Sanal bellek performansı arttırır mı?

alp3rnt

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımın 2 GB RAM'i var ve 32 Bit (icinde 64 Bit var ama 32 Bit gozukuyor) sanal bellekim 2048 ile 4096 arası ayarladım performanısımı arttırır mı bu? Oyunlarda vs. RAM kullanımını düşürür mü?

Ben 2 GB RAM kullanıyordum ve 6 GB sanal bellek koymuştum oyunda bir artış yoktu ama gündelik kullanımı çok iyidi.

Tamam teşekkür ederim. Bir de bu sanal bellek HDD de bir kısmı ayırıp oraya RAM'in doldurduğu şeyleri doldurarak HDD mi yavaşlatır dediniz değil mi?

Hayır. HDD'niz RAM'lere göre çok yavaş kalacaktır. Özellikle birden fazla sekme açtığınızda çok fazla takılma yaşayabilirsiniz. Kullanmayın, daha da kötü yapacaktır.
Ben 2 GB RAM kullanıyordum ve 6 GB sanal bellek koymuştum oyunda bir artış yoktu ama gündelik kullanımı çok iyiydi.

Gündelik kullanımdan kastın Google Chrome gibi uygulamalırın hızında bir artışmı sağlıyordu?

Evet gündelik kullanım artışı.

Sanal RAM hard Disk'i kullanacağı için performansı düşürecektir arkadaşların dediği gibi.

RAM'inizi artırmanın en doğru ve verimli yolu yeni RAM almaktır.

RAM'iniz en az 8 GB ise az değildir. SSD alabilir ya da gereksiz programları görev yöneticisinin başlangıç sekmesinden kapatabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…