Samsung Tab S11 Ultra mı iPad Air mi?

45 bin liraya çıkıp aldığım tabletin 11 inç olmasını istemem şahsen o yüzden seçenek bile değil benim için şu an.
Hocam ekran boyutunu fiyat algısı olarak görmeyin. Ekran boyutlarının bir seçenek olması tamamen kullanıcıya uygun şekilde seçilsin diye var. İki cihaz aynı fiyata olsun, biri 11 diğeri 13 inc diyelim, ben kompakt, hafif ve yer kaplamayan bir cihaz istiyorsam direkt 11 olanı tercih ederim, fiyatı umrumda olmaz. Daha büyük ekrana ihtiyacım varsa ve taşıması problem olmayacaksa direkt büyük olana yönelirim. S9 Ultra da kullandım, 11 inc iPad Air’da kullandım. Şu an elimin altında da M2 11 inc Air var mesela. Ultra kullanırken de memnundum, taşımaktan şikayetçi değildim ancak 11 inc olan cihazı küçük tablet çantama koyarak ekstra bir sırt çantası almadan evden çıkabiliyorum. Hepsinin kullanılabilirliği farklı, kendilerine göre avantajları var.

Burada kilit soru sizin neye ihtiyacınız var? Fiyata göre ekran seçecekseniz işiniz iş…

Hocam ekran boyutunu fiyat algısı olarak görmeyin. Ekran boyutlarının bir seçenek olması tamamen kullanıcıya uygun şekilde seçilsin diye var. İki cihaz aynı fiyata olsun, biri 11 diğeri 13 inc diyelim, ben kompakt, hafif ve yer kaplamayan bir cihaz istiyorsam direkt 11 olanı tercih ederim, fiyatı umrumda olmaz. Daha büyük ekrana ihtiyacım varsa ve taşıması problem olmayacaksa direkt büyük olana yönelirim. S9 Ultra da kullandım, 11 inc iPad Air’da kullandım. Şu an elimin altında da M2 11 inc Air var mesela. Ultra kullanırken de memnundum, taşımaktan şikayetçi değildim ancak 11 inc olan cihazı küçük tablet çantama koyarak ekstra bir sırt çantası almadan evden çıkabiliyorum. Hepsinin kullanılabilirliği farklı, kendilerine göre avantajları var.

Burada kilit soru sizin neye ihtiyacınız var? Fiyata göre ekran seçecekseniz işiniz iş…
Yazmıştım aslında ders ve not alma konusunda yardımcı olması en büyük ihtiyacım. Samsung özelinde multitask ve yapay zekası hoşuma giderken apple biraz daha uzun ömürlü ve not alma konusu felan iyi. Aslında ekran olarak daha fazla para verdiğim tabletin biraz daha büyük olmasını isterim. S10+ ekranı aslında tam ideal boyutta benim için hatta. Bir de kendi modellerinin arasında bile fiyat farkı çok fazla geliyor. Yarın bakacağım zaten inceler kararımı veririm.

Yazmıştım aslında ders ve not alma konusunda yardımcı olması en büyük ihtiyacım. Samsung özelinde multitask ve yapay zekası hoşuma giderken apple biraz daha uzun ömürlü ve not alma konusu felan iyi. Aslında ekran olarak daha fazla para verdiğim tabletin biraz daha büyük olmasını isterim. S10+ ekranı aslında tam ideal boyutta benim için hatta. Bir de kendi modellerinin arasında bile fiyat farkı çok fazla geliyor. Yarın bakacağım zaten inceler kararımı veririm.
Yaklaşık 5 yıl eğitim hayatımda okul içerisinde kullandım tablet. Şu anda da yüksek lisansta devam ediyorum. Sınıfta çıkarıp masaya koyarak kalemle not alma konusunda 11 inclerin eline hiçbiri su dökemez. Kısıtlı alanda çok pratik ve kullanışlılar. Sınıf ortamında 14.6 inc makineyi açıp koyarsanız çok sırıtır ve anksiyete azdırır. :D Zaten kullanışlı da olmaz o şekil için. 12.4 bir nebze daha iyidir ancak dediğim gibi çantadan çıkar, sıraya koy not al modu için 11 en ideali.

Ben de tıp 2. sınıf öğrencisi olarak bu ikilemde kalmıştım ve S10 Ultra aldım, gelmesini bekliyorum. Burada esas mevzu tabletten beklentileriniz. Şu an kullandığım 12.4" S7 FE zaten kasarak da olsa işimi görüyordu. Zira benim tablette işim video izlemek ve aynı anda 5-6 uygulamayı sorunsuz bir şekilde çalıştırmak. Fakat önümüzdeki 5 sene daha konforlu bir deneyim istediğim için ve muhtemelen S7 FE 1-2 sene sonra iyice kasmaya başlayacağı için şimdiden degistirip bunu kardeşime vermek mantıklı geldi.

Yani iPad Pro gerçekten güçlü bir cihaz fakat o kadar gücü kullanmayacağım ki. Benim için ekran filan daha önemli. iPad'in ekranı kare gibi. Video izleme keyfinin içine eder. E aynı zamanda 45 bin bandındaki iPad Prolar 11" boyutunda. 13" almaya kalksan fiyat 60 binleri buluyor. Onun yerine 39500 TL ye 1 TB 16 GB ramli olan S10 Ultra mantıklı geldi. Tek korkum boyutu. 12.4" tableti cok rahat kullanıyordum ama bu sorun çıkarmaz umarım. DeX modunda sıklıklla kullanacağımdan o da işime yarayacaktır. Biraz da bilgisayar gibi kullanmak istediğimden bu boyutu seçtim, klavye bağlayıp laptop gibi kullanırım ama umarım kütüphanede ders çalışırken filan sorun çıkarmaz.

Yani eğer ağır işler yapmayı planlıyorsanız Pro bakın ama onun haricinde S10 Ultra gayet kaliteli ve kullanması keyifli bir cihaz. iPad'de yapıp bunda yapamayacağınız şey de azdır.

İpad Air aldım 11 inç. S10 ultra çok büyük geldi aslında S10+ tam ideal boyda ama apple daha uzun süre götürür diye onu tercih ettim. Teşekkür ederim herkese.

iPad Air aldım 11 inç. S10 Ultra çok büyük geldi aslında S10+ tam ideal boyda ama Apple daha uzun süre götürür diye onu tercih ettim. Teşekkür ederim herkese.

Hayırlı olsun. Bende aldım bugün elime geçti. Hissiyatı gerçekten çok güzel.

İpad Air aldım 11 inç. S10 ultra çok büyük geldi aslında S10+ tam ideal boyda ama apple daha uzun süre götürür diye onu tercih ettim. Teşekkür ederim herkese.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Uzun ömürlülük konusunda kesinlikle doğru karar. Uzun yıllar hiçbir performans kaybı olmadan kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı