Sanal gerçeklik gözlüğü önerisi

Ethem Efe

Hectopat
Katılım
2 Ekim 2020
Mesajlar
7.519
Makaleler
1
Çözümler
21
Yer
Kocaeli gölcük
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4060Tİ 16 GB RAM Ryzen 5 5500 Cooler Master 120L XTB 1 TB SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Oculus Quest 2 var aklımda ama çok pahalı, ona benzer bir 2 kollu sanal gerçeklik gözlüğü önerebilecek var mı? Half-Life Alyx tennis oyunları VR chat falan oynamak için, CS:GO falan da oluyor genelde.
 
Bu işi en iyi Oculus yapıyor alacaksanız böyle muazzam deneyimi yaşamak için Oculus'u alın.

Oculus 2 mi ve alırsam mesela bacak hareketleri için ek aparat almak gerekiyor mu yoksa sistem ayarlıyor mu kendi.
 
Abartılıyor ya. Oculus Quest 2 bence alanında en iyilerinden biri ama şu an VR yeterince gelişmedi. (Quest 2 kullanıyorum. Oyunda geliştiriyorum Quest 2'ye lakin zamanım çok dar. Boş bir zamanda tamamlayacağım.)
 
Evet diğerleri bütçenizi aştığı için en iyi tercihlerden biri olur. 2. soruya cihaz kendi ayarlıyor diye biliyorum.
Quest 2 üzerinden vr chat vr csgo fnaf help wanted half life alyx gibi oyunlar oynanıyormu peki?
Abartılıyor ya. Oculus Quest 2 bence alanında en iyilerinden biri ama şu an VR yeterince gelişmedi. (Quest 2 kullanıyorum.)

Yani almamalı mıyım?
 
Almayın demiyorum alabilirsiniz. Güzel AAA oyunları var bir süre zaman geçirirsiniz eğlenerek. Lakin o fiyata bilgisayar alsaydım zamanında daha mutlu olurdum. Aldım yani sonradan ama keşke zamanında direk bilgisayar alsaydım. Tenis vb. spor oyunlarını seven biriyseniz kesinlikle alın. O konuda pişman olmazsınız. Şöyle söyleyeyim Steam VR destekleyen çoğu oyun Quest 2 çalıştırabiliyorsun lakin çok güçlü bir bilgisayara ihtiyacın var. Ekran kartıda güçlü olmalı. Bendeki Quest 2 aylardır duruyor bir köşede. Hayır zaman bulabilsem oyunu bitiricektim okul girdi araya. Korsan konusunda dosya paylaşımı ve link yasak forumda ama şu an para vermeden çevrimdışı tüm oyunları oynayabiliyorsunuz. (Kutsal Geliştirici Modu. Bkz. Android Sideloader Quest 2) Quest 2 Tamamiyle Android.
 
Son düzenleme:
Bir de kol ve headsetle aldım diyelim bacak hareketlerim falan için ekten bir şey almam gerekiyor mu yoksa onu cihaz kendi ayarlıyor mu?

Oculus Quest 2 kullanıyorum, bacakları algılamıyor HTC'nin geliştirdiği bacakları algılamaya yaran bir cihaz var, onu almak zorundasınız ama başlık fiyatının neredeyse yarısı ettiği için oldukça tuzludur. Ayrıca evet, o saydığınız oyunları oynayabiliyorsunuz. 300 dolar için gayet değer, Population One, Echo VR, SUPERHOT VR ve Beat Saber gibi kaliteli oyunları oynamak için alınır.
 

Geri
Yukarı