Samsung PM961 256GB M.2 NVMe SSD nasıl?

SametK

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, Samimi bir arkadaşımdan Samsung PM961 256GB M.2 NVMe SSD almayı düşünüyorum, Ürün 2 hafta kadar kullanıldı, Önerir misiniz? Daha önce kullanan oldu mu? Yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam söylediğiniz SSD hakkında bilgi sahibi değilim. Ancak biraz araştırdım. Fiyatı hakkında bilgi sahibi değilim. 256 GB'lik diğer modeller ile karşılaştırdığımızda okuma değerleri hem MB cinsinden hem İOPS cinsinden gayet iyi. Yazma konusunda aynı şeyleri kısmen söyleyebiliriz. Cihazimiz 180K İOPS yazma hizi, 250K İOPS okuma hızına sahip. MB cinsinden bu değerler şu şekilde Okuma (2800 MB/s) Yazma(1100 MB/s) şeklindedir. Yongalar hakkinda internet üzerinde pek bir bilgi bulamadım. Günümüze göre konuşursak SSD pazarinda en başarılı firmalardan birisi Samsung'dur. Bence gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
Fiyat 300 TL, Samsung olduğu için aklıma yattı şahsen. İnternet üzerinde incelemelere baktım biraz, Piyasada çok fazla olmaması yüzünden aklıma takıldı biraz.
Hocam evet Samsung bu konuda işin piiridir. Kimse laf etmiyor. Ancak bazen fiyat-performans ilişkisi karşılaştirilmali. Şahsen Samsung 970 EVO 500 GB modeli 800 ₺ civarındaydı. Ben Corsair Force MP510 960GB modelini 990₺ ye satın aldım. Aşırı memnunum. Koşullar ve bütçe mutlaka değerlendirilmelidir.
Uygun fiyata alıyorum.
Özelliklerine baktım ama S.M.A.R.T ve TRIM desteğini göremedim ve IOPS değerlerini de pek beğenmedim. Bir NVMe SSD'ye yakışmıyor. Ne kadara verecek sana?
300 TL.
Hani SATA SSD alacaktınız, değiştirdiniz mi fikrinizi ? Ne kadara alacaksınız bu Samsung PM961'i ?
Kararımı SATA SSD olarak vermiştim, Arkadaşım bu var deyince aklıma yattı, Araya bayram girince sipariş veremedim.

Son düzenleme:
İster SATA ister PCIe olsun, S.M.A.R.T ve TRIM desteği olmayan bir SSD'yi ben kullanmam. Ama keyif senin.
Hocam 256 GB'lik modellerde okuma hızı açısından gayet iyi değerlere sahiptir. Lütfen yanlış bilgilendirmeyin. Pardon ama NVMe protokolunu sonuna kadar kullanan SSD'lerin depolama boyutları 500GB'dan başlıyor.
Saçmalama bir sürü var. Kingston M.2 SSD örneğin bu SSD, arada 50 lira fark var ama PM961'den çok daha iyi.

Son düzenleme:
İster SATA ister PCIe olsun, S.M.A.R.T ve TRIM desteği olmayan bir SSD'yi ben kullanmam. Ama keyif senin.

Saçmalama bir sürü var. Kingston M.2 SSD örneğin bu SSD, arada 50 lira fark var ama PM961'den çok daha iyi.
Pardon ama nasıl iyidir ? Nanokatalog berbat bir site ürünün size ulaşacağı bile meçhul. Nanokatalog gibi bir siteden baktığınız ürünün fiyatı normal fiyatıyla çok fark eder. Ayrıca burada 150 TBW yazma ömrü vermişler. KC2000 Katı Hal Sürücüsü (SSD) - M.2 NVMe 3D NAND – 250GB - 2TB - Kingston Technology Siz Disk sağlığını denetlemeniz için illaha S.M.A.R.T desteğine ihtiyacınız yok. Bu iş için farklı yollar mevcut. Ayrıca önerdiğiniz modelin TLC yongalarinin üretim teknolojisi çok kısa TBW degerleri içindir. 150 TBW yazma yaklaşık aktif kullanım ile 1 senede dolacaktır. Samsung bu işin piiridir. Ayrıca anlattığınız gibi bir fark yoktur. Kingston KC 2000 modeli için hız farki sadece okuma yönündedir. Sırf biraz daha hızlı alayım diye ömür vaadetmeyen bir SSD kullanacaksanız oda sizin seçiminiz. Ayrıca uslubunuza dikkat edin. "Saçlamala" şeklinde bir itham şekli yoktur.
Bu arada değerler şu şekilde verilmiştir.
Kingston KC2000 250 GB
Okuma (3000MB/s) 4K İOPS 350K
Yazma ( 1100MB/s) 4K İOPS 250K
PM961 256 GB
Okuma ( 1100MB/s) 4K İOPS 250K
Yazma ( 2800MB/s) 4K İOPS 150K

Bu arkadaş zaten çok profosyonel olmadığı için İOPS farkını günlük kullanımda hissetmeyecektir. Zaten SSD'nin boyutu dolayısıyla kurabileceği programlar sınırlıdır. S.M.A.R.T ve T.R.İ.M özelliklerinin eksiği hiçbir ekşi katmaz. Kendiniz bir düşünce yapısına girmişsiniz kurtulamiyorsunuz. Kingston gibi basit ömürlü bir firmanın yongalarına güveneceğime işin Piiri Samsung'a güvenirim.[/QUOTE]
Siz arkadaşa rezil bir firmadan 50 TL fark ile daha iyi bir SSD alabileceğini söylüyorsunuz. Nanokatalog'u biraz araştırın. Aylarca ürününe ulaşamayan mağdur insanlar var. Ürünlerin neredeyse hepsi yurtdışından geliyor. Ayrıca bu arkadaş 100 TL farkı (eğer iyi bir siteden almak isterse) sadece İOPS değeri için odememelidir. SSD'ler yıllarca hızlarıyla gündemde oldular. Fakat kimse sağlık faktorunden bahsetmedi. Kingston uzun ömürlü değildir. Samsung'u tercih edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pardon ama nasıl iyidir ? Nanokatalog berbat bir site ürünün size ulaşacağı bile meçhul. Nanokatalog gibi bir siteden baktığınız ürünün fiyatı normal fiyatıyla çok fark eder. Ayrıca burada 150 TBW yazma ömrü vermişler. KC2000 Katı Hal Sürücüsü (SSD) - M.2 NVMe 3D NAND – 250GB - 2TB - Kingston Technology Siz Disk sağlığını denetlemeniz için illaha S.M.A.R.T desteğine ihtiyacınız yok. Bu iş için farklı yollar mevcut. Ayrıca önerdiğiniz modelin TLC yongalarinin üretim teknolojisi çok kısa TBW degerleri içindir. 150 TBW yazma yaklaşık aktif kullanım ile 1 senede dolacaktır. Samsung bu işin piiridir. Ayrıca anlattığınız gibi bir fark yoktur. Kingston KC 2000 modeli için hız farki sadece okuma yönündedir. Sırf biraz daha hızlı alayım diye ömür vaadetmeyen bir SSD kullanacaksanız oda sizin seçiminiz. Ayrıca uslubunuza dikkat edin. "Saçlamala" şeklinde bir itham şekli yoktur.
Bu arada değerler şu şekilde verilmiştir.
Kingston KC2000 250 GB
Okuma (3000MB/s) 4K İOPS 350K
Yazma ( 1100MB/s) 4K İOPS 250K
PM961 256 GB
Okuma ( 1100MB/s) 4K İOPS 250K
Yazma ( 2800MB/s) 4K İOPS 150K

Bu arkadaş zaten çok profosyonel olmadığı için IOPS farkını günlük kullanımda hissetmeyecektir. Zaten SSD'nin boyutu dolayısıyla kurabileceği programlar sınırlıdır. S.M.A.R.T ve TRIM özelliklerinin eksiği hiçbir ekşi katmaz. Kendiniz bir düşünce yapısına girmişsiniz kurtulamiyorsunuz. Kingston gibi basit ömürlü bir firmanın yongalarına güveneceğime işin Piiri Samsung'a güvenirim.
Siz arkadaşa rezil bir firmadan 50 TL fark ile daha iyi bir SSD alabileceğini söylüyorsunuz. Nanokatalog'u biraz araştırın. Aylarca ürününe ulaşamayan mağdur insanlar var. Ürünlerin neredeyse hepsi yurtdışından geliyor. Ayrıca bu arkadaş 100 TL farkı (eğer iyi bir siteden almak isterse) sadece İOPS değeri için odememelidir. SSD'ler yıllarca hızlarıyla gündemde oldular. Fakat kimse sağlık faktorunden bahsetmedi. Kingston uzun ömürlü değildir. Samsung'u tercih edebilirsiniz.
[/QUOTE]

Arada 100 bin IOPS fark var. 100 bin IOPS fark programsız bariz şekilde hissedilir. Anlamıyorsan bu işlerden hiç girip bilgi kirliliği oluşturma ve insanları yanlış yönlendirme. S.M.A.R.T ve TRIM'in ne olduğunu da araştır öğren. Ayrıca ben bu SSD'yi öneriyorum demedim. "NVMe protokolünü sonuna kadar kullanan SSD'ler 500GB'den başlıyor" yazmışsın çünkü. Bunu alıp almaması beni ilgilendirmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı