Samsung Odyssey G7 + 1TB 970 Evo Plus 8499TL

Kavisi çok fazla, oyun dışında internette gezinirken çok rahatsız edici.
Kavis konusu kişisel tercih meselesi ancak Guru3D, 1000R kavis yarıçapının insan gözü için en iyisi olduğunu söylüyor. Monitör de 1000R zaten.
 
Büyük ihtimalle yaşından büyük zamandır bu piyasaların kahrını çekiyorum. İndirimsiz şekilde Vatan'dan 20 TL'ye RAM aldığım zamanları bilirim.
Doğrudur hocam.
Sen bu hayatta ne hak ettiğini sorgulamalısın. Bir bileşenin bedeli senin 1-2 aylık emeğin etmez hiçbir zaman. O kadar bedel biçiliyorsa da o seni aşar, piyasada bulunmamalı.
Bunları sorguladım ve artık Türkiye'de yaşamıyorum. 🤷‍♂️😁
Ek bilgi vereyim, R olarak azalınca kavis artıyor. 1R tam bir çevrel çember oluyor.
Elinize sağlık hocam. Güzel bilgi.
 
@Mithat Berhan Düz ekranda radius değerinin kaça kadar çıktığını da ekleyin bence. Güzel bilgi olur.
Her monitörde farklı oluyor bu değerler. Mesela çok çok hafif eğimlidir 4000R olur, ya da Curved'a yakındır 2000R olur gibi.

Düz olanlar için belirli bir standart yok anladığım kadarıyla.
 
@Mithat Berhan Elinize sağlık. 4000R neredeyse düze tekabül ediyor gibi. :D Sonra bize farklı değer önerirdiniz belki ama siz bu ülkeye göre yapmış gibisiniz. Bunu da belirtelim ciddi takipçiler için. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıda yazan bilgi yanlış olduğu için düzelttim "düz çizginin radius'u sıfır değil sonsuzdur" diye, mesajım silinmiş. Kimin zoruna gitti tam olarak? Konuyu hortlatan adamın mesajı duruyor üstelik..
Kinlendiğin son cümlenden belli. Bu kadar kin kusmana anlam veremiyorum. Konuyu hortlatmak bir suç değil ayrıca o mesajının kaldırılmasına şükret çünkü düzelttim deyip verdiğin bilgi yanlış. O mesajının aslında yanlış bilgi olarak işaretlenmesi lazımdı ama bunun yerine kaldırmışlar.

Calculation-method-of-curvature-radius-W-F-Screen-width-in-a-flat-state-th-C-center.png


Fotoğrafta da gördüğün gibi düz ekranları temsil eden O noktası (0,0) değerini almış. 0,0 da dediğin yatay 8'e yani sonsuza benzemiyor... aşağı bakıyorum 0 c yazıyor yani düz durumdaki ekran genişliği 0 yazılmış. Tüh be yine 8 olmadı. Beşiktaş ne kısmetli bir takımmış amma!

Asıl senin zoruna giden bir şeyler var belli ki. Senin seviyene inmek istemediğim için daha fazla cevap vermyeceğim. Düzelttim deyip yanlış bilgi veren ve bu ısrarını sürdürene verdiği bilginin yanlış olduğunu yüzüne çarpmak yeterli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı