Samsung SSD 980 SSD'de DRAM özelliği büyük dosyalar yazmak için mi?

mehmet5148

Picopat
Katılım
29 Temmuz 2022
Mesajlar
218
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bazı insanlar Samsung 980 modele Windows kurmayın diyorlar. Ama kurdum güzel çalışıyor fakat host Memory buffer özelliği yani bilgisayarımın RAM'inden yiyor. Bu dram özellik SSD büyük dosyalar yazmak için mi? Ben fazla dosya yazan değilim de sadece Steam oyunu kuruyorum. Dram özellik veri yazmayla alakalı mı?
 
DRAM geçici verileri depolar. DRAM olmadığınd NAND yongalarına depolar geçici verileri. Bu da dosya transferi falan yaparken hız düşmesine sebep olur. Uzun vaadede ise sağlığının azalmasına neden olur, DRAMless bir SSD’nin ömrü DRAM’li bir SSD’ye göre daha kısa olur yani. 980 önermediğimiz bir model. 970 EVO Plus alsaydınız keşke.
 
Dram geçici verileri depolar. Dram olmadığınd NAND yongalarına depolar geçici verileri. Bu da dosya transferi falan yaparken hız düşmesine sebep olur. Uzun vaadede ise sağlığının azalmasına neden olur, dram'less bir SSD'nin ömrü Dram'li bir SSD'ye göre daha kısa olur yani. 980 önermediğimiz bir model. 970 EVO Plus alsaydınız keşke.

Ama host Memory buffer özelliği var bilgisayarın RAM'ini kullanıyor. Ayrıca büyük dosya yazmıyorum ben sadece Steam oyunu kuruyorum o kadar.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı