Samsung Odyssey G7 LS28BG702epxuf vs ASUS XG27ucs

Bütçe
20000
Hocam öncelikle IPS ve VA farkları:
IPS her açıdan bakarsan renklerin gitmediğini görürsün ama bayağı yanlardan, VA yanlardan bakarsan çok uçlardan renkler kaymaya başlar.
IPS monitörler en iyi renk değerlerini verirler, VA ise biraz daha eksiğini verir.
Fakat sana attığımız VA monitörlerin ve son zamanlarda piyasada dolanan VA monitörler IPS kadar renk sağlayabilir. Kontrast oranı IPS monitörlerin gördüğü Max değer bu zamana kadar 2000:1 olmuştur. VA standardı ise o sayıdan başlar, kontrast oranında hiçbir LCD panel VA panelini geçemez. Ayrıca IPS ve kaliteli VA monitörlerin gecikmesi görüntü kayması sorunları daha azdır. Evet VA ile en parlak ve en karanlık değerleri alırsın. O yüzden ikisi de ayrı karşılaştırmalara sahip fakat kontrast istiyorsan VA lazım sana.
Şimdi OLED panele gelirsek:
Her şeyin en iyisini OLED sağlar. Gerçekten en iyisini. Sonsuz karanlık gösterir çünkü siyah alanları çalıştırmaz. Gecikmesi yoktur çünkü bir komut ile yanarlar. Renkleri daima yüksek değerlerde satarlar üreticiler. Ve gelelim duyduğum en garip şeye, OLED fiyatının düşmesi. Hiç bekleme derim çünkü imkansız gibi bir şey.
Edit: G6 OLED yeni gördüğüm monitör fakat hiç düşünmüyorum fiyatının düşebileceğini.

Normalde G8 yaklaşık Samsung'un kendi sitesinde 40bin TL'ye yakın ama çoğu sitede 30bin TL civarı G6 mat ekran olduğu için OLED kalitesine zarar veriyor diye mi 30bin anlamadım ama ucuz geldi bana. Belki G8 sıkıntılı olduğu için öyledir. Bir de VA panellerde ölü piksel sorunu çok mu büyük sıkıntı mesela vatandan Neo G7 alıp da ölü pilael sıkıntısı var diye iade edenler olmuş.

Normalde G8 yaklaşık Samsung'un kendi sitesinde 40bin TL'ye yakın ama çoğu sitede 30bin TL civarı G6 mat ekran olduğu için OLED kalitesine zarar veriyor diye mi 30bin anlamadım ama ucuz geldi bana. Belki G8 sıkıntılı olduğu için öyledir. Bir de VA panellerde ölü piksel sorunu çok mu büyük sıkıntı mesela vatandan Neo G7 alıp da ölü pilael sıkıntısı var diye iade edenler olmuş.
Hocam şu ölü piksel muhabbeti çok saçma, iade hakkınız var sağlamını alana kadar iade edersiniz. Mat ve parlak ekran hakkında da parlak ekranın tek artısı cama bakarmış gibi hissiyat veriyor. Mat ekran kaliteli yapıda ise parlak ekrana gerek kalmaz. Samsung panel ve piksel dizilimi konusunda çok konuda öne fikirler ve günümüzde kullanılan panelleri ortaya atmıştır, ondan dolayı fiyatlar çok şaşırtmaz.

Hocam şu ölü piksel muhabbeti çok saçma, iade hakkınız var sağlamını alana kadar iade edersiniz. Mat ve parlak ekran hakkında da parlak ekranın tek artısı cama bakarmış gibi hissiyat veriyor. Mat ekran kaliteli yapıda ise parlak ekrana gerek kalmaz. Samsung panel ve piksel dizilimi konusunda çok konuda öne fikirler ve günümüzde kullanılan panelleri ortaya atmıştır, ondan dolayı fiyatlar çok şaşırtmaz.

Doğru diyorsun sadece VA paneli o açıdan kötülüyorlardı diye söyledim. Eğer G6 OLED 25k civarına düşerse alırım yoksa Neo G7 alırım. Neo G7 4K VA panel G6 2K OLED panel sence hangisini almalıyım?

Doğru diyorsun sadece VA paneli o açıdan kötülüyorlardı diye söyledim. Eğer G6 OLED 25k civarına düşerse alırım yoksa Neo G7 alırım. Neo G7 4K VA panel G6 2K OLED panel sence hangisini almalıyım?
Senin sisteme 2k yüksek fps uygun hocam, 4k daha çok 1080p ve 4k arası geçiş yapmak istersen uygun. Oled'in fiyatı ancak ve ancak satılmazsa düşebilir. Ayrıca ölü piksel her piksel sahibi üründe vardır o yüzden VA şart değil onun için. Herhangi bir model veya markada sorun varsa onun üretildiği yerin problemi. Normalde IPS glow sağlam üretilip sağlam taşınsa evine kadar öyle bir sorun sadece senin nasıl kullandığına bağlı ortaya çıkardı.

Senin sisteme 2K yüksek FPS uygun hocam, 4K daha çok 1080p ve 4K arası geçiş yapmak istersen uygun. OLED'in fiyatı ancak ve ancak satılmazsa düşebilir. Ayrıca ölü piksel her piksel sahibi üründe vardır o yüzden VA şart değil onun için. Herhangi bir model veya markada sorun varsa onun üretildiği yerin problemi. Normalde IPS glow sağlam üretilip sağlam taşınsa evine kadar öyle bir sorun sadece senin nasıl kullandığına bağlı ortaya çıkardı.

Tamamdır yardımın için teşekkür ederim ben büyük ihtimalle Odyssey G6 OLED alırım. Biraz beklerim fiyatı düşmezse yine alırım g6'da soğutma teknolojisi falan varmış bir de 4070 i5 4K da zorlanırdı 109 PPI değeride galiba yeterli olur en kötü iade ederim Neo g7'yi alırım.

4K ya geçme nedenim RDR2 gibi oyunlarda karakterlerin saçında falan karıncalanma oluyordu piksel piksel gözüküyordu saç telleri bu durum 2K'da yaşanmazsa iade veya satmayı düşünmem.

Bir de normal masaüstünde bile uygulamaların logolarına bakınca pikseller belli oluyor 27imç 1080p monitör aldığıma pişman oldum belki 23inç alsam daha iyiydi.

Tamamdır yardımın için teşekkür ederim ben büyük ihtimalle Odyssey G6 OLED alırım. Biraz beklerim fiyatı düşmezse yine alırım g6'da soğutma teknolojisi falan varmış bir de 4070 i5 4K da zorlanırdı 109 PPI değeride galiba yeterli olur en kötü iade ederim Neo g7'yi alırım.

4K ya geçme nedenim RDR2 gibi oyunlarda karakterlerin saçında falan karıncalanma oluyordu piksel piksel gözüküyordu saç telleri bu durum 2K'da yaşanmazsa iade veya satmayı düşünmem.

Bir de normal masaüstünde bile uygulamaların logolarına bakınca pikseller belli oluyor 27imç 1080p monitör aldığıma pişman oldum belki 23inç alsam daha iyiydi.
OLED fiyatı düşeceğini çok düşünmem ve OLED'lerde renk yanması onlara özel bir problem olsa da öyle çok hızlı yaşanmaz hatta hiç yaşanmayadabilir. RDR2 de yaşadığın o problem eğer ki bahsettiğin FHD monitör de oynadıysan onun ppi değeri düşük olduğu için kötü gözüküyor. İnç değeri artarsa ppi değerini yüksekte tutmalısın. Senin sistemin en yüksek fps verecek en elverişli çözünürlüğü 2K, 4K fps düşüşü yaşama ihtimalin var gene de oynatır tabi. Ama 2K tam ideal her şey için, yüksek fps ve grafiği zorlayabilirsin öyle.

OLED fiyatı düşeceğini çok düşünmem ve OLED'lerde renk yanması onlara özel bir problem olsa da öyle çok hızlı yaşanmaz hatta hiç yaşanmayadabilir. RDR2 de yaşadığın o problem eğer ki bahsettiğin FHD monitör de oynadıysan onun PPI değeri düşük olduğu için kötü gözüküyor. İnç değeri artarsa PPI değerini yüksekte tutmalısın. Senin sistemin en yüksek FPS verecek en elverişli çözünürlüğü 2K, 4K FPS düşüşü yaşama ihtimalin var gene de oynatır tabii. Ama 2K tam ideal her şey için, yüksek FPS ve grafiği zorlayabilirsin öyle.

Sence böyle piksellenme sıkıntısı olmaması için minimum PPI değeri kaç olmalı diğer tüm şeyleri anladım sadece 2K 27inç monitörde 109PPI değeri var onda da pikseller gözükür korkusu var bende.

Sence böyle piksellenme sıkıntısı olmaması için minimum PPI değeri kaç olmalı diğer tüm şeyleri anladım sadece 2K 27inç monitörde 109PPI değeri var onda da pikseller gözükür korkusu var bende.
Değişir hocam, kesin sayı veremem ama şunu bil FHD monitörlerde genellikle pikseller gözükür. Mesela ppi değeri 27 inç FHD monitörlerde en az 90'dan başlamalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı