Samsung S22 Ultra 512 GB vs Xiaomi 12 Pro 512 GB

Samsung S22 Ultra mı? Xiaomi 12 Pro mu?

  • Samsung S22 Ultra

  • Xiaomi 12 Pro


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Bütçe
20000-30000

anilk91

Kilopat
Katılım
2 Mayıs 2016
Mesajlar
269
Çözümler
2
Arkadaşlar öncelikle selam.

Daha önce yurt dışından gelen Xiaomi Mi Note 10 Pro kullandım. Telefondan aşırı memnundum ancak benim muzurluğum nedeniyle telefon biraz harap oldu :D kamerasından aşırı derecede memnundum telefondan ancak şu an telefon açılmadığından kullanamıyorum da :D tamirde kendileri ama gelince satmayı düşünüyorum.

Telefon kullanırken benim için önemli olan özellikler kasanın metal olması, arka kapağın cam olması, telefonun akıcı olması, oyun oynarken donma kasma yapmadan beni taşıması, arka planda birçok işlem açık olsa dahi yorulmadan işini yapması, ekran parlaklığının yerinde ve canlı olması, şarjının beni tam bir gün idare etmese de en az 8 saat idare etmesine özen gösteririm.

Şimdi hal böyle olunca tüm telefonlar arasında sadece iki model arasında kaldım. Samsung S22 Ultra 512 GB ve Xiaomi 12 Pro 512 GB.

Bu iki telefonda da kendilerine göre artıları eksileri var ne yazık ki. Her ne kadar Samsung'a yıllardan süre gelen bir gıcıklığım olsa da gönlüm şu an Samsung'dan yana. Çünkü ben resim çekmeyi, yakınlaştırma yaparak uzaktaki nesneleri ve yazıları okumayı, portre modunda çekim yapmayı, telefonu makro modunda mikroskop gibi kullanmayı, manzara çekmeyi vs seviyorum. Hal böyle olunca bariz olarak kamerası tartışmasız Samsung'un daha iyi. İşlemcilerinden yana zaten sıkıntı yok. İzlediğim inceleme videolarında akışkanlık Samsung'da daha hoş olduğunu söylemekte. Ekran deseniz zaten 1750 nit parlaklık ve kameranın 8K video çekmesi, ön kameranın 4K video çekebilmesi, kablosuz şarj desteğinin olması, USB portundan 4K görüntü alınabilmesi, USB portunun USB 3.2 destekli olması, s-pen olması, suya & toza dayanıklı olması vs bunlar güzel detaylar.

Ancak kafama yatmayan ufak tefen sorunlar var bunlardan birincisi 28-30 bin liralık telefon üretiyorsun neden 45W hızlı şarj koyuyorsun arkadaş, koysana 100-120W hızlı şarj gözümüz kapalı alalım. Ha yüksek hızlı şarj koymadığı gibi bir de kutudan şarj aleti de çıkmaması cabası :D Xiaomi'ye göre piksel yoğunluğunun biraz daha az olması gözle görülür bir fark yaratır mı bilmiyorum. Aklıma takılan farklı bir soru da iki telefonda da aynı mimari işlemci ve RAM kullanılmasına rağmen neden ikisinin AnTuTu ve geekbench 5 (multi-Core) puanları arasında farklılıklar var? Özellikle AnTuTu puanları arası bayağı açık. Son olarak hoparlör ve ses konusunda aklım tamamen Xiaomi 12 Pro'da vallahi. Samsung ses konusunda beni üzermi bilmiyorum. Daha önce stereo hoparlörlü telefon kullandığım için o saran ses hissiyatını biliyorum. Samsung'da da oyunda dizide filmde vs. saran sesi elde edebilir miyim acaba? Özellikle oyun oynarken telefon elimdeyken hoparlörün kapanma riski olur mu mesela?

Sizden ricam sadece bu iki telefon için yorum yapalım arkadaşlar. Yok niye bunları alıyosun şu daha iyi bu daha iyi ya da iPhone hepsini sollar falan gibi konu dışı yorumlar yapmayınız.

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı