İki telefon arasında kaldım. Bazıları 13'ü övüyor bazıları S24'ü. Exynos 2400 7 senelik güncellemeyi kaldırabilir mi? Bir de Android'lerdeki Instagram'a story atarken kaliteyi düşürme sorunu hâlâ devam ediyor mu?
Bi kere S24 aslında iPhone 15’e rakip bir telefon, yani 13’ü her türlü ezer geçer ama iPhone’un iPhone olması ve değerini koruması gibi diğer sebeplerden dolayı tercih edilebiliyor. Exynos 2400 gerçekten güzel bir işlemci bence 7 yıl güncellemelerin hepsini rahatça kaldırır
Açıkçası kendim 16 Pro Max sipariş etmeme rağmen Samsung'un son modellerinin gayet tatminkar olduğunu düşünüyorum. 13 çıkalı 3 sene oldu iOS 21 son güncellemesi olur 18'i saymazsak 3 güncellemesi kaldı. Exynos 2400 kötü değildir ama Snapdragonlar kadar iyi değildir ama üzmez de. 7 sene güncelleme konusunda biraz hayalperest görüyorum ama rahat 5 sene verirler. 7 sene de verebilirler sonuçta söz vermişler. Halihazırda güncel bir cihazken 3 yıl önceki 13'ü almak mantıklı olmaz diye düşünüyorum. S24'ün rakibi de 13 değildir 15-16 modelleridir.
@Onur 2604@Fatieh Yurtdışı veya yurtiçi hiç mühim değil, fiyatsal olarak, özellik olarak asla kıyaslanamaz. Herşeyi geçtim, Android olması bile başlı başına yeterlidir, kıyaslanamayacak olması.
Arkadaş haklı sadece kenidni ifade edememiş tam olarak. S24'ün dengi yok. S24'ü Pro serisi ile karşılaştırmak mantıksız olur, Pro'nun dengi Utra serisi ve tüm normal İphone'lar S24 ile kıyaslanamaz.
Bunun temel sebebi de 60 hz ekran ve kısıtlanmış özelliklerdir.
İçine oldukça güçlü bir işlemci konuyor fakat bir oyun açtığınızda 60 fps üstü alamıyorsunuz, öbür tarafta 120 fps oyunculuk var. Burada bahsetiğim cihazın gücünüzden yararlanamamanız. Bunun gibi çeşitli şeyler var. Type C nesli v.s