenek çıkmıyor. Bu sorun Windows 10'da da vardı, şu an kullandığım Windows 11'de de var.

OSD'de 144Hz yazmasına rağmen monitör neden 60Hz çalışıyor anlamış değilim. Monitörü ilk aldığımda kendi kutu içeriğinden gelen DisplayPort kablosu ile bağlamıştım, sorun o mudur acaba diyerek eski monitörümün DisplayPort kablosunu denedim onda da aynı durum söz konusu. Monitör görüntüyü MSI Gaming X RTX3060 Ti 8 GB ekran kartından alıyor.

Sorun ekran kartı ile mi ilgili bilmiyorum, monitörü ekran kartım RTX3060 Ti ile birlikte aldığımdan eski ekran kartımla (RX5500 XT) deneme fırsatım olmadı ancak sorun ekran kartıyla ilgili değil gibi sanki. Çünkü yabancı forumlarda bu monitör ile 60Hz sorunları yaşayan başkalarını da gördüm. Ek olarak FreeSync ayarımın uzun bir süredir kapalı olduğunu, açsam da bir şeyin değişmediğini belirteyim.
 
Ekran kartınızın denetim uygulamasından ayarlarsanız sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir.
1665072140094.png

Burayı mı diyorsunuz? Eğer burayı diyorsanız daha önce de denedim fakat işe yaramıyor. Bu sorun yaşandığında buradaki ayarda da 60Hz dışında hiçbir seçenek çıkmıyor tıpkı Windows ayarlarında olduğu gibi.
 
Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1537052
Burayı mı diyorsunuz? Eğer burayı diyorsanız daha önce de denedim fakat işe yaramıyor. Bu sorun yaşandığında buradaki ayarda da 60Hz dışında hiçbir seçenek çıkmıyor tıpkı Windows ayarlarında olduğu gibi.

Hızlıca bir göz attım, Samsung forumlarında monitör ayarlarını sıfırladıktan sonra menüden oyun kısmından 144Hz e çektikten sonra NVIDIA kontrol panelinden de 144Hz e çekip kaydedildiği zaman birçok kişinin sorunu çözülmüş. Bu işlemi yaptınız mı ?
 
Hızlıca bir göz attım, Samsung forumlarında monitör ayarlarını sıfırladıktan sonra menüden oyun kısmından 144Hz e çektikten sonra NVIDIA kontrol panelinden de 144Hz e çekip kaydedildiği zaman birçok kişinin sorunu çözülmüş. Bu işlemi yaptınız mı?
Bunu daha önce denememiştim, şu an yaptım tekrar olacak mı diye biraz test etmem lazım.
 
Eki Görüntüle 1537792
Maalesef hocam yine aynı sorun yaşanıyor :(

Ezbere bilgilerle bu kadar oluyor hocam. Son olarak size tavsiye edebileceğim DisplayPort 1.4 sertifikalı bir kablo alın, tercihen Amazon'dan. Aldığınız kabloyla deneyin, düzelmezse iade edersiniz. Baktığım zaman herkes kablodan veya yukarı anlattığım durumdan olduğunu söyleyip bu değişikliklerle sorunu çözmüş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı