Samsung S22'nin Türkiye modelinde Snapdragon kullanılmasını nasıl buldunuz?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Samsung, 2013'ten beri Galaxy S serisi telefonlarında Exynos ve Snapdragon sürümleri sunuyor. ABD ve Çin'de Snapdragon satılırken diğer ülkelerde Exynos satılıyor. Doğal olarak da S22'den önceki tüm S serisi telefonlar Türkiye'de Exynos işlemci kullanıyordu.

Fakat Samsung, S22 serisi ile birlikte şok bir karara imza attı. Samsung'un Türkiye pazarında satacağı S22 serisi telefonlar Snapdragon 8 Gen 1 işlemci kullanacak. Exynos 2200'lü model ise Türkiye'de satılmayacak.

Peki siz bu kararı nasıl buldunuz?

Ben açıkçası hem iyi hem de kötü buldum.

Kötü bulmamın sebebi bu kararın tam da AMD RDNA 2.0 mimarili GPU'ya sahip olan Exynos 2200'ün tanıtılmasından sonra yapılması. Yani Türkiye'de RDNA 2.0 mimarili GPU'ya sahip bir Samsung telefon olmayacak olması üzdü. Yani açıkçası bence yanlış bir zamanda Snapdragon'a geçiş kararı verildi.

İyi bulmamın sebebi ise Exynos modellerin genel olarak işlemci performansı konusunda Snapdragon modeller kadar iyi bir iş çıkarmaması. Ayrıca Exynos modellerde uzun kullanımda performans düşüşleri yaşanıyordu. Snapdragon modellerde ise genel olarak böyle bir sorun yok. Ayrıca Snapdragon işlemcili modellere çok daha fazla Custom ROM'lar çıkıyor. Çünkü Custom ROM geliştiricileri genellikle ABD'ye yer alıyor. ABD'de de Snapdragon modeller satıldığı için doğal olarak geliştiriciler de Snapdragon modele göre ROM yapıyor. Bu ROM'lar da Exynos modellere kurulamıyor.

Bu yüzden Snapdragon modelin gelecek olması bence hem kötü hem de iyi.

Sizin düşünceniz nedir?

Bence çok iyi olmuş. Snapdragon şahsen Android telefonda bulunacak en iyi işlemcilerden (chipset) biri. Ama Exynos kötü demedim yanlış anlamayın

Exynos kendini kanıtlayana kadar SD'nin gelmesi iyi olmuş ancak en azından S20 FE'de olduğu gibi iki farklı model de satılabilirdi.
Aslında en doğrusu sizin dediğinizin yapılmasıydı. Samsung'un bir anda Exynos'tan çat diye Snapdragon'a geçmesi bence doğru değil. Evet, Snapdragon işlemciler genel olarak hep Exynos'un önünde gitti. Fakat en azından isteyen Exynos, isteyen de Snapdragon modeli alabilmeliydi. Bu açıdan üzücü oldu.

Ayrıca üstteki arkadaşın da dediği gibi Snapdragon 8 Gen 1'de performans kararlılığı eski nesil Snapdragon işlemciler kadar iyi değilmiş. Tabii ki Samsung telefonda durum nedir, orası henüz bilinmiyor. Cihazlar üzerinde görmek gerekiyor.

Kaç yıldır AMD GPU'lu Exynos gelecek diye bekliyordum. Bu sefer de yeni nesil Snapdragon koyup satmaya kalkacaklar. Hiç yoktan belli mağazalarda satılırsa güzel olur.

S22 ailesinde Exynos 2200 işlemci olacak ve bu işlemcide de AMD GPU kullanılacak denildiğinden beri çok büyük merakla bu işlemciyi ve bu cihazları bekliyordum. Ancak, adı bile geçmedi hiçbir yerde. Hangi ülkelerde olacak? Bunu bilen var mı?

Adamlar ne yapsın, yağmur gibi yağdı mailler protestolar telefon almamalar bu sefer de SD işlemcili gönderdiler kendimiz ettik kendimiz bulduk

Adamlar ne yapsın, yağmur gibi yağdı mailler protestolar telefon almamalar bu sefer de SD işlemcili gönderdiler kendimiz ettik kendimiz bulduk
Yok abi, gelmemesi iyi olmuş. Samsung Türkiye, editörlere ön gösterim yaparken Exynos'lu modeli de getirmiş. Hatta Erdi Özüağ testlerini falan yapmış, iki işlemcili modeli kıyaslamış. Aralarında ciddi bir performans farklılığı var. Exynos'lu model bayağı gerisinde kalıyor. Yazılım güncellemesine ihtiyacı var. Tabi yazılım güncellemesiyle ne kadar düzelir o bir soru işareti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…