Samsung SyncMaster T220 görüntü vermiyor

Kilır

Decapat
Daha fazla  
Uzun süredir kullandığım monitör var ve bugün baktığımda monitörde görüntü yoktu. Bilgisayarla veya kabloyla alakalı bir şey diye düşündüm ama monitörün menüsü de gözükmüyordu. Kabloları tak çıkar yapıp monitörü tekrar açtım ve görüntü geldi ama karanlıktı ve ekranın ortasında nokta nokta çizgiler vardı. Sonra ekran iyice karardı ve görüntü yine gitti. Her yeni açışımda böyle oluyor, sizce monitörün güç tarafında mı bir sorun var yoksa donanımsal mı?

O dediğiniz çizgilerin fotoğrafı var mı?

Bana donanımsal olarak panel yanmış veya arızalanmış gibi geldi ama tam aksine kablodanda olabiliyor. Kablo bükün edin öyle düzelebilir zamanında eski monitörümde de aynı sorun vardı. Mümkünse başak bir kablo veya girişle deneyin hem görüntü kablosu hem de güç kablosu.

Ayrıca aynı bilgisayardaki ikinci monitör normal çalışıyor

Kabloları değiştirmey ideneyin dediğim gibi aynı şekilde portları da değiştirin mümkünse baktınız sorunsu çalışıyor o zaman sorun ya kabloda ya da portta.

O dediğiniz çizgilerin fotoğrafı var mı?

Bana donanımsal olarak panel yanmış veya arızalanmış gibi geldi ama tam aksine kablodanda olabiliyor. Kablo bükün edin öyle düzelebilir zamanında eski monitörümde de aynı sorun vardı. Mümkünse başak bir kablo veya girişle deneyin hem görüntü kablosu hem de güç kablosu.
Bundan önce de birkaç gündür ekran sürekli kararıp aydınlanıyordu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241112_212103_Gallery.jpg
    Screenshot_20241112_212103_Gallery.jpg
    35,6 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_20241112_212131_Gallery.jpg
    Screenshot_20241112_212131_Gallery.jpg
    56 KB · Görüntüleme: 8
Bundan önce de birkaç gündür ekran sürekli kararıp aydınlanıyordu.

Spider-Man'li olana benzer sorun bende de oldu. Görüntü kablosunun gevşekliğinden oluyordu. Kablodan olabilir en kötü ihtimal panel arızası. Kabloları değiştirmekten başka bir çözüm yolu yok gibi. Olmazsa başka port deneyin. Çevirici kullanıyorsanız oda tetikler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı