Dalga geçtiğinizi varsayıyorum, ne yazık!
Yazdığımı tekrar tekrar ve dikkatli okursanız "kullanım sırasında" ya da "ekran açıkken" dememişim!!!
Tam olarak açıklayayım ben size daha iyi anlayın.
Telefon ilk başlarda kutudan çıktığı ilk haliyle bir türlü uyku & telefon boşta işlemi gerçekleştiremiyordu. Wipe cache ve wipe data yaparak sıfırdan kurulumla bunu sağladım. Wipe cache, wipe data işleminden sonra Android Sistemi başlığı %80 - 90 seviyelerinde hiç işlem yapmama rağmen sürekli bu oranlarda geziniyordu.. Yani telefon ekran açık 8 saat değil, kullansanda kullanmasanda 8 - 9 saat arası dayanıyordu.. Nette dolaşan batarya kalibrasyonu işlemlerini yaptım düzelme sağlayamadım.. Forumlarda benim gibi birçok adama rastlamanız mümkün.. Garanti işlemi ile de uğraşmak istemediğim için telefonu sattım, satarkende böyle bir durum var haberiniz olsun dedim.
Daha sonra askerdeyken HTC One M7 satın aldım, 2 hafta önce satıp aklımı çelen Sony Xperia Z2 aldım.. Aralarındaki fark 100mAH olmasına rağmen geçtim 8 saatte şarj bitmesini 1.5 - 2 gün dayanıyor telefon. Telefonda oyun falan oynamam, müzik dinlemem daha çok görüşme, sosyal medya ve iş için kullanıyorum.. 3G ve WIFI kullanımlarım çok yüksek. Ekran parlaklığı %100, stamina mod falan tasarrufa ait ne varsa kapalı, yani otomatik parlaklık vs her şey kapalı..
İyiki renksiz ekran telefon almamışım değil mi?