Sanal asistana ne eklenir?

LinuxSevenBirisi

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, Alex adında Linux için optimize bir sanal asistan üzerinde çalışıyorum. 2.0 sürümünü çıkardım ama artık ekleyecek bir şeyim kalmadı fakat geliştirmeyi devam ettirmek istiyorum. Neler ekleyebilirim? Önerilerinizi bekliyorum.

Şu anki özellikler :
  1. Hesap makinesi
  2. Uygulama açma
  3. Uygulama yükleme
  4. Shell komutu çalıştırma
  5. Hava durumunu söyleme (o özelliği ekleyemediğim için şaka yapıyor)
  6. Saati söyleme
  7. Versiyonunu söyleme (pek gerekli değildi ama kaçıncı sürümdeyim diye merak edenler için)
İsterseniz GitHub repo linkini verebilirim

Son düzenleme:
Merhaba, Alex adında Linux için optimize bir sanal asistan üzerinde çalışıyorum. 2.0 sürümünü çıkardım ama artık ekleyecek bir şeyim kalmadı fakat geliştirmeyi devam ettirmek istiyorum. Neler ekleyebilirim? Önerilerinizi bekliyorum.

Şu anki özellikler :
  1. Hesap makinesi
  2. Uygulama açma
  3. Uygulama yükleme
  4. Shell komutu çalıştırma
  5. Hava durumunu söyleme (o özelliği ekleyemediğim için şaka yapıyor)
  6. Saati söyleme
  7. Versiyonunu söyleme (pek gerekli değildi ama kaçıncı sürümdeyim diye merak edenler için)
İsterseniz GitHub repo linkini verebilirim
Sesli çalışıyor mu?

Hocam üstün körü baktım, Şu an komut denetimi exact match mantığında, substring/token yaklaşımıyla daha güvenli hale getirmelisin. Komut kontrolü böyle kalırsa,bu "unsafecom" kısmını yaklayamıyabilir, bu da sistemin zarar görmesine neden olabilir. Baktığımda sudo -rm rf /*'yi de gördüm. Tabii ki daha geliştirme aşamasında ancak yine de dikkat edilmeli.

Speexh to text ve text to speech ile sesli hale getirmeyi düşündünüz mü? Eğer uygulayabilirseniz çok güzel oluyor, kendim şahsen kullandığımdan biliyorum.

Bir de hava durumu için openweathermap api'si kullanabilirsiniz. Ücretsiz olanın işinizi göreceğini düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı