Çözüldü Custom ROM Recovery Samsung SM-T590 LineageOS ve TWRP nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Atakan K

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| Ryzen 5 3600 | GTX 1660 Super |
Cihazımın yavaşlaması sonucu ROM atmaya karar verdim. Şu anda cihazımda hiçbir oynama yapmadım. Elimde SD kart ve PC var. Hangi yazılımları kurmalıyım, hangi dosyaları indirmeliyim? ROM'u ve TWRP'yi nasıl kuracağım? OEM kilidini nasıl açacağım? ROM yedeğini nasıl alacağım? Cihaz brick olursa ne yapacağım?
Kısaca hiçbir şey bilmiyorum, detaylıca yardımcı olursanız sevinirim. Linkteki ROM dosyasının Android 13 sürümlerinden hangisini önerirsiniz?
@Heribert Yavuz

Çözüm

Buradan stock ROM indirebilirsiniz. (bozulursa kurtarabilmek için.)

Sürücüyü kurmayı unutmayın.

Bunları bilgisayara indirdikten sonra işlemlere başlayabiliriz. İlk iş geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklama ve OEM kilidini açmak olsun, açtıktan sonra cihazı kapatın ve ses tuşlarına basılı tutarken cihazı bilgisayara bağlayın, mavi ekran geldiğinde ses arttırma tuşuna basılı tutun, sizden kilidin açılıp açılmamasını soracak, orada ses arttırma ile evet deyin ve cihazın açılmasını bekleyin.

Açılınca cihazı kurun ve ağa bağlayın daha sonra geliştirici seçeneklerine girip OEM kilidi seçeneğinin pasif durumda olduğunu kontrol edin ve USB hata ayıklamasını açın.

Buraya kadar yapabildiyseniz haber edin devam edelim hocam.
Custom ROM'da rastgele deneyebilirsiniz.
Stock ROM'da en son sürümü indirin kurun.
Yine Lineage kuruyorum öyleyse. Şimdi cihazda neler yapmam lazım peki hocam? Dosyayı indirdim, cihazda hangi şeyleri sileceğim TWRP'den? GApps kurmadan MicroG falan kursam olur mu?

Yine lineage kuruyorum öyleyse. Şimdi cihazda neler yapmam lazım peki hocam? Dosyayı indirdim, cihazda hangi şeyleri sileceğim TWRP'den? GApps kurmadan MicroG falan kursam olur mu?

Full wipe yapın cihaza önce. Direkt vanillia olarak kurun bir deneyin.

Full wipe yapın cihaza önce. Direkt vanillia olarak kurun bir deneyin.
Vanilla nasıl oluyor? Full Wipe dediğiniz işlemi nasıl yapacağım? Kusura bakmayın bu konularda biraz cahilim.

Vanilla nasıl oluyor? Full wipe dediğiniz işlemi nasıl yapacağım? Kusura bakmayın bu konularda biraz cahilim.

Vanillia direk Google servisleri olmadığı anlamına geliyor.
Wipe kısmından hepsini Wipe'la.

Son Lineage dosyasını indiriyorum.

Dosya indi, Advanced kısmından SD kartı da sileyim mi? ROM dosyasını ona atıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı