Elma-armut karşılaştırması gibi olmuş bence.
Bugüne kadar ilk iPhone dahil olmak üzere birçok iPhone modeli, HTC One X, LG g2, Xiaomi Mi mix 3, S22Ultra gibi telefonlar kullandım.
Onex'in kronik Wi-Fi sorunu, LG g2'nin sorunsuzluğu ile birlikte, Xiaomi'nin özellikle "yazılım" tarafındaki dandikliği en dikkat çekici şey oldu kullandıklarım arasında.
Kullanım tecrübesi anlamında Xiaomi'nin bir eksikliği şusu busu yok gibi, normal Android işte alıp kullanıyorsunuz. Ancak sorunları giderme, güncelleme verme vesaire anlamında kesinlikle başarısız.
Mix 3 gibi bir telefon o zamanın çoğu modeline göre "üst düzey" gibi görünürken, adamlar o dönemde en az 10 tane alt ve orta segment model çıkarıp, devamlı olarak güncelleme verdiler bunlara. Mix3'e bir türlü gelmedi, telefonu eskittiler resmen. Çooook sonra Çin'de güncelleme verip, global versiyona yine bir şey vermediler. Telefonu elden çıkardım, aylar sonra global sürümü geldi. Bu anlamda Xiaomi'ye uyuz oldum ve bir daha almam dedim mesela.
S20 tecrübesi bence istisna gibi. Ha hoş, bazı modellerin kronikleri var, araştırmak lazım.
S22u ile gayet memnunum mesela 2 seneyi geçti telefon, ne bir sorun oldu ne bir şey. Çoğu zaman baştan bile başlatmıyorum.