Samsung One UI güncellemenin gelme zamanı neden gecikti?

Yer
Sancaktepe, İstanbul
Bildiğiniz üzere One UI 7.0, S25 serilerinde (ve bu sene çıkan Samsung'larda) halihazırda geliyor. Üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen One UI 7.0 daha S24 serilerine bile gelmedi. Bir grup kullanıcı gecikme yüzünden Samsung'un berbat bir marka olduğunu söylüyor.
Bir başka yönden ise güncelleme çoğu telefona erken gelseydi oluşabilecek optimizasyonel sorunlar yüzünden şikayet alma potansiyelleri çok yüksek olacaktı. Bu sefer de "telefonu güncelledim telefon eskisinden de kötü oldu" gibi yorumlar beklenirdi.
Siz ne düşünüyorsunuz? Bu kadar bekleyişin arkasında haklı bir sebep var mıdır? Yoksa tamamen yeni model telefon satmaya yönelik bir strateji mi? (üzerinden aylar geçmiş bence bu strateji artık etkisini kaybediyor.)

Güncellemeyi geciktirdiler yine ona rağmen sorunlu olduğu için dağıtımı durdurdular yani Samsung güncellemeyi geç vererek sorunsuz bir güncelleme sağlamadı ek olarak bu kadar bekletmesini gerektirecek öyle devasa bir yenilik yok. Animasyon, yapay zeka, kişiselleştirme, yeni seçenekler olarak kesinlikle One UI 6'ya kıyasla epey gelişti hatta bambaşka bir hale geldi ama bu kadar bekletilecek bir yenilik değildi bunlar. Ben bunları bir satış stratejisi olarak düşünüyorum çünkü Galaxy unpacked etkinliğini izleyen biri olarak o etkinliğin bir S25 serisi tanıtımı değil de One UI 7 tanıtımı olduğu barizdi ve izleyen herkes de bana katılacaktır resmen telefonların özellikleri, kendisi, getireceği yenilikleri yerine telefonların içinde olan ve diğer modelleri de gelmesi gereken güncellemeyi tanıttılar üstelik bunu sanki S25 serisine özelmiş gibi pazarladılar hatta etkinliği izleyenlerden bazıları forumda One UI 7'nin S25 serisine özel olup olmadığını sorgulamıştı ki eğer o kadar ilginiz yoksa bu konulara çok normal bir şey. Çünkü cidden S25 serisine özel gibiydi tanıtımda. Bu konuda Samsung'u destekleyen, startejiyle alakası yok diyen ve Samsung'un hatasına göz yuman kişilerin fanboy olduğunu düşünüyorum. Zaten S24 serisi mayıs civarında, a serisi haziran civarında alacak hatta bazı a modellerinin temmuza bile sarkabilme ihtimali var. Yani Samsung satacağı kadar sattı şimdi üvey modellere vermeye başlayacak ama ne gerek var ki zaten Android 16 geldi sayılır kısaca Samsung ayıp olmasın diye veriyor Android 15i.

Hocam diyanet işlerinden bahsetmiyoruz burada, milyarlarca dolarlık bir teknoloji şirketinden bahsediyoruz. Apple nasıl tüm cihazlara aynı anda sorunsuz bir güncelleme veriyorsa aynısını Samsung'da yapmak zorunda. Gerekli beta testlerine daha erken başlayıp, daha önce bitirebilirlerdi. Apple güncelleme verdiğinde hiçbir zaman sorun olmuyor mu, onlarda da ufak tefek sorunlar oluyor ama 1-2 gün içerisinde bir güncelleme yayınlayıp bu sorunu çözüyorlar. 1 hafta oldu hala Samsung sorunu çözemedi, ve bu firma Apple almayın biz de 7 yıl güncelleme vereceğiz diyerek reklamlar yapıyor. Böyle mi verecekler güncellmeyi? 7 yıl boyunca 5 ay sonra güncelleme vereceklerse hiç bu topa girmesinler daha iyi. Ben son model telefon çıktıktan sonra güncelleme almak istemiyorum. Son model telefonla 2 senelik telefon arasında işlemci dışında hiçbir fark olmadığı için satabilmek için güncelleme vermiyorlar ve sorsan en büyük Android firması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi hocam 7 Nisan oldu, 10 Nisan oldu, 14 Nisan oldu, 20 Nisan oldu hala yok. Çoktan gelmesi gerekiyordu. Bir de S24 kullanıyorum, bu telefon eskidikçe kim bilir daha ne zaman gelecek En azından telefonları düzgün de yokluğunu hissetmiyoruz. Sağ üstteki simgeler çok fazla ve çağ dışı kalmaya başladı sadece. 7 yıl güncelleme olayı benim de aklımı çeliyor artık.

İşte dananın kuyruğu burada kopuyor. Apple, arkadaşım sen iPhone 11 kullanıyorsun sana şubat ayında güncelleme veririm (yeni telefonu ve yazılımı Eylül ayında dağıtımına istinaden o tarihi verdim) demiyor. Eski bile olsa tüm telefonlara aynı anda veriyor. Tamam Samsung gibi 50 tane telefon çıkartmıyor ama yiyemeyeceği yemeğin başına da oturmuyor.

Son düzenleme:
Telefon işini yaptıklarını fakat güncelleme işini hala beceremediklerini düşünüyorum. Belki bir gün bu konuştuklarımız çağ dışı kalır da Samsung aklını başına toplayıp Apple gibi güncelleme verir. Beta sürümü falan tak diye kurabiliyoruz, bunda ona bile güvenmiyorum garanti dışı kalır falan diye.

Hocam One UI 8 ile Samsung'un bizi şaşırtıp erken davranacağını düşünüyorum. Şu anki sızıntılar öyle gösteriyor. Ondan sonrada stabil devam ederse iyi bir yere geleceklerdir bu işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…